Ο Κατάρας στο "Cantina" στη Σίφνο

Ο σεφ του «Vanderveen» (Άμστερνταμ) και της «Hytra» μαγειρεύει και παίζει μουσική στις 4 Ιουνίου στο μοναδικό «Cantina» στα Σεράλια της Σίφνου.

Ο Κατάρας στο "Cantina" στη Σίφνο © Δημήτρης Αντωνόπουλος

Γνωρίστηκαν και τακίμιασαν στο Άμστερνταμ ο Γιώργος Σαμοΐλης με τον Γιώργο Κατάρα, κι εκεί στο "Vanderveen" το funky εστιατόριο επιπέδου του δεύτερου, κλείστηκε το ραντεβού της γαστρονομικής τους συνάντησης στο "Cantina"  του πρώτου. Ο Κατάρας έρχεται λοιπόν στη Σίφνο, αφουγκράζεται τα υλικά του νησιού, συντονίζεται με το εξπρεσιονιστικό στυλ του "Cantina"  και διαμορφώνει ένα σύνθετο μενού γευσιγνωσίας 8 σταδίων (70€) για τη βραδιά, όπου εκτός από τη μαγειρική θα παίζει και funky μουσικές που του αρέσουν.

cantina
© Γιώργος Βενιός

Θα σας καλωσορίσουν με χυμό αγγουριού σε ζύμωση με φύλλο συκιάς και μετά έχουν σειρά: καπνιστή ντομάτα στο κονσομέ της με καπνιστό χοιρινό λίπος∙ καλαμάρι με σάλτσα από χυμό παστινάκι σε ζύμωση με λάδι από κουκούτσια βανίλιας∙ προζυμένια πίτα με ταραμά και βρύα και γιαπωνέζικο ψωμί με βούτυρο από πάστα λαχανικών σε ζύμωση∙ ψάρι ημέρας ποσέ σε λεμονάτο βούτυρο σαμπαγιόν με βλήτα – αρμυρίκια –κρίταμο∙ καπνιστό πιτσούνι με το ζωμό του, φυστίκια και βανίλιες στη σχάρα ∙ homemade φρέσκο τυρί με πεπόνικαι πραλίνα αμυγδάλου∙ παρφέ φράουλας με βασιλικό και φρέσκια γύρη, και φινάλε με τη διάσημε νεκροκεφαλή εμπνευσμένη από το 3άστερο "Geranium” της Κοπεγχάγης. Την αρμονία του κρασιού επιμελείται το wine bar "Loggia” του Κάστρου (30€). 

Γιώργος Σαμοΐλης:
Γιώργος Σαμοΐλης

Σας εύχομαι καλή τύχη διότι οι θέσεις μου φαίνεται θα γίνουν ανάρπαστες.
"Cantina" | 2284 035395


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.