''Καπλάνι'': Η δική μας Κρήτη

Με νέα πιάτα υποδέχεται το καλοκαίρι το αγαπημένο εστιατόριο στην περιοχή του Κάραβελ.

Καπλάνι

Βραδάκι καλοκαιριού με το δειλινό να βάφει τον αττικό ουρανό σε υπέροχα χρώματα, δοκιμάζουμε τα νέα εποχικά πιάτα του Μανώλη Ρωμανάκη στο "Καπλάνι", ανάμεσα στα πιθάρια με τις ελιές και τις πρασινάδες που φτιάχνουν ωραία ατμόσφαιρα, η παγωμένη ρακή δροσίζει τα ποτήρια και οι συζητήσεις τρέχουν στο Αιγαίο και στο Λιβυκό… Το αγαπημένο εστιατόριο στην περιοχή του Κάραβελ σερβίρει κρητική παράδοση με μοντέρνο πνεύμα στους ολοένα περισσότερους φανατικούς φίλους του, που έρχονται και ξανάρχονται για τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και τις βαθιά νόστιμες γεύσεις σε φιλικές τιμές. Τα νόστιμα πιάτα ημέρας που αλλάζουν συχνά, άλλωστε, αλλά και οι ολοκαίνουργιες επιλογές που έχουν προστεθεί στο μενού αποτελούν λόγο για να επιστρέψεις. Τα εκλεκτά προϊόντα από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα αναδεικνύουν μια μαγειρική με άποψη.

Καπλάνι

Τώρα το καλοκαίρι τιμάμε οπωσδήποτε τη σαλάτα με αλμύρα, ντοματίνια και μανούρι σχάρας, ενώ η δικής τους έμπνευσης χοχλιδομακαρονάδα με ντομάτα, μάραθο, διάφορα βότανα και τριμμένο ξηρό ανθότυρο είναι μια πανέξυπνη νοστιμιά που ανανεώνει την παράδοση. Από τα νέα πιάτα, δοκιμάστε οπωσδήποτε το πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας, τα λεμονάτα γαρδουμπάκια με μάραθο που συνοδεύονται με πλιγούρι και διάφορα λαχανικά και τη χοιρινή στηθόπλευρα (κορτεζίνα) που σιγοψήνεται στο φούρνο και συνοδεύεται με κουσκούς λαχανικών και διάφορα μυρωδικά. Από το καλωσόρισμα με φρέσκο προζυμένιο ψωμί, πάστα ελιάς από τους ελαιώνες τους, αφράτο ξύγαλο και γλυκόπιοτη τσικουδιά μέχρι το παγωτό κανέλα στη σφακιανόπιτα στο φινάλε, αλλά και το νέο παγωτό πεπόνι με σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο, η λεπτομέρεια εδώ κάνει τη διαφορά. Δεν παραλείπουμε να συνοδεύσουμε τα κρασιά, αποκλειστικά κρητικά, με τα τοπικά τυριά της μεγαλονήσου, όπως η παλαιωμένη γραβιέρα (δοκιμάστε τη με θυμαρίσιο μέλι) ή το τυροσούλι (ξηρός ανθότυρος).

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.