Ο Αθηναγόρας Κωστάκος ετοιμάζεται για Σίφνο με το "NOS"

Τοπική πρώτη ύλη και σιφνέικες γεύσεις οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο δημοφιλής σεφ, στο νέο ντιζαϊνάτο συγκρότημα 18 σουιτών του νησιού, με τη θεαματική τοποθεσία στο Φάρο της Σίφνου.

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει ψωμί

Πλώρη για Σίφνο βάζει ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, που προσθέτει στο γαστρονομικό του παλμαρέ μία ακόμη αιγαιπελαγίτικη στάση, αυτή τη φορά στο ολοκαίνουριο κι εντυπωσιακό συγκρότημα σουιτών "NOS". Εμπνευσμένο από το συνήθειο της ντοπιολαλιάς να κόβει τις λέξεις στη μέση, το (Sif)"ΝΟΣ Hotel & Villas" θα ανοίξει τις πύλες του στις αρχές Μαΐου, με αισθητική εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική των οικισμών του χωριού, αφού τα τέσσερα κτήριά του θα συνδέονται με καλντερίμια και αυλές, ενώ το ρόλο της κεντρικής πλατείας ως σημείο συνάντησης, θα κρατά η εντυπωσιακή πισίνα με θέα στο αγαιοπελαγίτικο γαλάζιο.

NOS Hotel & Villas Σίφνος

Πλάι της θα βρίσκεται και το εστιατόριο του "NOS", ανοιχτό και σε εξωτερικούς επισκέπτες, όπου ο Αθηναγόρας Κωστάκος θα επιμελείται πιάτα εμπνευσμένα από τη σιφνέικη γη και θάλασσα, με την πρώτη ύλη του νησιού και των Κυκλάδων να έχουν τον πρώτο λόγο σε ένα μενού βασισμένο σε μοντέρνες τεχνικές, sharing λογική και zero waste φιλοσοφία. Το πικάντικο ταρτάρ παλαμίδας με κάπαρη και τσακιστές ελιές, ο ταραμάς από τόνο Αλοννήσου και το αρνάκι σιγομαγειρεμένο στις κλιματόβεργες, όπως το έχουμε δοκιμάσει σε νησιωτικά σουξέ του Κωστάκου σαν το "Noema" της Μυκόνου, ή ο "Anthós" της Ελούντας, είναι μερικά από τα πιάτα που θα δώσουν γεύση στο καλοκαίρι του "NOS", με την ελληνικότητα της γεύσης να αποτελεί το απόλυτο ζητούμενο.

NOS Hotel & Villas Σίφνος

NOS Hotel & Villas
Φάρος Σίφνο
https://stayatnos.com/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.