"Nabucco": νέο ιταλιάνικο αμόρε στο κέντρο

Pinsa, pasta fresca και άλλα ωραία στο καινούργιο ιταλικό της Μητροπόλεως.

nabucco

Λίγους μήνες λειτουργίας συμπληρώνει το φρέσκο ιταλικό εστιατόριο "Nabucco" στον άνετο μέσα και έξω χώρο όπου συναντούσαμε παλαιότερα τον "Μπαρμπαδήμο" της Μητροπόλεως. Δημιουργός του είναι ο σεφ Giorgio Σπανάκης με καταγωγή από την Ιταλία, που ενδεχομένως θυμάστε από τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές κατά το παρελθόν. Όπως μας λέει, "ύστερα από χρόνια περιπλάνησης μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αλλά και σε εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποφάσισα να παρουσιάσω με το Nabucco την δική μου οπτική για μια σύγχρονη τρατορία στο κέντρο της πόλης". Ανοικτό από το μεσημέρι, το εστιατόριο προτείνει ενδιαφέροντα ορεκτικά όπως οι κροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα Romanesco και αρωματικό γιαούρτι ή το καρπάτσιο χταποδιού με καπαρόμηλα, ιταλικά αλλαντικά και φρεσκοκομμένες σαλάτες, ενώ η συνέχεια φέρνει στο τραπέζι pinsa σε διάφορες εκδοχές, από δικό τους χειροποίητο ζυμάρι με προζύμι που ωριμάζει για 48 ώρες. Η κουζίνα φτιάχνει επίσης τα δικά της ζυμαρικά, όπως τα tortelli που γεμίζονται με γκοργκοντζόλα και αχλάδι, ενώ δεν λείπουν οι προτάσεις για όσους προτιμούν το ψάρι και το κρέας που εν προκειμένω είναι ωρίμανσης. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Μητροπόλεως 12-14, Κέντρο, 2168090615

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2023

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.