Τι γυρεύει η "Φrídda" στην Άνω Κυψέλη;

Το καινούργιο ατμοσφαιρικό μπιστρό έχει αύρα από τα παλιά και αγάπη για τα προϊόντα και τις γεύσεις του τόπου μας.

frida

Λίγο πριν τις γιορτές άνοιξε τις πόρτες του το "Φrídda Γκρίκ Μπιστρό" στην Άνω Κυψέλη. Το όνομα του εκφράζει από τη μία τον σεβασμό των τριών φίλων και συνεταίρων που το δημιούργησαν στο γυναικείο φύλο και από την άλλη την αγάπη τους για τα ελληνικά ποτά και τα προϊόντα και τις γεύσεις του τόπου μας. Έτσι, η δράση ξεκινά καθημερινά από νωρίς το πρωί με ένα ελληνοπρεπές brunch που περιλαμβάνει από καγιανά με σουτζούκι, ξύγαλο Σητείας και βουτυράτες πατάτες μέχρι αυγόφετες με μελάτα τηγανιτά αυγά και βαρελίσια φέτα, ενώ για το υπόλοιπο της ημέρας σειρά έχουν πιάτα σαν το μαστέλο Χίου στη σχάρα με μαρμελάδα ντομάτας, τα λουκουμαδάκια τυριού με μετσοβόνε, τσάτνεϊ σταφίδας και κουκουνάρι, και το γιουβετσάκι γαρίδας με τσιπς κρεμμυδιού και κρέμα φέτας, που επιμελείται ο σεφ Χρήστος Μπαλταγιάννης. Την μπάρα στολίζουν επιλεγμένες ετικέτες ελληνικού αλκοόλ, κρασιών και αποσταγμάτων, πολλά από τα οποία συμμετέχουν στα signature cocktails του μαγαζιού που υπογράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος, όπως η "Σιωπή των Αμνών" που αποτελεί μια παραλλαγή του κλασικού Zombie και φτιάχνεται με παλαιωμένο τσίπουρο και λικέρ μπαχαρικών από την Πάτρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.