''Καπλάνι'': Η δική μας Κρήτη

Με νέα πιάτα υποδέχεται το καλοκαίρι το αγαπημένο εστιατόριο στην περιοχή του Κάραβελ.

Καπλάνι

Βραδάκι καλοκαιριού με το δειλινό να βάφει τον αττικό ουρανό σε υπέροχα χρώματα, δοκιμάζουμε τα νέα εποχικά πιάτα του Μανώλη Ρωμανάκη στο "Καπλάνι", ανάμεσα στα πιθάρια με τις ελιές και τις πρασινάδες που φτιάχνουν ωραία ατμόσφαιρα, η παγωμένη ρακή δροσίζει τα ποτήρια και οι συζητήσεις τρέχουν στο Αιγαίο και στο Λιβυκό… Το αγαπημένο εστιατόριο στην περιοχή του Κάραβελ σερβίρει κρητική παράδοση με μοντέρνο πνεύμα στους ολοένα περισσότερους φανατικούς φίλους του, που έρχονται και ξανάρχονται για τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και τις βαθιά νόστιμες γεύσεις σε φιλικές τιμές. Τα νόστιμα πιάτα ημέρας που αλλάζουν συχνά, άλλωστε, αλλά και οι ολοκαίνουργιες επιλογές που έχουν προστεθεί στο μενού αποτελούν λόγο για να επιστρέψεις. Τα εκλεκτά προϊόντα από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα αναδεικνύουν μια μαγειρική με άποψη.

Καπλάνι

Τώρα το καλοκαίρι τιμάμε οπωσδήποτε τη σαλάτα με αλμύρα, ντοματίνια και μανούρι σχάρας, ενώ η δικής τους έμπνευσης χοχλιδομακαρονάδα με ντομάτα, μάραθο, διάφορα βότανα και τριμμένο ξηρό ανθότυρο είναι μια πανέξυπνη νοστιμιά που ανανεώνει την παράδοση. Από τα νέα πιάτα, δοκιμάστε οπωσδήποτε το πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας, τα λεμονάτα γαρδουμπάκια με μάραθο που συνοδεύονται με πλιγούρι και διάφορα λαχανικά και τη χοιρινή στηθόπλευρα (κορτεζίνα) που σιγοψήνεται στο φούρνο και συνοδεύεται με κουσκούς λαχανικών και διάφορα μυρωδικά. Από το καλωσόρισμα με φρέσκο προζυμένιο ψωμί, πάστα ελιάς από τους ελαιώνες τους, αφράτο ξύγαλο και γλυκόπιοτη τσικουδιά μέχρι το παγωτό κανέλα στη σφακιανόπιτα στο φινάλε, αλλά και το νέο παγωτό πεπόνι με σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο, η λεπτομέρεια εδώ κάνει τη διαφορά. Δεν παραλείπουμε να συνοδεύσουμε τα κρασιά, αποκλειστικά κρητικά, με τα τοπικά τυριά της μεγαλονήσου, όπως η παλαιωμένη γραβιέρα (δοκιμάστε τη με θυμαρίσιο μέλι) ή το τυροσούλι (ξηρός ανθότυρος).

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/07/2025

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.

Μεδίκων: Γεύσεις Μάνης με θέα το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου

Γαστρονομική εμπειρία με μανιάτικες ρίζες, σε σκηνικό πέτρας, θάλασσας και δημιουργίας.