"Pergola": "World fusion" γεύσεις που ατενίζουν την Καλντέρα

Το εστιατόριο του πρόσφατα ανανεωμένου «Iconic Santorini» στο Ημεροβίγλι δίνει έμφαση στην καλή πρώτη ύλη στρέφοντας ανοιχτά το βλέμμα προς στις κουζίνες του κόσμου.

Pergola

Τι ζητάει ο ταξιδιώτης όταν βρεθεί στη Σαντορίνη, έναν τόσο δυνατό προορισμό; Ποιοτική φιλοξενία, να χορτάσει το ηλιοβασίλεμα και να γευτεί τίμια κουζίνα που ανταποκρίνεται στα προσωπικά του γούστα. Σε αυτό το τρίπτυχο προσπαθεί να ανταποκριθεί η ομάδα του boutique ξενοδοχείου "Iconic", προσφέροντας ένα σύνολο υπηρεσιών σε προσεγμένο περιβάλλον, στο οποίο συγκαταλέγεται φυσικά και η γαστρονομία, κομμάτι που φέτος ανατέθηκε στα χέρια του ταλαντούχου νεαρού σεφ Ματθαίου Σορώτου. Με την επιβλητική θέα της Καλντέρας, δωμάτια που θυμίζουν πολυτελή κρησφύγετα σε μικρές κυκλαδίτικες σπηλιές και εστιατόριο ελάχιστων θέσεων που συστήνει την πολυπρόσωπη βερσιόν των τοπικών πρώτων υλών, θα έλεγα ότι το "Iconic" έχει τη δυναμική να γίνει γαστρονομικός προορισμός παρουσία πάντα βασικών παραμέτρων. 

Η ενέργεια του σαντορινιού τοπίου είναι απίστευτη. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά για να φτάσω στο εστιατόριο απολαμβάνω την ευχάριστη αύρα του χώρου με την μινιμαλιστική διακοσμητική προσέγγιση να εναρμονίζεται απόλυτα με το κυκλαδίτικο τοπίο. "Πόσο μπλε και λευκό ξοδεύτηκε εδώ;", σκέφτομαι στιγμιαία παραφράζοντας τη σχετική ρήση του Ελύτη εν αναμονή των πρώτων πιάτων. Ο νεαρός σεφ, χαμηλών τόνων, με σεβασμό στην τέχνη του και όρεξη, επιμελείται ένα concept που ταξιδεύει στις κουζίνες του κόσμου με αφετηρία την Ελλάδα το οποίο αν και αξιοπρεπές, επιδέχεται περεταίρω βελτιώσεις για να αναδείξει την αληθινή δυναμική του δημιουργού του.

Pergola

Οι κλασικοί ντοματοκεφτέδες έφτασαν σωστά τηγανισμένοι και με συμπυκνωμένη νοστιμιά χωρίς να αφήνουν ίχνος ελαιώδους γεύσης από το τηγάνισμα. Ο σεφ εστιάζει στη λεπτομέρεια και τη γοητεία της απλότητας, είναι εμφανές. Τα tostadas με λαχανικά και σαντορινιό λουκάνικο με ταξίδεψαν προς Μεξικό με λίγη Ελλάδα στις αποσκευές ενώ το σεβίτσε λαυράκι με κόλιανδρο και ενταμάμε παίζει δυνατά σε μια σύζευξη Περού και Ιαπωνίας. Ελλάδα και Ασία συναντιούνται στις τραγανές ψαροκροκέτες μπακαλιάρου με αγιολί και παντζαροσαλάτα με ασιατικά αρώματα και στο μοσχαρίσιο τατάκι με κρέμα γραβιέρας Νάξου ενώ κάπου κάνει guest και η Κίνα με αφράτα gua baos με γαρίδες. Από επιδόρπια, δοκιμάστε την μους σοκολάτας με φρέσκια ρίγανη ή το cheesecake με κατίκι και χαρούπι. Σύντομη λίστα κοκτέιλ και κρασιών ελληνικού κυρίως αμπελώνα. 

(+) Η συνάντηση ελληνικών κλασικών με αντίστοιχα από διεθνείς κουζίνες σε ωραίες εκτελέσεις.
(-) Ο γύρος κοτόπουλο ήταν στεγνός και δεν ταιριάζει στο προφίλ του εστιατορίου.

Ξεν. "Iconic Santorini", Ημεροβίγλι, Σαντορίνη, Τηλ.: 22860 28950
Τιμές: €55-80
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.