Η Καλαμάτα παίρνει φρέσκια "Anasha"

Το ολοκαίνουργιο all day ρεστοράν της Καλαμάτας βρίσκεται εκεί που σκάει το κύμα στην παραλία της πόλης, και σερβίρει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Στέλιου Μπαρμπέα.

anasha88

Δυναμικό ξεκίνημα έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό το εντυπωσιακό all day beach resto "Anasha" στην παραλία της Καλαμάτας. Φυσικά υλικά, όπως το ξύλο που κυριαρχεί στην επίπλωση, οι διάσπαρτες καμάρες, τα άφθονα φυτά συναντούν το μωσαϊκό και τα μπλε κεραμικά πλακάκια δημιουργώντας ένα γλυκό μεσογειακό περιβάλλον που ευνοεί τη χαλάρωση κάθε στιγμή της ημέρας, αρχής γενομένης από το πρωί και στη σκιά που χαρίζουν οι πλεχτές ομπρέλες. Για το γευστικό κομμάτι της εμπειρίας φροντίζει ο ταλαντούχος σεφ Στέλιος Μπαρμπέας, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στις κουζίνες της πόλης. Αντλώντας έμπνευση από την κουζίνα της Μεσσηνίας και τα υλικά της, ο σεφ προτείνει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις όπως ο κολοκυθοανθός σε τεμπούρα μαζί με τζατζίκι ενισχυμένο με αντράκλα, τα κεφτεδάκια μουσακά, το καρπάτσιο μοσχίδας με παλαιωμένη γραβιέρα και μαύρη τρούφα, αλλά και το μεσσηνιακό χυλοπιτάκι με φρέσκες γαρίδες και το χαρακτηριστικό άρωμα του εστραγκόν. Η λίστα κρασιών εστιάζει όπως είναι φυσικό στον πελοποννησιακό αμπελώνα, προτείνοντας όλες τις χαρακτηριστικές αλλά και κάποιες πιο ιδιαίτερες ετικέτες από πειραματικές οινοποιήσεις.

Ναυαρίνου 20, Παραλία Καλαμάτας, 6945696313

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.