"Pergola": "World fusion" γεύσεις που ατενίζουν την Καλντέρα

Το εστιατόριο του πρόσφατα ανανεωμένου «Iconic Santorini» στο Ημεροβίγλι δίνει έμφαση στην καλή πρώτη ύλη στρέφοντας ανοιχτά το βλέμμα προς στις κουζίνες του κόσμου.

Pergola

Τι ζητάει ο ταξιδιώτης όταν βρεθεί στη Σαντορίνη, έναν τόσο δυνατό προορισμό; Ποιοτική φιλοξενία, να χορτάσει το ηλιοβασίλεμα και να γευτεί τίμια κουζίνα που ανταποκρίνεται στα προσωπικά του γούστα. Σε αυτό το τρίπτυχο προσπαθεί να ανταποκριθεί η ομάδα του boutique ξενοδοχείου "Iconic", προσφέροντας ένα σύνολο υπηρεσιών σε προσεγμένο περιβάλλον, στο οποίο συγκαταλέγεται φυσικά και η γαστρονομία, κομμάτι που φέτος ανατέθηκε στα χέρια του ταλαντούχου νεαρού σεφ Ματθαίου Σορώτου. Με την επιβλητική θέα της Καλντέρας, δωμάτια που θυμίζουν πολυτελή κρησφύγετα σε μικρές κυκλαδίτικες σπηλιές και εστιατόριο ελάχιστων θέσεων που συστήνει την πολυπρόσωπη βερσιόν των τοπικών πρώτων υλών, θα έλεγα ότι το "Iconic" έχει τη δυναμική να γίνει γαστρονομικός προορισμός παρουσία πάντα βασικών παραμέτρων. 

Η ενέργεια του σαντορινιού τοπίου είναι απίστευτη. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά για να φτάσω στο εστιατόριο απολαμβάνω την ευχάριστη αύρα του χώρου με την μινιμαλιστική διακοσμητική προσέγγιση να εναρμονίζεται απόλυτα με το κυκλαδίτικο τοπίο. "Πόσο μπλε και λευκό ξοδεύτηκε εδώ;", σκέφτομαι στιγμιαία παραφράζοντας τη σχετική ρήση του Ελύτη εν αναμονή των πρώτων πιάτων. Ο νεαρός σεφ, χαμηλών τόνων, με σεβασμό στην τέχνη του και όρεξη, επιμελείται ένα concept που ταξιδεύει στις κουζίνες του κόσμου με αφετηρία την Ελλάδα το οποίο αν και αξιοπρεπές, επιδέχεται περεταίρω βελτιώσεις για να αναδείξει την αληθινή δυναμική του δημιουργού του.

Pergola

Οι κλασικοί ντοματοκεφτέδες έφτασαν σωστά τηγανισμένοι και με συμπυκνωμένη νοστιμιά χωρίς να αφήνουν ίχνος ελαιώδους γεύσης από το τηγάνισμα. Ο σεφ εστιάζει στη λεπτομέρεια και τη γοητεία της απλότητας, είναι εμφανές. Τα tostadas με λαχανικά και σαντορινιό λουκάνικο με ταξίδεψαν προς Μεξικό με λίγη Ελλάδα στις αποσκευές ενώ το σεβίτσε λαυράκι με κόλιανδρο και ενταμάμε παίζει δυνατά σε μια σύζευξη Περού και Ιαπωνίας. Ελλάδα και Ασία συναντιούνται στις τραγανές ψαροκροκέτες μπακαλιάρου με αγιολί και παντζαροσαλάτα με ασιατικά αρώματα και στο μοσχαρίσιο τατάκι με κρέμα γραβιέρας Νάξου ενώ κάπου κάνει guest και η Κίνα με αφράτα gua baos με γαρίδες. Από επιδόρπια, δοκιμάστε την μους σοκολάτας με φρέσκια ρίγανη ή το cheesecake με κατίκι και χαρούπι. Σύντομη λίστα κοκτέιλ και κρασιών ελληνικού κυρίως αμπελώνα. 

(+) Η συνάντηση ελληνικών κλασικών με αντίστοιχα από διεθνείς κουζίνες σε ωραίες εκτελέσεις.
(-) Ο γύρος κοτόπουλο ήταν στεγνός και δεν ταιριάζει στο προφίλ του εστιατορίου.

Ξεν. "Iconic Santorini", Ημεροβίγλι, Σαντορίνη, Τηλ.: 22860 28950
Τιμές: €55-80
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.