"MonkFish Athens": Εναλλακτική ψαροφαγία στου Ζωγράφου

Το νέο στέκι στις παρυφές της πλατείας Αγίου Θωμά σερβίρει εκλεκτή πρώτη ύλη ιδωμένη με αυθάδικη διάθεση και street fusion λογική, πλάι στο ιδιόκτητο ψαράδικο που την προμηθεύει.

MonkFish Athens

Συνοικιακό facade με περιεχόμενο που εκπλήσσει συνδυάζει το "Monk Fish", το νέο ψαροστέκι του Ζωγράφου, που βλέπει το ψάρι αλλιώς, μέσα από τη λοξή ματιά του ιδιοκτήτη Φάνη Δανίκου και του σεφ του, Γρηγόρη Κρητικού. Χρόνια στο εμπόριο ψαριού και την προμήθεια μερικών απ’ τα πιο high end σουσάδικα και ψαρομάγαζα της Αθήνας, ο Φάνης αποφάσισε να φέρει τη δική του οπτική στο πιάτο, παίρνοντας την πρώτη ύλη που συγκεντρώνει από αποκλειστικές συνεργασίες με καΐκια σε Πρέβεζα, Κάλυμνο, Λέρο, Εύβοια και αλλού, για να την παντρέψει με μια αλήτικη, σχεδόν street food αντίληψη περί ψαροφαγίας.

MonkFish Athens

Έτσι, η πεσκανδρίτσα απ’ την οποία παίρνει το όνομά του το μαγαζί, γίνεται ζουμερή κροκέτα με τραγανή κρούστα σε μια θαλασσινή εκδοχή των nuggets του KFC, τα αχνιστά μύδια σερβίρονται με Thai αναφορές σε ζουμάκι από γάλα καρύδας και τζίντζερ, ενώ τόνος, χταπόδι, καραβίδες και αστακός γίνονται burgers και σάντουιτς σε νόστιμη τσιαπάτα, ειδικά φτιαγμένη για το "Monk Fish". Παράλληλα, η μεσοτοιχία του μαγαζιού με το ιχθυοπωλείο του Φάνη, δίνει στην κουζίνα τη δυνατότητα για πολλά εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας με ιδιαίτερη αγάπη στο surf and turf, αλλά και head to tail μαγειρέματα μεγάλων ψαριών, που γίνονται βάση για σεβίτσε, ταρτάρ και μαστόρικα ψησίματα.

Η ψαρόσουπα ημέρας, που ήρθε με απλόχερη ποσότητα απ’ τα ψαχνά του ψαριού της, ήταν ιδανικό ξεκίνημα για τη δροσερή βραδιά που επισκεφθήκαμε το "MonkFish Athens", και παρ’ ότι η μαμαδίστικη νοστιμιά της ζοριζόταν λιγάκι με την ανεβασμένη οξύτητα του ζωμού, τα τηγανητά καβουράκια που βάλαμε πλάι της, με μια μαγιονεζάτη σος ταρτάρ να τα συνοδεύει, αποκάλυπταν μακριά θαλασσινή επίγευση, χαρακτηριστική της φρεσκάδας που αγκάλιαζε η τραγανή τους κρούστα. Τα τροφαντά και ζουμερά αχνιστά μύδια με τον Thai ζωμό τους, που γέμισαν το τραπέζι εξωτισμό με το που προσγειώθηκαν, ήταν εύκολα μια από τις καλύτερες στιγμές του μενού, ενώ αρκετή προσοχή θέλουν τα λινγκουίνι με γαρίδα: η γευστική απλότητα στο δέσιμο της σάλτσας, με νότες εσπεριδοειδών να φέρνουν μοσχοβολιά στη μπουκιά, θα απλωνόταν καλύτερα με λίγο κράτει στο πιπέρι, ενώ και λίγο λιγότερο βράσιμο δεν θα έβλαπτε στο ζυμαρικό.

MonkFish Athens Tuna Burger

Πάντως, το burger τόνου είναι δικαίως το φαβορί της κουζίνας, με το patty του σε ωραιότατο medium rare να αφήνει τη νοστιμιά της πρώτης ύλης να εκφραστεί, ενώ το κόψιμο του ψαροκιμά με μαχαίρια, δίνει ωραίο δάγκωμα, που ταιριάζει χάρμα με το αρωματικό και στακάτο ψωμάκι.

(+) Η λοξή ματιά με την οποία προσεγγίζει η κουζίνα την ψαροφαγία δίνει σε αυτό το στέκι μια άυρα ανανεωτική

(-) Μικρά φαλτσαρίσματα στην εκτέλεση των πιο παραδοσιακών συνταγών αποστερούν από τη συνολική εμπειρία

Παπαδιαμαντοπούλου 108, Ζωγράφου
2107777518

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και opera nights με την μεγαλοπρεπή υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.