Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς για μια βραδιά στο "Alficon"

Με τις κουζίνες του «Tudor Hall» πίσω του, ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει μια easy going εκδοχή της μαγειρικής του άποψης με ένα guest event σε ένα από τα αγαπημένα του καλοφαγικά πόστα της Αθήνας, που γιορτάζει τα 4 χρόνια λειτουργίας

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς για μια βραδιά στο «Canaves Oia Suites»

Έχοντας εδραιώσει την ανανεωτική ματιά του στην ελληνική παράδοση με χρόνια θητείας στην κεφαλή των γεύσεων του "Tudor Hall", ο πολυβραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς παρουσιάζει μια πιο easy going εκδοχή της μαγειρικής του άποψης αναλαμβάνοντας το μενού του "Alficon" για ένα one night only γαστρονομικό event.

Alficon

Αγαπημένο γαστροστέκι του Αλέξανδρου Κοσκινά, το εστιατόριο των Έλβι Ζύμπα και Νίκου Βοργιά συμπληρώνει αυτές τις μέρες τέσσερα χρόνια λειτουργίας σε ένα απόμερο σοκάκι του Παγκρατίου, και αυτή είναι μια ιδανική αφορμή ώστε ο Κερκυραίος σεφ να μπει στην κουζίνα του για να συμπυκνώσει το απαύγασμα των όσων ο ίδιος έχει απολαύσει στην ιδιοσυγκρασιακή του σάλα, μέσα από ένα μοναδικό degu menu 6 σταδίων (70 ευρώ / άτομο).

Έτσι, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, ο Κοσκινάς θα σερβίρει τη δική του εκδοχή της αθηναϊκής, με espuma ψωμιού, χαβιάρι λεμονιού και αυγοτάραχο, ενώ το λαβράκι με ούζο και εσπεριδοειδή και το χτένι με ρύζι jasmine, beure blanc χαμομηλιού και μαύρο σκόρδο, θα δώσουν πάσα σε ορτίκι με φιρίκι και γογγύλι με μέλι καστανιάς, αλλά και φραγκόκοτα με καλαμπόκι και δαμάσκηνα. Το μενού έρχεται με δυνατότητα wine pairing από την εκλεκτική κάβα του "Alficon", με 25 ευρώ επιπλέον, ενώ τη γαστρονομική εμπειρία θα κλείσει μια αλλιώτικη πορτοκαλόπιτα, με ελληνικό καφέ και λευκή σοκολάτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.