Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Εστιατόρια Φωτογραφία πιάτου κινητό

Εμείς κάναμε το κομμάτι μας: η κριτική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων σάρωσε όλη την καλοκαιρινή Ελλάδα από το Αιγαίο ως το Ιόνιο κι από εκεί πίσω στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες, όπου οι γευσιγνώστες του αθηνοράματος ανακαλύψαμε καινούρια εστιατόρια, απολαύσαμε κλασικές ταβέρνες και γνωρίσαμε φρέσκα πρόσωπα, που εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο το πολυποίκιλο γαστρονομικό πρόσωπο μιας ολοένα νοστιμότερης χώρας.

Τώρα, κι όσο στο ραντάρ μας μπαίνουν οι ορεινοί προορισμοί και οι μεγάλες πόλεις από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως την ηπειρωτική Ελλάδα, έρχεται η δική σας σειρά να τσεκάρετε τους καρπούς τον κόπων μας και να… συμπληρώσετε τα κενά. Πώς; Με τις δικές σας ψήφους για το Βραβείο Κοινού!

Το πρώτο μέρος των υποψηφιοτήτων για τους Χρυσούς Σκούφους 2023 , τα κορυφαία γαστρονομικά βραβεία της χώρας, έχει ήδη δημοσιευτεί. Η λίστα περιλαμβάνει τα γευστικά spots που κάνουν την Ελλάδα ένα εστιατορικό ψηφιδωτό σπουδαίο πλούτου, και θα εμπλουτίζεται συνέχεια ως το τέλος του χρόνου. Όμως, ποιά είναι τα δικά σας αγαπημένα;
Αξιολογήστε, βαθμολογήστε και βραβεύστε τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, συμμετέχοντας ενεργά και με την υπογραφή σας, γιατί για άλλη μια χρονιά, το Βραβείο Κοινού θα απονεμηθεί στο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας που θα αναδειχθεί μέσα από τις δικές σας ψήφους. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι και ενεργοί, παρακολουθήστε τις υποψηφιότητες και συμπληρώστε την ειδική φόρμα.

Εκτός από τη δυνατότητα να αναδείξετε το δικό σας αγαπημένο εστιατόριο, η συμμετοχή στην ψηφοφορία του Βραβείου Κοινού σας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε ένα από τα παρακάτω δώρα: 
- Ένας νικητής θα κερδίσει μία πρόσκληση για δύο άτομα για την τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων του 2023 
- Ένας νικητής μαζί με τον/την συνοδό του θα κερδίσει την δυνατότητα να συνοδεύσει τη γευσιγνωστική επιτροπή σε εστιατόριο προς αξιολόγηση και βαθμολόγηση από τα υποψήφια προς βράβευση. 
- Δύο νικητές θα απολαύσουν ένα δείπνο για δύο άτομα σε δύο βραβευμένα εστιατόρια.

* Οι τυχεροί συμμετέχοντες θα αναδειχθούν με κλήρωση, ενώ απαγορεύεται αυστηρά σε ιδιοκτήτες εστιατορίων και σεφ να ψηφίζουν για τα εστιατόρια τους. Δυνατότητα αξιολόγησης για κάθε εστιατόριο δίνεται μόνο μία φορά. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
02/12/2022

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.