Ο Βασίλης Μουρατίδης ετοιμάζεται για το "Moldee"

Ο πολυβραβευμένος σεφ ενισχύει τη fine dining φαρέτρα της Θεσσαλονίκης, με ένα resto-bar concept που θα κινείται στις χρυσοσκουφάτες αποχρώσεις των επιδόσεών του στο «The Squirrel» της Χαλκιδικής.

Σπέσιαλ μενού από τον χρυσοσκουφάτο Βασίλη Μουρατίδη στο «CTC»

Σε ρυθμούς εγκαινίων κινείται το "Moldee", το resto - bar concept του Βασίλη Μουρατίδη, που λίγο μετά το Πάσχα προγραμματίζεται να φέρει τον χρυσοσκουφάτο σεφ του χαλκιδικιώτικου "Danai Beach Resort & Villas" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τον επί χρόνια συνεργάτη του, Σοφοκλή Μαραγκουδάκη επί κεφαλής της κουζίνας, ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που ο Μουρατίδης θα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο πολυτελές resort και το νέο του εστιατορικό εγχείρημα.

Στεγασμένο στην παλιά μπουτίκ της Burberry’s, στην οδό Προξένου Κορομηλά, το νέο μαγειρικό πόστο του σεφ θα συνδυάζει τον fine dining άξονα του "The Squirrel" (Χρυσός Σκούφος 2021) με τις comfort μεσογειακές στροφές του "Andromeda" - αμφότερα εστιατόρια του πολυτελούς "Danai Beach Resort & Villas" της Χαλκιδικής – σε μια new age, αποζάριστη εκδοχή της fusion δημιουργικής κουζίνας, με έντονο ελληνικό αέρα.

Moldee Θεσσαλονίκη Φωτορεαλιστικό

Μητροπολιτική αισθητική ευρωπαϊκής κοπής με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου TAKA + PARTNERS θα θέτει το mood, ενώ η δυνατή κάβα υπό την εποπτεία του Απόστολου Πλαχούρα (εκ των κορυφαίων σομελιέ της Ελλάδας) αλλά και η bar list με την υπογραφή της ομάδας του Αχιλλέα Πλακίδα και του bar "Γορίλλας" (2 shakers στα Bar Awards του Αθηνοράματος) θα συνδυάζεται όχι μόνο με τις γεύσεις της κεντρικής κάρτας, αλλά και με ειδικά σχεδιασμένα bar bites, που θα δίνουν στο "Moldee" μια πιο casual επιλογή καλοφαγίας.

Παράλληλα, οι κεντρικές κάρτες φαγητού θα προσφέρονται τόσο για a la carte, όσο και για degustation εμπειρίες, με τη δεύτερη επιλογή να ταξιδεύει τους επισκέπτες του "Moldee" σε γαστρονομικές διαδρομές 6 ή 9 σταδίων. Πιάτα όπως το καπνιστό μύδι με λικέρ chartreuse, σκόνη espresso και αφρό παρμεζάνας, ή τα παντζάρια με μούρα, πιπέρι Τασμανίας και κρέμα χρένου δίνουν το στίγμα των γεύσεων που θα δούμε να ξεδιπλώνονται στο "Moldee", ενώ το φινάλε θα υπογράφουν  οι γλυκές δημιουργίες του pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη, σταθερού συνεργάτη του Μουρατίδη.

Moldee Θεσσαλονίκη Φωτορεαλιστικό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.