Τα γευστικά και όχι μόνο must της Θεσσαλονίκης για να ζήσετε την πόλη στον παλμό του φεστιβάλ

Μια πόλη που καταφέρνει κάθε της εικόνα να μοιάζει με κινηματογραφικό καρέ, η Θεσσαλονίκη είναι η φυσική έδρα του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ της χώρας.

Thessaloniki

Έτσι, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου), που γιορτάζει φέτος την 63η του έκδοση, γίνεται για άλλη μια φορά η ιδανική αφορμή για το φθινοπωρινό ραντεβού μας με την ατμοσφαιρική βασίλισσα του Βορρά. Και με σχεδόν 200 ταινίες στο πρόγραμμα, αλλά και ονόματα όπως αυτά της Σαρλότ Γκαινσμπούργκ και του Φατίχ Ακίν στη λίστα των καλεσμένων, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή θα έχει πολλούς λόγους να μας κρατήσει απασχολημένους, όμως όλοι ξέρουμε ότι φεστιβάλ χωρίς τα πριν και τα μετά των προβολών είναι πάντα μισό φεστιβάλ. Γι’ αυτό, συγκεντρώνουμε τα καλύτερα στέκια για να ανακαλύψουμε την αληθινή γεύση και την αυθεντική ατμόσφαιρα της πόλης, ώστε να ζήσουμε ξανά τη Θεσσαλονίκη στα καλύτερά της.

Δείτε τις επιλογές μας 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Είναι η προβατίνα, η νέα ρόκα-παρμεζάνα;

Μπορεί να είναι και ο κόκορας, δεν ξέρω, πρέπει να καταμετρηθούν και τα τελευταία μενού από τις εσχατιές της επικράτειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
23/01/2026

H Αθήνα τρώει πια πίτσα με τρόπο διαφορετικό

Η πίτσα έχει αλλάξει πίστα στην πόλη, με δύο σημαντικές παραμέτρους να σηματοδοτούν την εποχή της Pizza 2.0.

Υψηλή γαστρονομία και καφές: αρώματα και γεύσεις που συνδυάζονται

Η εμπειρία σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας είναι μια σύνθεση της οποίας κάθε πινελιά αποτελεί οργανικό κομμάτι μιας αφήγησης. Συμπεριλαμβανομένου και του καφέ.

Στο Παγκράτι, για ένα all day bar-restaurant που έχει κάτι από Νάξο

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.

Τι θα δούμε στο 'Athens Gastronomic Forum', Δημήτρη Αντωνόπουλε;

Ο βετεράνος κριτικός γεύσης του "Αθηνοράματος" μιλά στην επί χρόνια δημοσιογραφική του έδρα για το νέο του μεγαλόπνοο σχέδιο, το "Athens Gastronomic Forum": ένα γαστρονομικό συνέδριο που, για δύο ημέρες, θα συγκεντρώσει στην Αθήνα μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας γεύσης.

Τα καφενεία και τα 'καφενεία' του Παγκρατίου

Παλιά και νέα σημεία αστικών μαζώξεων και νόστιμων εδεσμάτων σε μία από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της πρωτεύουσας.

Η 'κιβωτός' της ελληνικής κουζίνας στα νότια προάστια

Με επικεφαλής έναν από τους σημαντικότερους και πιο πολυβραβευμένους Έλληνες σεφ, το εστιατόριο αντλεί έμπνευση από κάθε γωνιά της χώρας.