''Καπλάνι'': Η δική μας Κρήτη

Με νέα πιάτα υποδέχεται το καλοκαίρι το αγαπημένο εστιατόριο στην περιοχή του Κάραβελ.

Καπλάνι

Βραδάκι καλοκαιριού με το δειλινό να βάφει τον αττικό ουρανό σε υπέροχα χρώματα, δοκιμάζουμε τα νέα εποχικά πιάτα του Μανώλη Ρωμανάκη στο "Καπλάνι", ανάμεσα στα πιθάρια με τις ελιές και τις πρασινάδες που φτιάχνουν ωραία ατμόσφαιρα, η παγωμένη ρακή δροσίζει τα ποτήρια και οι συζητήσεις τρέχουν στο Αιγαίο και στο Λιβυκό… Το αγαπημένο εστιατόριο στην περιοχή του Κάραβελ σερβίρει κρητική παράδοση με μοντέρνο πνεύμα στους ολοένα περισσότερους φανατικούς φίλους του, που έρχονται και ξανάρχονται για τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και τις βαθιά νόστιμες γεύσεις σε φιλικές τιμές. Τα νόστιμα πιάτα ημέρας που αλλάζουν συχνά, άλλωστε, αλλά και οι ολοκαίνουργιες επιλογές που έχουν προστεθεί στο μενού αποτελούν λόγο για να επιστρέψεις. Τα εκλεκτά προϊόντα από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα αναδεικνύουν μια μαγειρική με άποψη.

Καπλάνι

Τώρα το καλοκαίρι τιμάμε οπωσδήποτε τη σαλάτα με αλμύρα, ντοματίνια και μανούρι σχάρας, ενώ η δικής τους έμπνευσης χοχλιδομακαρονάδα με ντομάτα, μάραθο, διάφορα βότανα και τριμμένο ξηρό ανθότυρο είναι μια πανέξυπνη νοστιμιά που ανανεώνει την παράδοση. Από τα νέα πιάτα, δοκιμάστε οπωσδήποτε το πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας, τα λεμονάτα γαρδουμπάκια με μάραθο που συνοδεύονται με πλιγούρι και διάφορα λαχανικά και τη χοιρινή στηθόπλευρα (κορτεζίνα) που σιγοψήνεται στο φούρνο και συνοδεύεται με κουσκούς λαχανικών και διάφορα μυρωδικά. Από το καλωσόρισμα με φρέσκο προζυμένιο ψωμί, πάστα ελιάς από τους ελαιώνες τους, αφράτο ξύγαλο και γλυκόπιοτη τσικουδιά μέχρι το παγωτό κανέλα στη σφακιανόπιτα στο φινάλε, αλλά και το νέο παγωτό πεπόνι με σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο, η λεπτομέρεια εδώ κάνει τη διαφορά. Δεν παραλείπουμε να συνοδεύσουμε τα κρασιά, αποκλειστικά κρητικά, με τα τοπικά τυριά της μεγαλονήσου, όπως η παλαιωμένη γραβιέρα (δοκιμάστε τη με θυμαρίσιο μέλι) ή το τυροσούλι (ξηρός ανθότυρος).

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

27/01/2023

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.

Ο Nespresso Colombia Organic συνεχίζει το γευστικό μας ταξίδι στη βιωσιμότητα

Ο νέος καφές της Nespresso Professional φέρνει στο φλυτζάνι μας τα αρμονικά αρώματα και τις ισορροπημένες γεύσεις της Κολομβίας.

"Choo-Lee": Ένα νέο ασιατικό εστιατόριο στο Γκάζι

Ο Μπεν Προβής επιστρέφει στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας με το δικό του εστιατόριο.