''Ε/Γ ταξιδεύοντας & Ε/Γ ταξιδεύοντας βόρεια'': Προορισμός για εκλεκτή ψαροφαγία

Τα φρέσκα υλικά αποτελούν τη βάση για τα δύο αγαπημένα στέκια των θαυμαστών της ψαροφαγίας.

Ε/Γ ταξιεύοντας

Πώς μπορείς να ταξιδεύεις σε καλοκαιρινούς προορισμούς ενώ βρίσκεσαι στην πόλη; Οι γευστικές αναζητήσεις είναι πάντα μια καλή μέθοδος και σ’ αυτό προσφέρονται να βοηθήσουν τα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία, που επιβιβάζουν καθημερινά τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Στα δύο στέκια σε περιμένουν πάντα ολόφρεσκα ψάρια με ό,τι βγάλει καθημερινά ο ψαράς. "Τα αμέσως πιο φρέσκα… κολυμπάνε στη θάλασσα" σου επιβεβαιώνει και το μότο τους, που είναι γραμμένο και στον τοίχο τους ως σφραγίδα εγγύησης φρεσκάδας. Από εκεί, λοιπόν, θα σαλπάρεις με ελληνικές και καλοκαιρινές γεύσεις και καπετάνιο τον consulting chef των εστιατορίων Ιορδάνη Ηλιάδη.  

Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Ατμόσφαιρα που θυμίζει Ελλάδα απλώνεται για ολόκληρο το καλοκαίρι στο πιάτο, με το απαραίτητο ούζο να συμπληρώνει το κάδρο. Ιδανικό ξεκίνημα, οι αντζούγιες Καλλονής επάνω σε ψητές μπρουσκέτες από χαρουπόψωμο με ντομάτα στον τρίφτη, ελαιόλαδο και ρίγανη, αλλά και τα πολύχρωμα ντοματίνια από το οροπέδιο Λασιθίου με αχνιστές γαρίδες, βασιλικό και βινεγκρέτ αρωματισμένη με τσίπουρο από το Κτήμα Μουσών. Από τα κυρίως πρέπει να ενδώσεις στο παραδοσιακό κεμπάπ από σουπιά με πικάντικη σάλτσα και λευκό ταραμά ή στα πεντανόστιμα ρεβύθια Παναγιάς Λήμνου στη γάστρα 
με λεμονοθύμαρο και σαρδέλες ψητές με 
χοντρό αλάτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας...

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/10/2025

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.