Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς για μια βραδιά στο "Alficon"

Με τις κουζίνες του «Tudor Hall» πίσω του, ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει μια easy going εκδοχή της μαγειρικής του άποψης με ένα guest event σε ένα από τα αγαπημένα του καλοφαγικά πόστα της Αθήνας, που γιορτάζει τα 4 χρόνια λειτουργίας

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς για μια βραδιά στο «Canaves Oia Suites»

Έχοντας εδραιώσει την ανανεωτική ματιά του στην ελληνική παράδοση με χρόνια θητείας στην κεφαλή των γεύσεων του "Tudor Hall", ο πολυβραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς παρουσιάζει μια πιο easy going εκδοχή της μαγειρικής του άποψης αναλαμβάνοντας το μενού του "Alficon" για ένα one night only γαστρονομικό event.

Alficon

Αγαπημένο γαστροστέκι του Αλέξανδρου Κοσκινά, το εστιατόριο των Έλβι Ζύμπα και Νίκου Βοργιά συμπληρώνει αυτές τις μέρες τέσσερα χρόνια λειτουργίας σε ένα απόμερο σοκάκι του Παγκρατίου, και αυτή είναι μια ιδανική αφορμή ώστε ο Κερκυραίος σεφ να μπει στην κουζίνα του για να συμπυκνώσει το απαύγασμα των όσων ο ίδιος έχει απολαύσει στην ιδιοσυγκρασιακή του σάλα, μέσα από ένα μοναδικό degu menu 6 σταδίων (70 ευρώ / άτομο).

Έτσι, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, ο Κοσκινάς θα σερβίρει τη δική του εκδοχή της αθηναϊκής, με espuma ψωμιού, χαβιάρι λεμονιού και αυγοτάραχο, ενώ το λαβράκι με ούζο και εσπεριδοειδή και το χτένι με ρύζι jasmine, beure blanc χαμομηλιού και μαύρο σκόρδο, θα δώσουν πάσα σε ορτίκι με φιρίκι και γογγύλι με μέλι καστανιάς, αλλά και φραγκόκοτα με καλαμπόκι και δαμάσκηνα. Το μενού έρχεται με δυνατότητα wine pairing από την εκλεκτική κάβα του "Alficon", με 25 ευρώ επιπλέον, ενώ τη γαστρονομική εμπειρία θα κλείσει μια αλλιώτικη πορτοκαλόπιτα, με ελληνικό καφέ και λευκή σοκολάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Alficon Speakeasy Gastronomy

Ηρώνδα 8, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.