Ο Βασίλης Μουρατίδης ετοιμάζεται για το "Moldee"

Ο πολυβραβευμένος σεφ ενισχύει τη fine dining φαρέτρα της Θεσσαλονίκης, με ένα resto-bar concept που θα κινείται στις χρυσοσκουφάτες αποχρώσεις των επιδόσεών του στο «The Squirrel» της Χαλκιδικής.

Σπέσιαλ μενού από τον χρυσοσκουφάτο Βασίλη Μουρατίδη στο «CTC»

Σε ρυθμούς εγκαινίων κινείται το "Moldee", το resto - bar concept του Βασίλη Μουρατίδη, που λίγο μετά το Πάσχα προγραμματίζεται να φέρει τον χρυσοσκουφάτο σεφ του χαλκιδικιώτικου "Danai Beach Resort & Villas" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τον επί χρόνια συνεργάτη του, Σοφοκλή Μαραγκουδάκη επί κεφαλής της κουζίνας, ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που ο Μουρατίδης θα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο πολυτελές resort και το νέο του εστιατορικό εγχείρημα.

Στεγασμένο στην παλιά μπουτίκ της Burberry’s, στην οδό Προξένου Κορομηλά, το νέο μαγειρικό πόστο του σεφ θα συνδυάζει τον fine dining άξονα του "The Squirrel" (Χρυσός Σκούφος 2021) με τις comfort μεσογειακές στροφές του "Andromeda" - αμφότερα εστιατόρια του πολυτελούς "Danai Beach Resort & Villas" της Χαλκιδικής – σε μια new age, αποζάριστη εκδοχή της fusion δημιουργικής κουζίνας, με έντονο ελληνικό αέρα.

Moldee Θεσσαλονίκη Φωτορεαλιστικό

Μητροπολιτική αισθητική ευρωπαϊκής κοπής με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου TAKA + PARTNERS θα θέτει το mood, ενώ η δυνατή κάβα υπό την εποπτεία του Απόστολου Πλαχούρα (εκ των κορυφαίων σομελιέ της Ελλάδας) αλλά και η bar list με την υπογραφή της ομάδας του Αχιλλέα Πλακίδα και του bar "Γορίλλας" (2 shakers στα Bar Awards του Αθηνοράματος) θα συνδυάζεται όχι μόνο με τις γεύσεις της κεντρικής κάρτας, αλλά και με ειδικά σχεδιασμένα bar bites, που θα δίνουν στο "Moldee" μια πιο casual επιλογή καλοφαγίας.

Παράλληλα, οι κεντρικές κάρτες φαγητού θα προσφέρονται τόσο για a la carte, όσο και για degustation εμπειρίες, με τη δεύτερη επιλογή να ταξιδεύει τους επισκέπτες του "Moldee" σε γαστρονομικές διαδρομές 6 ή 9 σταδίων. Πιάτα όπως το καπνιστό μύδι με λικέρ chartreuse, σκόνη espresso και αφρό παρμεζάνας, ή τα παντζάρια με μούρα, πιπέρι Τασμανίας και κρέμα χρένου δίνουν το στίγμα των γεύσεων που θα δούμε να ξεδιπλώνονται στο "Moldee", ενώ το φινάλε θα υπογράφουν  οι γλυκές δημιουργίες του pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη, σταθερού συνεργάτη του Μουρατίδη.

Moldee Θεσσαλονίκη Φωτορεαλιστικό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και opera nights με την μεγαλοπρεπή υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.