Το "Hanzo" φέρνει γιαπωνέζικο αέρα στο Κολωνάκι

Μια ατμοσφαιρική ιαπωνική pub κατοικεί εδώ και λίγο καιρό στην οδό Σκουφά.

hanzo

Λίγες ημέρες πριν τον καινούργιο χρόνο ξεκίνησε τη λειτουργία του το "Hanzo" επί της Σκουφά στο Κολωνάκι. Πρόκειται για τη νέα πρόταση του Μάνου Δαμασκηνού, ο οποίος ύστερα από το "Tra Di Noi" των Μελισσίων αποφάσισε να κατέβει στο κέντρο και να δημιουργήσει όπως μας λέει "μια ιαπωνική pub στα πρότυπα εκείνων που απολαμβάνουν μεγάλης δημοφιλίας σε μητροπόλεις όπως το Λονδίνο". Ο χώρος απλωμένος σε επίπεδα, είναι βαμμένος στις αποχρώσεις του πράσινου, με τραπέζια αλλά και δύο ξύλινες μπάρες όπου μπορείς να τσιμπολογήσεις ελεύθερα τις προτάσεις του καταλόγου παρέα με το ποτό σου. Εν αρχή ην ασφαλώς τα γιαπωνέζικα σουβλάκια με πάπια, αρνί, γαρίδα και διάφορα μέρη κοτόπουλου που ψήνονται στη robata και προσφέρονται με το τεμάχιο, τριγύρω από τα οποία παίρνουν θέση μια σειρά από προτάσεις σαν τον ιαπωνικό λουκουμά takoyaki που γεμίζεται με χταπόδι, την ομελέτα oyakodon με κοτόπουλο και ρύζι, και τον τηγανιτό μαύρο χοίρο με σάλτσα tonkatsu. Οι γεύσεις βρίσκουν τη συνοδεία τους σε premium γιαπωνέζικα spirits καθώς και στα ταιριαστά signature cocktails που έχει δημιουργήσει ειδικά για το μαγαζί ο Περικλής Λιατόπουλος. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.