''Καπλάνι'': Η δική μας Κρήτη

Με νέα πιάτα υποδέχεται το καλοκαίρι το αγαπημένο εστιατόριο στην περιοχή του Κάραβελ.

Καπλάνι

Βραδάκι καλοκαιριού με το δειλινό να βάφει τον αττικό ουρανό σε υπέροχα χρώματα, δοκιμάζουμε τα νέα εποχικά πιάτα του Μανώλη Ρωμανάκη στο "Καπλάνι", ανάμεσα στα πιθάρια με τις ελιές και τις πρασινάδες που φτιάχνουν ωραία ατμόσφαιρα, η παγωμένη ρακή δροσίζει τα ποτήρια και οι συζητήσεις τρέχουν στο Αιγαίο και στο Λιβυκό… Το αγαπημένο εστιατόριο στην περιοχή του Κάραβελ σερβίρει κρητική παράδοση με μοντέρνο πνεύμα στους ολοένα περισσότερους φανατικούς φίλους του, που έρχονται και ξανάρχονται για τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και τις βαθιά νόστιμες γεύσεις σε φιλικές τιμές. Τα νόστιμα πιάτα ημέρας που αλλάζουν συχνά, άλλωστε, αλλά και οι ολοκαίνουργιες επιλογές που έχουν προστεθεί στο μενού αποτελούν λόγο για να επιστρέψεις. Τα εκλεκτά προϊόντα από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα αναδεικνύουν μια μαγειρική με άποψη.

Καπλάνι

Τώρα το καλοκαίρι τιμάμε οπωσδήποτε τη σαλάτα με αλμύρα, ντοματίνια και μανούρι σχάρας, ενώ η δικής τους έμπνευσης χοχλιδομακαρονάδα με ντομάτα, μάραθο, διάφορα βότανα και τριμμένο ξηρό ανθότυρο είναι μια πανέξυπνη νοστιμιά που ανανεώνει την παράδοση. Από τα νέα πιάτα, δοκιμάστε οπωσδήποτε το πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας, τα λεμονάτα γαρδουμπάκια με μάραθο που συνοδεύονται με πλιγούρι και διάφορα λαχανικά και τη χοιρινή στηθόπλευρα (κορτεζίνα) που σιγοψήνεται στο φούρνο και συνοδεύεται με κουσκούς λαχανικών και διάφορα μυρωδικά. Από το καλωσόρισμα με φρέσκο προζυμένιο ψωμί, πάστα ελιάς από τους ελαιώνες τους, αφράτο ξύγαλο και γλυκόπιοτη τσικουδιά μέχρι το παγωτό κανέλα στη σφακιανόπιτα στο φινάλε, αλλά και το νέο παγωτό πεπόνι με σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο, η λεπτομέρεια εδώ κάνει τη διαφορά. Δεν παραλείπουμε να συνοδεύσουμε τα κρασιά, αποκλειστικά κρητικά, με τα τοπικά τυριά της μεγαλονήσου, όπως η παλαιωμένη γραβιέρα (δοκιμάστε τη με θυμαρίσιο μέλι) ή το τυροσούλι (ξηρός ανθότυρος).

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.