Ο Άγγελος Μπακόπουλος δυνατό γαστρονομικό χαρτί στο νέο Lesante Cape της Ζακύνθου

Η Ζάκυνθος φαίνεται να μπαίνει πλέον δυνατά στη γαστρονομική σκηνή της χώρας, με τον βραβευμένο Άγγελο Μπακόπουλο να αναλαμβάνει τη γευστική πρόταση του νέου πολυτελούς 5άστερου Lesante Cape, που ανοίγει τον Μάιο στο ειδυλλιακό Ακρωτήρι.

Άγγελος Μπακόπουλος

Το γαστρονομικό κομμάτι αποτελεί βασικό στοιχείο του όλου concept και ο Ά. Μπακόπουλος δηλώνει "πραγματικά ενθουσιασμένος από αυτή τη συνεργασία”, που θα του δώσει την ευκαιρία να αναδείξει με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο την επτανησιακή κουζίνα. 

Χτισμένο με πέτρα και ξύλο και αναφορές στην επτανησιακή παράδοση "σαν ένα ζωντανό ταξίδι στο παρελθόν” όπως περιγράφεται, το Lesante Cape επεκτείνει τη φιλοσοφία του local και στην εστίαση, με ένα δυνατό farm to table: διαθέτει ελαιώνα για το δικό τους ελαιόλαδο, βιολογικό αμπελώνα για το δικό τους κρασί, και το "bostani project” με 15 στρέμματα κήπους, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της εστίασης ενώ συγχρόνως θα λειτουργεί και σαν "πεδίο δράσης” για τους πελάτες, που θα επιλέγουν τα λαχανικά τους για να μαγειρευτούν επί τόπου στον ξυλόφουρνο… Όπως λέει ο Άγγελος, "ποντάρουμε πολύ στην εμπειρία του πελάτη να ζήσει την γαστρονομική κληρονομιά της Επτανησιακής κουζίνας”.  Τα 4 εστιατόρια του ξενοδοχείου έχουν διαφορετική κατεύθυνση, αλλά με ελληνικό πρόσημο…

Lesante

Στο Elea Restaurant θα σερβίρεται ένα επτανησιακό πρωινό, με τοπικά προϊόντα και σπεσιαλιτέ, ενώ το βράδυ θα λειτουργεί το concept "βόλτα στα Επτάνησα” με μενού εμπνευσμένο από διαφορετικό νησί κάθε μέρα, από την head chef Όλγα Ελευθερόγλου. Το Taverna restaurant, αντίστοιχα, θα έχει concept "βόλτα στα χωριά της Ελλάδας” και θα προσφέρει ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με home made παρασκευές σε όλα, τυριά, αλλαντικά κ.λ.. Το Novita πάλι κοιτάζει θάλασσα και θα μαγειρεύει με μοντέρνο τρόπο ψάρια και θαλασσινά κυρίως του Ιονίου. 

Αλλά η ναυαρχίδα του Lesante Cape θα είναι το Fiore, ένα γαστρονομικό εστιατόριο με μοντέρνα επτανησιακή – ελληνική κουζίνα. Θα διαθέτει υπόγειο κελάρι κρασιών, cigar room με παλαιωμένα ρούμια και άλλα συναφή. 

Lesante

"Θέλουμε το Fiore να γίνει γαστρονομικός προορισμός και ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Στόχος μου είναι να βάλουμε τη Ζάκυνθο στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη…” φιλοδοξεί ο Άγγελος Μπακόπουλος. Στα σχέδια είναι ακόμα η οργάνωση γαστρονομικών events με 3άστερους σεφ από το εξωτερικό ενώ το κελάρι θα είναι επισκέψιμο, με σομελιέ για δοκιμές κρασιών και αλκοόλ. Επικεφαλής pastry chef έχει αναλάβει ο Αργύρης Πόπτσιος, ήδη συνεργάτης του Άγγελου τα δυο τελευταία χρόνια, ο οποίος έχει μελετήσει ιδιαίτερα την επτανησιακή κουζίνα και θα την αποδώσει στον τομέα του με μια μοντέρνα ματιά. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.