"Line": Η "μέθοδος της αναρχίας" στα Κάτω Πετράλωνα

H νέα προσεχής άφιξη στα Κάτω Πετράλωνα είναι ένα all day από σπάνιο, βιώσιμο χαρμάνι.

Bartenders

Στο χώρο που φιλοξενούσε την παλιά γκαλερί "Ζουμπουλάκη" το δίδυμο των  Βασίλη Κυρίτση και Νίκου Μπάκουλη, που βρίσκεται πίσω από την μπάρα του "The Clumsies", τέταρτου στα "World’s 50 Best Bars", και ο Δημήτρης Νταφόπουλος, συνδημιουργός των αναψυκτικών "Three Cents", στεγάζουν ένα νέο project, οδεύοντας πάνω σε μια νέα "γραμμή" δημιουργικής εξέλιξης. Τι περιλαμβάνει; Χονδρικά, κρασί, μπύρα, ψωμί και φαγητό με το άγγιγμα ενός πολύ καλού σεφ. Απλό; Όχι, γιατί εδώ η ρήση "τίποτα δεν είναι πιο απατηλό από το προφανές" βρίσκει πραγματικά εύφορο έδαφος.

Όμορφα πράγματα και με ουσία ετοιμάζει η τριάδα αφού στόχος είναι στο σύνολό του, ο νέος χώρος να εκφράζει το μήνυμα της ολικής αξιοποίησης κάθε πρώτης ύλης που περνά από την κουζίνα στο μπαρ και τούμπαλιν. Τα κρασιά τους θα είναι in house παραγωγής από φρούτα και όχι από σταφύλια, ενώ θα εντάσσονται στα κλασικά, ή τα "fancy" ανάλογα με το αρωματικό και γευστικό προφίλ τους. Στο πλάνο όμως υπάρχει και μια συνεργασία με το οινοποιείο παραγωγής οργανικών κρασιών Καριμάλη στην Ικαρία, του οποίου τα κρασιά ενδεχομένως θα είναι τα μόνα "συμβατικά". Από την μπάρα αναμένεται παρέλαση κλασικών κοκτέιλ, με καινοτομίες μετρημένες και συνδεδεμένες με το κρασί ποκιλοτρόπως, όμως ενδιαφέρον έχει και το κομμάτι της μπύρας, αφού θα λειτουργήσουν στη λογική του "nomad brewing" με τη διαφορά όμως ότι θα έχουν σταθερή συνεργασία με το ζυθοποιείο που θα τους φιλοξενεί, εν προκειμένω οι εγκαταστάσεις της "Alea Brewing Co", με την οποία συνεργάστηκαν σε μία lager και δύο IPA (Indian Pale Ale) μπύρες. Στα ψωμιά, η head baker Φαίδρα Μαυροειδή αναλαμβάνει να δώσει στο ψωμί άλλη διάσταση στο πλαίσιο του project που συστήνεται ως η "μέθοδος της αναρχίας", motto που από τις πρώτες πληροφορίες συμπεραίνω ότι θα υποστηρίξουν με το παραπάνω αφού δεν θα πάνε με την πεπατημένη σχεδόν πουθενά. Στο γήπεδο της γεύσης, μπάλα παίζει ο σεφ Παύλος Κυριάκης με προτάσεις σερβιρισμένες στη λογική του μοιράσματος. Ο χώρος, που επιμελείται το αρχιτεκτονικό γραφείο "Nine Design", είναι ακόμα υπό διαμόρφωση όμως, όπως μας είπαν, το βιομηχανικό στυλ παίζει έντονα ενώ ατραξιόν του μαγαζιού θα είναι ένα φουτουριστικό άγαλμα της Αφροδίτης διαμορφωμένο από τον tattoo artist "Sake". 

Η γειτονιά είναι "άγουρη" και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ένα μεγάλο στοίχημα για τους εμπνευστές του. Αναμένουμε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου που θα ανοίξουν για να σας πούμε περισσότερα.

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, Τηλ: 2103421311

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.