Τι γυρεύει η "Φrídda" στην Άνω Κυψέλη;

Το καινούργιο ατμοσφαιρικό μπιστρό έχει αύρα από τα παλιά και αγάπη για τα προϊόντα και τις γεύσεις του τόπου μας.

frida

Λίγο πριν τις γιορτές άνοιξε τις πόρτες του το "Φrídda Γκρίκ Μπιστρό" στην Άνω Κυψέλη. Το όνομα του εκφράζει από τη μία τον σεβασμό των τριών φίλων και συνεταίρων που το δημιούργησαν στο γυναικείο φύλο και από την άλλη την αγάπη τους για τα ελληνικά ποτά και τα προϊόντα και τις γεύσεις του τόπου μας. Έτσι, η δράση ξεκινά καθημερινά από νωρίς το πρωί με ένα ελληνοπρεπές brunch που περιλαμβάνει από καγιανά με σουτζούκι, ξύγαλο Σητείας και βουτυράτες πατάτες μέχρι αυγόφετες με μελάτα τηγανιτά αυγά και βαρελίσια φέτα, ενώ για το υπόλοιπο της ημέρας σειρά έχουν πιάτα σαν το μαστέλο Χίου στη σχάρα με μαρμελάδα ντομάτας, τα λουκουμαδάκια τυριού με μετσοβόνε, τσάτνεϊ σταφίδας και κουκουνάρι, και το γιουβετσάκι γαρίδας με τσιπς κρεμμυδιού και κρέμα φέτας, που επιμελείται ο σεφ Χρήστος Μπαλταγιάννης. Την μπάρα στολίζουν επιλεγμένες ετικέτες ελληνικού αλκοόλ, κρασιών και αποσταγμάτων, πολλά από τα οποία συμμετέχουν στα signature cocktails του μαγαζιού που υπογράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος, όπως η "Σιωπή των Αμνών" που αποτελεί μια παραλλαγή του κλασικού Zombie και φτιάχνεται με παλαιωμένο τσίπουρο και λικέρ μπαχαρικών από την Πάτρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
08/05/2025

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.

Το Gallina ξεκαλοκαιριάζει -και πάλι- στο Domes Zeen Chania

Για 2ο σερί καλοκαίρι, το κουκακιώτικο σποτ... κάνει διακοπές στα Χανιά.