"Thess Bao": Γαστρονομική φινέτσα χειρός

Το street food στέκι που έχει εξελιχθεί σε case study του πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει σε ένα αφράτο ψωμάκι ατμού.

Thess Bao Σύνταγμα

Ήταν φθινόπωρο του 2019 όταν ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης, παρέα με τους Γιάννη Ζιάγκα, ιδιοκτήτη του βραβευμένου εστιατορίου "Το Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη, και Γιάννη Πατείκα, αποφάσισαν να εισαγάγουν νέα δαιμόνια στο χάρτη της fine street food καλοφαγίας. Σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά, το "Thess Bao" έχει εξελιχθεί από ένα μικρό street food στέκι στα στενάκια της Θεσσαλονίκης σε ένα case study του πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει σε ένα αφράτο ψωμάκι ατμού.

Thess Bao Syntagma

Τα bao buns να φτιάχνονται καθημερινά στα τρία, πλέον, καταστήματα (δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα), οι επιλογές εμπλουτίζονται συνεχώς με baos ημέρας και νέες συνταγές, όπως το bao με pulled beef μαγειρεμένο σε oyster sauce, φρέσκα λαχανικά, cilantro yogurt sauce και πίκλες από μανιτάρια shimeji, πλάι σε σουξέ όπως το bao με πανσέτα BBQ, kimchi αγγούρι και καπνιστή μαγιονέζα από μαύρο σκόρδο. Τα bao burgers, όπως το πολίτικο με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κρέμα μπουγιουρντί, coleslaw "πολίτικη" και γραβιέρα έχουν τη δική τους θέση στο μενού, όπου φιγουράρουν και μπόλικες vegan εκδοχές, όπως το bao με γύρο μανιταριών, τζατζίκι με αβοκάντο και λάδι κάνναβης, κέτσαπ πιπεριάς Φλωρίνης και φουντούκι. Εθιστικά είναι και τα γλυκά, σαν τα τηγανητά bao-μπουγάτσα με κρέμα, αφρό κανέλας και άχνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.