Η Καλαμάτα παίρνει φρέσκια "Anasha"

Το ολοκαίνουργιο all day ρεστοράν της Καλαμάτας βρίσκεται εκεί που σκάει το κύμα στην παραλία της πόλης, και σερβίρει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Στέλιου Μπαρμπέα.

anasha88

Δυναμικό ξεκίνημα έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό το εντυπωσιακό all day beach resto "Anasha" στην παραλία της Καλαμάτας. Φυσικά υλικά, όπως το ξύλο που κυριαρχεί στην επίπλωση, οι διάσπαρτες καμάρες, τα άφθονα φυτά συναντούν το μωσαϊκό και τα μπλε κεραμικά πλακάκια δημιουργώντας ένα γλυκό μεσογειακό περιβάλλον που ευνοεί τη χαλάρωση κάθε στιγμή της ημέρας, αρχής γενομένης από το πρωί και στη σκιά που χαρίζουν οι πλεχτές ομπρέλες. Για το γευστικό κομμάτι της εμπειρίας φροντίζει ο ταλαντούχος σεφ Στέλιος Μπαρμπέας, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στις κουζίνες της πόλης. Αντλώντας έμπνευση από την κουζίνα της Μεσσηνίας και τα υλικά της, ο σεφ προτείνει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις όπως ο κολοκυθοανθός σε τεμπούρα μαζί με τζατζίκι ενισχυμένο με αντράκλα, τα κεφτεδάκια μουσακά, το καρπάτσιο μοσχίδας με παλαιωμένη γραβιέρα και μαύρη τρούφα, αλλά και το μεσσηνιακό χυλοπιτάκι με φρέσκες γαρίδες και το χαρακτηριστικό άρωμα του εστραγκόν. Η λίστα κρασιών εστιάζει όπως είναι φυσικό στον πελοποννησιακό αμπελώνα, προτείνοντας όλες τις χαρακτηριστικές αλλά και κάποιες πιο ιδιαίτερες ετικέτες από πειραματικές οινοποιήσεις.

Ναυαρίνου 20, Παραλία Καλαμάτας, 6945696313

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.