Λίγους μήνες λειτουργίας συμπληρώνει το φρέσκο ιταλικό εστιατόριο "Nabucco" στον άνετο μέσα και έξω χώρο όπου συναντούσαμε παλαιότερα τον "Μπαρμπαδήμο" της Μητροπόλεως. Δημιουργός του είναι ο σεφ Giorgio Σπανάκης με καταγωγή από την Ιταλία, που ενδεχομένως θυμάστε από τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές κατά το παρελθόν. Όπως μας λέει, "ύστερα από χρόνια περιπλάνησης μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αλλά και σε εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποφάσισα να παρουσιάσω με το Nabucco την δική μου οπτική για μια σύγχρονη τρατορία στο κέντρο της πόλης". Ανοικτό από το μεσημέρι, το εστιατόριο προτείνει ενδιαφέροντα ορεκτικά όπως οι κροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα Romanesco και αρωματικό γιαούρτι ή το καρπάτσιο χταποδιού με καπαρόμηλα, ιταλικά αλλαντικά και φρεσκοκομμένες σαλάτες, ενώ η συνέχεια φέρνει στο τραπέζι pinsa σε διάφορες εκδοχές, από δικό τους χειροποίητο ζυμάρι με προζύμι που ωριμάζει για 48 ώρες. Η κουζίνα φτιάχνει επίσης τα δικά της ζυμαρικά, όπως τα tortelli που γεμίζονται με γκοργκοντζόλα και αχλάδι, ενώ δεν λείπουν οι προτάσεις για όσους προτιμούν το ψάρι και το κρέας που εν προκειμένω είναι ωρίμανσης. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.
Μητροπόλεως 12-14, Κέντρο, 2168090615