"Prosopa": Urban καλοκαίρι δίπλα στις ράγες

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ, οι πολύ καλές επιλογές κρασιών, με προτάσεις και σε ποτήρι, και οι φιλικές τιμές αποτελούν σταθερά συστατικά της επιτυχίας.

Prosopa © Γιώργος Βουρσούκης

Με πάνω από δύο δεκαετίες στην ενεργό δράση, τα "Prosopa" είναι από τους πρώτους διδάξαντες του πώς η βιομηχανική αισθητική συνδυάζεται άψογα με τη φιλική, casual ατμόσφαιρα και τις μοντέρνες γεύσεις. Πάντα επί της Κωνσταντινουπόλεως, με φόντο τα τρένα που περνούν, τώρα το καλοκαίρι το εστιατόριο του Γιάννη Γκούμα βγάζει τραπέζια στον όμορφο εξωτερικό χώρο και μας περιμένει από το απογευματάκι για aperitivo μέχρι αργά με ωραίες 80s-90s μουσικές να φτιάχνουν ατμόσφαιρα.

Prosopa
© Γιώργος Βουρσούκης

Οι πιστοί πελάτες αναμειγνύονται με νέους φαν, απολαμβάνοντας το ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού που δίνει τον πρώτο λόγο στο ψάρι και τα θαλασσινά, χωρίς φυσικά να λείπουν οι επιλογές σε πιάτα με κρέας στο grill, αλλά και επιλογές για χορτοφάγους. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ, οι πολύ καλές επιλογές κρασιών, με προτάσεις και σε ποτήρι, και οι φιλικές τιμές αποτελούν σταθερά συστατικά της επιτυχίας. Σε απόσταση αναπνοής από την πολιτιστική κίνηση της Πειραιώς, αλλά και το μετρό Κεραμεικός, και με εύκολο πάρκινγκ τριγύρω, τα "Prosopa" παραμένουν το καλλιτεχνικό στέκι που αγαπήσαμε για χαλαρά καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον αστικό ουρανό.    
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/12/2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.