Νέα αστέρια λάμπουν στην Ισπανία

Περισσότερα από τριάντα καινούργια αστέρια απένειμε ο οδηγός Michelin στη δυναμική σκηνή της Ιβηρικής χερσονήσου.

AmeliaSanSebastian

Παρά τις πανδημικές συνθήκες, η κουζίνα της Ιβηρικής όχι μόνο δεν συρρικνώθηκε αλλά αντιθέτως αύξησε τη δυναμική της και το αστεράτο οπλοστάσιο της στη φετινή απονομή του οδηγού Michelin, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Βαλένθια. Η Ισπανία μετρά τέσσερα καινούργια διάστερα: το "Amelia" (φωτό) του σεφ Paulo Airaudo στο Σαν Σεμπαστιάν που παντρεύει δημιουργικά τις βάσκικες γεύσεις με επιρροές αργεντίνικες, ιταλικές και γιαπωνέζικες, το "Voro" στη Μαγιόρκα όπου ο Álvaro Salazar επαναδιατυπώνει τις τοπικές συνταγές με σύγχρονη διάθεση, το εστιατόριο του Iván Cerdeño που φέρει το όνομα του στο Τολέδο καθώς και το πολύ καινούργιο "Smoked Room" της Μαδρίτης όπου ο νεαρός σεφ Massimiliano Delle Vedove προτάσσει τα μινιμαλιστικά μαγειρέματα στην ανοιχτή φωτιά. Ακόμα 27 εστιατόρια σε ολόκληρη την Ισπανία διακρίθηκαν με το πρώτο τους αστέρι, μαζί με πέντε καινούργια μονάστερα στην Πορτογαλία και ένα στην Ανδόρα, φανερώνοντας πως η κουζίνα της Ιβηρικής είναι καζάνι που βράζει. Συνολικά, τα έντεκα τριάστερα εστιατόρια της Ισπανίας διατήρησαν και φέτος την ύψιστη διάκριση χωρίς απώλειες ή νέες προσθήκες, σαράντα εστιατόρια απέσπασαν δύο αστέρια, 211 διακρίθηκαν με ένα αστέρι, 29 με τον τίτλο Green Star για την "πράσινη" λειτουργία τους και 816 με τη διάκριση Bib Gourmand για την πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.