"Prosopa": Urban καλοκαίρι δίπλα στις ράγες

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ, οι πολύ καλές επιλογές κρασιών, με προτάσεις και σε ποτήρι, και οι φιλικές τιμές αποτελούν σταθερά συστατικά της επιτυχίας.

Prosopa © Γιώργος Βουρσούκης

Με πάνω από δύο δεκαετίες στην ενεργό δράση, τα "Prosopa" είναι από τους πρώτους διδάξαντες του πώς η βιομηχανική αισθητική συνδυάζεται άψογα με τη φιλική, casual ατμόσφαιρα και τις μοντέρνες γεύσεις. Πάντα επί της Κωνσταντινουπόλεως, με φόντο τα τρένα που περνούν, τώρα το καλοκαίρι το εστιατόριο του Γιάννη Γκούμα βγάζει τραπέζια στον όμορφο εξωτερικό χώρο και μας περιμένει από το απογευματάκι για aperitivo μέχρι αργά με ωραίες 80s-90s μουσικές να φτιάχνουν ατμόσφαιρα.

Prosopa
© Γιώργος Βουρσούκης

Οι πιστοί πελάτες αναμειγνύονται με νέους φαν, απολαμβάνοντας το ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού που δίνει τον πρώτο λόγο στο ψάρι και τα θαλασσινά, χωρίς φυσικά να λείπουν οι επιλογές σε πιάτα με κρέας στο grill, αλλά και επιλογές για χορτοφάγους. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ, οι πολύ καλές επιλογές κρασιών, με προτάσεις και σε ποτήρι, και οι φιλικές τιμές αποτελούν σταθερά συστατικά της επιτυχίας. Σε απόσταση αναπνοής από την πολιτιστική κίνηση της Πειραιώς, αλλά και το μετρό Κεραμεικός, και με εύκολο πάρκινγκ τριγύρω, τα "Prosopa" παραμένουν το καλλιτεχνικό στέκι που αγαπήσαμε για χαλαρά καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον αστικό ουρανό.    
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.