Η Καλαμάτα παίρνει φρέσκια "Anasha"

Το ολοκαίνουργιο all day ρεστοράν της Καλαμάτας βρίσκεται εκεί που σκάει το κύμα στην παραλία της πόλης, και σερβίρει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Στέλιου Μπαρμπέα.

anasha88

Δυναμικό ξεκίνημα έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό το εντυπωσιακό all day beach resto "Anasha" στην παραλία της Καλαμάτας. Φυσικά υλικά, όπως το ξύλο που κυριαρχεί στην επίπλωση, οι διάσπαρτες καμάρες, τα άφθονα φυτά συναντούν το μωσαϊκό και τα μπλε κεραμικά πλακάκια δημιουργώντας ένα γλυκό μεσογειακό περιβάλλον που ευνοεί τη χαλάρωση κάθε στιγμή της ημέρας, αρχής γενομένης από το πρωί και στη σκιά που χαρίζουν οι πλεχτές ομπρέλες. Για το γευστικό κομμάτι της εμπειρίας φροντίζει ο ταλαντούχος σεφ Στέλιος Μπαρμπέας, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στις κουζίνες της πόλης. Αντλώντας έμπνευση από την κουζίνα της Μεσσηνίας και τα υλικά της, ο σεφ προτείνει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις όπως ο κολοκυθοανθός σε τεμπούρα μαζί με τζατζίκι ενισχυμένο με αντράκλα, τα κεφτεδάκια μουσακά, το καρπάτσιο μοσχίδας με παλαιωμένη γραβιέρα και μαύρη τρούφα, αλλά και το μεσσηνιακό χυλοπιτάκι με φρέσκες γαρίδες και το χαρακτηριστικό άρωμα του εστραγκόν. Η λίστα κρασιών εστιάζει όπως είναι φυσικό στον πελοποννησιακό αμπελώνα, προτείνοντας όλες τις χαρακτηριστικές αλλά και κάποιες πιο ιδιαίτερες ετικέτες από πειραματικές οινοποιήσεις.

Ναυαρίνου 20, Παραλία Καλαμάτας, 6945696313

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/07/2025

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.

Μεδίκων: Γεύσεις Μάνης με θέα το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου

Γαστρονομική εμπειρία με μανιάτικες ρίζες, σε σκηνικό πέτρας, θάλασσας και δημιουργίας.