"Colonial": Η κομψή αποικία του fine dining

Colonial

Κομψά διακοσμημένο με αποικιακή αισθητική και λουσμένο στο φυσικό φως, το προικισμένο σε γεύση εστιατόριο του γκολφ της Γλυφάδας υποδέχεται όποιον θέλει να ζήσει την εκλεκτική αύρα του, χωρίς να είναι άσος του αθλήματος ή μέλος του club. Σε μία all-day λογική, από τις το πρωί με καφέ ή και brunch η "μικρή αποικία", όπως δηλώνει και ο τίτλος του, επιφυλάσσει για το βράδυ ηχηρές fine dining εμπειρίες. 

Colonial

Με μαέστρο τον βραβευμένο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη να αποδίδει την ελληνική κουζίνα στην πιο εκλεπτυσμένη της μορφή, το μενού αξιοποιεί με δεξιοτεχνία τοπικά προϊόντα-διαμάντια και ανασύρει σχεδόν μαγικά γευστικές μνήμες. Μια ανανεωτική εκδοχή της παλιάς κρητικής συνταγής κατσικάκι μουκέντρα με πλιγούρι και πουρέ από φακές συγκινεί με την αριστοτεχνική μείξη των πρώτων υλών, ενώ το "προχώ" γιουβετσάκι με μανιτάρια, τσορίθο Δράμας, μανιτάρια και κρέμα καπνιστής γραβιέρας Κρήτης συμπυκνώνει μια συναρπαστική έκφραση της γαστρονομικής μας κληρονομιάς. H γευστική εμπειρία όπου η παράδοση και η modernité συμβαδίζουν αρμονικά, συνοδεύεται άριστα από την προσεγμένη κάβα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Colonial

Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.