Τα γευστικά και όχι μόνο must της Θεσσαλονίκης για να ζήσετε την πόλη στον παλμό του φεστιβάλ

Μια πόλη που καταφέρνει κάθε της εικόνα να μοιάζει με κινηματογραφικό καρέ, η Θεσσαλονίκη είναι η φυσική έδρα του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ της χώρας.

Thessaloniki

Έτσι, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου), που γιορτάζει φέτος την 63η του έκδοση, γίνεται για άλλη μια φορά η ιδανική αφορμή για το φθινοπωρινό ραντεβού μας με την ατμοσφαιρική βασίλισσα του Βορρά. Και με σχεδόν 200 ταινίες στο πρόγραμμα, αλλά και ονόματα όπως αυτά της Σαρλότ Γκαινσμπούργκ και του Φατίχ Ακίν στη λίστα των καλεσμένων, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή θα έχει πολλούς λόγους να μας κρατήσει απασχολημένους, όμως όλοι ξέρουμε ότι φεστιβάλ χωρίς τα πριν και τα μετά των προβολών είναι πάντα μισό φεστιβάλ. Γι’ αυτό, συγκεντρώνουμε τα καλύτερα στέκια για να ανακαλύψουμε την αληθινή γεύση και την αυθεντική ατμόσφαιρα της πόλης, ώστε να ζήσουμε ξανά τη Θεσσαλονίκη στα καλύτερά της.

Δείτε τις επιλογές μας 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.