"Colonial": Η κομψή αποικία του fine dining

Colonial

Κομψά διακοσμημένο με αποικιακή αισθητική και λουσμένο στο φυσικό φως, το προικισμένο σε γεύση εστιατόριο του γκολφ της Γλυφάδας υποδέχεται όποιον θέλει να ζήσει την εκλεκτική αύρα του, χωρίς να είναι άσος του αθλήματος ή μέλος του club. Σε μία all-day λογική, από τις το πρωί με καφέ ή και brunch η "μικρή αποικία", όπως δηλώνει και ο τίτλος του, επιφυλάσσει για το βράδυ ηχηρές fine dining εμπειρίες. 

Colonial

Με μαέστρο τον βραβευμένο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη να αποδίδει την ελληνική κουζίνα στην πιο εκλεπτυσμένη της μορφή, το μενού αξιοποιεί με δεξιοτεχνία τοπικά προϊόντα-διαμάντια και ανασύρει σχεδόν μαγικά γευστικές μνήμες. Μια ανανεωτική εκδοχή της παλιάς κρητικής συνταγής κατσικάκι μουκέντρα με πλιγούρι και πουρέ από φακές συγκινεί με την αριστοτεχνική μείξη των πρώτων υλών, ενώ το "προχώ" γιουβετσάκι με μανιτάρια, τσορίθο Δράμας, μανιτάρια και κρέμα καπνιστής γραβιέρας Κρήτης συμπυκνώνει μια συναρπαστική έκφραση της γαστρονομικής μας κληρονομιάς. H γευστική εμπειρία όπου η παράδοση και η modernité συμβαδίζουν αρμονικά, συνοδεύεται άριστα από την προσεγμένη κάβα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Colonial

Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γεύση υπό σκιάν: 20 ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/07/2024

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.