Ο Άγγελος Μπακόπουλος δυνατό γαστρονομικό χαρτί στο νέο Lesante Cape της Ζακύνθου

Η Ζάκυνθος φαίνεται να μπαίνει πλέον δυνατά στη γαστρονομική σκηνή της χώρας, με τον βραβευμένο Άγγελο Μπακόπουλο να αναλαμβάνει τη γευστική πρόταση του νέου πολυτελούς 5άστερου Lesante Cape, που ανοίγει τον Μάιο στο ειδυλλιακό Ακρωτήρι.

Άγγελος Μπακόπουλος

Το γαστρονομικό κομμάτι αποτελεί βασικό στοιχείο του όλου concept και ο Ά. Μπακόπουλος δηλώνει "πραγματικά ενθουσιασμένος από αυτή τη συνεργασία”, που θα του δώσει την ευκαιρία να αναδείξει με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο την επτανησιακή κουζίνα. 

Χτισμένο με πέτρα και ξύλο και αναφορές στην επτανησιακή παράδοση "σαν ένα ζωντανό ταξίδι στο παρελθόν” όπως περιγράφεται, το Lesante Cape επεκτείνει τη φιλοσοφία του local και στην εστίαση, με ένα δυνατό farm to table: διαθέτει ελαιώνα για το δικό τους ελαιόλαδο, βιολογικό αμπελώνα για το δικό τους κρασί, και το "bostani project” με 15 στρέμματα κήπους, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της εστίασης ενώ συγχρόνως θα λειτουργεί και σαν "πεδίο δράσης” για τους πελάτες, που θα επιλέγουν τα λαχανικά τους για να μαγειρευτούν επί τόπου στον ξυλόφουρνο… Όπως λέει ο Άγγελος, "ποντάρουμε πολύ στην εμπειρία του πελάτη να ζήσει την γαστρονομική κληρονομιά της Επτανησιακής κουζίνας”.  Τα 4 εστιατόρια του ξενοδοχείου έχουν διαφορετική κατεύθυνση, αλλά με ελληνικό πρόσημο…

Lesante

Στο Elea Restaurant θα σερβίρεται ένα επτανησιακό πρωινό, με τοπικά προϊόντα και σπεσιαλιτέ, ενώ το βράδυ θα λειτουργεί το concept "βόλτα στα Επτάνησα” με μενού εμπνευσμένο από διαφορετικό νησί κάθε μέρα, από την head chef Όλγα Ελευθερόγλου. Το Taverna restaurant, αντίστοιχα, θα έχει concept "βόλτα στα χωριά της Ελλάδας” και θα προσφέρει ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με home made παρασκευές σε όλα, τυριά, αλλαντικά κ.λ.. Το Novita πάλι κοιτάζει θάλασσα και θα μαγειρεύει με μοντέρνο τρόπο ψάρια και θαλασσινά κυρίως του Ιονίου. 

Αλλά η ναυαρχίδα του Lesante Cape θα είναι το Fiore, ένα γαστρονομικό εστιατόριο με μοντέρνα επτανησιακή – ελληνική κουζίνα. Θα διαθέτει υπόγειο κελάρι κρασιών, cigar room με παλαιωμένα ρούμια και άλλα συναφή. 

Lesante

"Θέλουμε το Fiore να γίνει γαστρονομικός προορισμός και ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Στόχος μου είναι να βάλουμε τη Ζάκυνθο στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη…” φιλοδοξεί ο Άγγελος Μπακόπουλος. Στα σχέδια είναι ακόμα η οργάνωση γαστρονομικών events με 3άστερους σεφ από το εξωτερικό ενώ το κελάρι θα είναι επισκέψιμο, με σομελιέ για δοκιμές κρασιών και αλκοόλ. Επικεφαλής pastry chef έχει αναλάβει ο Αργύρης Πόπτσιος, ήδη συνεργάτης του Άγγελου τα δυο τελευταία χρόνια, ο οποίος έχει μελετήσει ιδιαίτερα την επτανησιακή κουζίνα και θα την αποδώσει στον τομέα του με μια μοντέρνα ματιά. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.