Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα έλαμψε στο Greek Chefs Abroad II

Η διοργάνωση που φέτος σήκωσε αυλαία στις 9 Ιουλίου φιλοξενώντας πέντε βραβευμένους Έλληνες σεφ πρεσβευτές της ελληνικής γεύσης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 10 Σεπτεμβρίου με θετικό απολογισμό για μία ακόμα χρονιά.

Ασημάκης Χανιώτης Marbella

Ο Γκίκας Ξενάκης του αθηναϊκού "Aleria" μαζί με τον Ασημάκη Χανιώτη, η Μαριάννα Λειβαδιτάκη που σύστησε γεύσεις της θάλασσας επαναπροσδιορίζοντας κλασικές συνταγές, ο John Σκοτίδας μέχρι πρόσφατα σεφ στο λονδρέζικο "Mazi" και που τώρα ξεκινάει κάτι εντελώς καινούργιο στη βρετανική πρωτεύουσα, και ο Γιάννης Κιόρογλου με τον γαλλικό αέρα του Παρισιού, των Καννών και του Saint Barth, ένωσαν τις δυνάμεις τους στα ξενοδοχεία του Ομίλου MarBella Collection, ξεδίπλωσαν την προσωπική οπτική τους για τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα και επανασυστήθηκαν στο ελληνικό κοινό και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου από κάθε γωνιά της υφηλίου, παρουσιάζοντας συνταγές που τίμησαν τόσο την ελληνική κουλτούρα όσο και τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. 

Marbella Skotidas
Πιάτο του John Skotida

Είπαν για την διοργάνωση οι συμμετέχοντες Guest Chefs:

Γκίκας Ξενάκης: "Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό ο οποίος βοηθάει στη εξωστρέφεια της σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας."

Ασημάκης Χανιώτης: "Βάζω όλες μου τις δυνάμεις στο να προάγω τη χώρα μου μέσα από τα πιάτα μου και αυτό με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο."

Μαριάννα Λειβαδιτάκη: "Η εμπειρία να είμαι μέρος ενός γαστρονομικού φεστιβάλ στην Ελλάδα ήταν σημαντική. Δημιούργησα πιάτα με τοπικά προϊόντα, ελληνικές συνταγές με ένα twist, ως φόρο τιμής στις ρίζες μου."

John Σκοτίδας: "Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να μαγειρέψω στην Ελλάδα και το Greek Chefs Abroad μου έδωσε αυτήν την χαρά να δείξω την μαγειρική μου κουλτούρα, συνδυασμός Ελλάδας και εμπειριών εξωτερικού."

Γιάννης Κιόρογλου: "Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχω στο Greek Chefs Abroad και είναι πια σαν να επιστρέφω σπίτι μου."

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο πιο εξωτικός κήπος του Κολωνακίου επιστρέφει με μια φρέσκια πρόταση

Το Nikkei έφυγε, το Woowoo Garden έρχεται στα ορεινά της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/04/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε ένα fusion κοσμοπολίτικο ταξίδι στο "Ιguazu"

Η γνωστή ηθοποιός συναντά το λατινοαμερικανικό ταμπεραμέντο στην καρδιά της πόλης.

Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.