Έχοντας εδραιώσει την ανανεωτική ματιά του στην ελληνική παράδοση με χρόνια θητείας στην κεφαλή των γεύσεων του "Tudor Hall", ο πολυβραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς παρουσιάζει μια πιο easy going εκδοχή της μαγειρικής του άποψης αναλαμβάνοντας το μενού του "Alficon" για ένα one night only γαστρονομικό event.
Αγαπημένο γαστροστέκι του Αλέξανδρου Κοσκινά, το εστιατόριο των Έλβι Ζύμπα και Νίκου Βοργιά συμπληρώνει αυτές τις μέρες τέσσερα χρόνια λειτουργίας σε ένα απόμερο σοκάκι του Παγκρατίου, και αυτή είναι μια ιδανική αφορμή ώστε ο Κερκυραίος σεφ να μπει στην κουζίνα του για να συμπυκνώσει το απαύγασμα των όσων ο ίδιος έχει απολαύσει στην ιδιοσυγκρασιακή του σάλα, μέσα από ένα μοναδικό degu menu 6 σταδίων (70 ευρώ / άτομο).
Έτσι, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, ο Κοσκινάς θα σερβίρει τη δική του εκδοχή της αθηναϊκής, με espuma ψωμιού, χαβιάρι λεμονιού και αυγοτάραχο, ενώ το λαβράκι με ούζο και εσπεριδοειδή και το χτένι με ρύζι jasmine, beure blanc χαμομηλιού και μαύρο σκόρδο, θα δώσουν πάσα σε ορτίκι με φιρίκι και γογγύλι με μέλι καστανιάς, αλλά και φραγκόκοτα με καλαμπόκι και δαμάσκηνα. Το μενού έρχεται με δυνατότητα wine pairing από την εκλεκτική κάβα του "Alficon", με 25 ευρώ επιπλέον, ενώ τη γαστρονομική εμπειρία θα κλείσει μια αλλιώτικη πορτοκαλόπιτα, με ελληνικό καφέ και λευκή σοκολάτα.