Στη "Δάφνη" η εποχικότητα είναι πάνω απ’ όλα

Με την Αριστέα Βλάχου στο τιμόνι, το αγαπημένο εστιατόριο του Περιστερίου προσφέρει ένα πανόραμα της ελληνικής κουζίνας.

Δάφνη © Λεωνίδας Τούμπανος

Είκοσι πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας έχει συμπληρώσει το αγαπημένο εστιατόριο του Περιστερίου, το οποίο συνεχίζει την off road διαδρομή του στο χάρτη του απλού κατανοητού φαγητού και των ελληνικών γεύσεων. Και όλα τα έχει περάσει με την ίδια σεφ στο τιμόνι: Η Αριστέα Βλάχου ευθύνεται για τη μακρά, σταθερή διαδρομή της "Δάφνης", ανανεώνοντας διαρκώς το μενού με βάση την εποχικότητα, την ποικιλία και, φυσικά, την έμπνευσή της ως κινητήρια δύναμη στην κουζίνα.

Δάφνη
© Λεωνίδας Τούμπανος

Σε καμία περίπτωση όμως η σταθερότητα δεν συνεπάγεται και έλλειψη εκπλήξεων. Με βάση το "μαγικό" χαρτάκι, το οποίο συμπληρώνεται με πρώτες ύλες που η Αριστέα ανακαλύπτει στη βιολογική λαϊκή, στήνεται η ακολουθία των πολυάριθμων πιάτων της ημέρας, που σπανίως επαναλαμβάνεται. Αν ωστόσο θέλετε να εξερευνήσετε το αλά καρτ μενού, που προσφέρει ένα πληθωρικό πανόραμα της ελληνικής κουζίνας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ζυμαρικά και κρέας. Εδώ ξεχωρίζουν τα εξαιρετικά χειροποίητα νιόκι, οι old school ταλιατέλες με σάλτσα ντομάτας και κεφτεδάκια, όπως και το άρτια ψημένο συκώτι. Οι σταθεροί φίλοι πολλοί – δεν είναι τυχαίο πως πολλοί ζητάνε τους αφράτους, αρωματικούς και διόλου λαδοπιωμένους κολοκυθοκεφτέδες πριν καν δουν τον κατάλογο. Αυτές και άλλες εγκάρδιες και αυθεντικές γεύσεις με υλικά "από το πάνω ράφι" θα απολαύσετε σε μια πάλαι ποτέ αποθήκη ζάχαρης, πάνω στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανάμεσα σε ελιές, πλατάνια και φυσικά δάφνες.   

Περισσότερες πληροφορίες

Δάφνη

Μ. Αλεξάνδρου 86, Μπουρνάζι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/01/2023

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.