Βραδιές γευσιγνωσίας και τζαζ στο Μουσείο Ακρόπολης

Με στόχο να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες για τους επισκέπτες στους χώρους του, τo Μουσείο Ακρόπολης διοργανώνει δύο ιδιαίτερες εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής.

Το Μουσείο Ακρόπολης υπό το φως της Πανσελήνου Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Αρχαία διατροφή και γευσιγνωσία κρασιού

Στο πλαίσιο του "This is Athens City Festival", σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 12 Μαίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, κατά την οποία θα γίνει ξενάγηση όσον αφορά την αρχαία διατροφή από τις 7μμ έως τις 8μμ και ύστερα θα ακολουθήσει γευσιγνωσία στο εστιατόριο από τις 8μμ έως τις 10μμ. Ερωτήματα όπως: ποια ήταν η σχέση των αρχαίων Αθηναίων με το κρασί; Πώς το έπιναν και με τι το συνόδευαν; Αλλά και γενικότερα, τι περιελάμβανε η διατροφή τους; Ποια προϊόντα ήταν τοπικά και ποια εισαγόμενα; Και τι ρόλο είχαν στη θρησκευτική ζωή της πόλης; Σε αυτά και σε άλλα πολλά απαντούν οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σε μια διαφορετική περιήγηση στις συλλογές του. Μια μοναδική εμπειρία που ολοκληρώνεται στο εστιατόριο με ένα γεύμα παρασκευασμένο ειδικά για την περίσταση που συνοδεύεται από γευσιγνωσία κρασιού με την υποστήριξη του Κτήματος "Βιβλία Χώρα"

Λεπτομέρεια από πώμα ερυθρόμορφης λεκανίδας με διονυσιακή σκηνή. 4ος αι. π.Χ.
Σωκράτης Μαυρομμάτης

Βραδιά τζαζ με φεγγάρι στο Μουσείο Ακρόπολης

Τη Δευτέρα 16 Μαίου στις 9 μ.μ. το Μουσείο Ακρόπολης θα υποδεχτεί το βραβευμένο μουσικό τρίο GoGo Penguin σε μια συναυλία στην βεράντα του εστιατορίου του Μουσείου, υπό το φως της Πανσελήνου. Το συγκρότημα, πρέπει να πούμε ότι έχει ανανεώσει την βρετανική τζαζ την τελευταία δεκαετία. 

Το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης με θέα στον Παρθενώνα
Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις δείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.