Τα γευστικά και όχι μόνο must της Θεσσαλονίκης για να ζήσετε την πόλη στον παλμό του φεστιβάλ

Μια πόλη που καταφέρνει κάθε της εικόνα να μοιάζει με κινηματογραφικό καρέ, η Θεσσαλονίκη είναι η φυσική έδρα του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ της χώρας.

Thessaloniki

Έτσι, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου), που γιορτάζει φέτος την 63η του έκδοση, γίνεται για άλλη μια φορά η ιδανική αφορμή για το φθινοπωρινό ραντεβού μας με την ατμοσφαιρική βασίλισσα του Βορρά. Και με σχεδόν 200 ταινίες στο πρόγραμμα, αλλά και ονόματα όπως αυτά της Σαρλότ Γκαινσμπούργκ και του Φατίχ Ακίν στη λίστα των καλεσμένων, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή θα έχει πολλούς λόγους να μας κρατήσει απασχολημένους, όμως όλοι ξέρουμε ότι φεστιβάλ χωρίς τα πριν και τα μετά των προβολών είναι πάντα μισό φεστιβάλ. Γι’ αυτό, συγκεντρώνουμε τα καλύτερα στέκια για να ανακαλύψουμε την αληθινή γεύση και την αυθεντική ατμόσφαιρα της πόλης, ώστε να ζήσουμε ξανά τη Θεσσαλονίκη στα καλύτερά της.

Δείτε τις επιλογές μας 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.