Οδηγός Εστιατορίων

Νέα αστέρια λάμπουν στην Ισπανία

Περισσότερα από τριάντα καινούργια αστέρια απένειμε ο οδηγός Michelin στη δυναμική σκηνή της Ιβηρικής χερσονήσου.

AmeliaSanSebastian

Παρά τις πανδημικές συνθήκες, η κουζίνα της Ιβηρικής όχι μόνο δεν συρρικνώθηκε αλλά αντιθέτως αύξησε τη δυναμική της και το αστεράτο οπλοστάσιο της στη φετινή απονομή του οδηγού Michelin, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Βαλένθια. Η Ισπανία μετρά τέσσερα καινούργια διάστερα: το "Amelia" (φωτό) του σεφ Paulo Airaudo στο Σαν Σεμπαστιάν που παντρεύει δημιουργικά τις βάσκικες γεύσεις με επιρροές αργεντίνικες, ιταλικές και γιαπωνέζικες, το "Voro" στη Μαγιόρκα όπου ο Álvaro Salazar επαναδιατυπώνει τις τοπικές συνταγές με σύγχρονη διάθεση, το εστιατόριο του Iván Cerdeño που φέρει το όνομα του στο Τολέδο καθώς και το πολύ καινούργιο "Smoked Room" της Μαδρίτης όπου ο νεαρός σεφ Massimiliano Delle Vedove προτάσσει τα μινιμαλιστικά μαγειρέματα στην ανοιχτή φωτιά. Ακόμα 27 εστιατόρια σε ολόκληρη την Ισπανία διακρίθηκαν με το πρώτο τους αστέρι, μαζί με πέντε καινούργια μονάστερα στην Πορτογαλία και ένα στην Ανδόρα, φανερώνοντας πως η κουζίνα της Ιβηρικής είναι καζάνι που βράζει. Συνολικά, τα έντεκα τριάστερα εστιατόρια της Ισπανίας διατήρησαν και φέτος την ύψιστη διάκριση χωρίς απώλειες ή νέες προσθήκες, σαράντα εστιατόρια απέσπασαν δύο αστέρια, 211 διακρίθηκαν με ένα αστέρι, 29 με τον τίτλο Green Star για την "πράσινη" λειτουργία τους και 816 με τη διάκριση Bib Gourmand για την πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα comfort στέκια της καρδιάς μας

Όσο κι αν το ρίξαμε έξω τις γιορτές (ή και όχι), αυτές τις μέρες επιστρέφουμε με όρεξη σε μέρη δοκιμασμένα που μας ζεσταίνουν την καρδιά και το στομάχι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
20/01/2022

Η "Τζουτζούκα" μαγειρεύει νέες γεύσεις

Το καινούργιο μενού στη μοντέρνα ταβέρνα του Ρουφ υπογράφει ο Γιώργος Παπανδρέου.

"Cavaliere": Ένα ιταλικό εστιατόριο που έχει κάτι να πει

Το κομψό spot στη Νέα Σμύρνη φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στην ευρύτερη περιοχή. Και όχι μόνο σε αυτή.

Στα κύματα του "Βασίλαινα"

Η θαλασσινή όψη της βραβευμένης ελληνικής κουζίνας του εμβληματικού εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα έχει τα δικά της θέλγητρα.

Paisley Tara Kennett: "Το κρασί προβάλλει την κουλτούρα και την ιστορία του τόπου από τον οποίο προέρχεται"

Η καινούργια sommelier και general manager του "The Zillers" μας αφηγείται το δικό της ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμου του κρασιού που ξεκίνησε στο Λονδίνο και πλέον συνεχίζεται στην Αθήνα, την οποία ερωτεύτηκε με την πρώτη γουλιά.

"Alancia": φρέσκια άφιξη στη Γλυφάδα

Το καινούργιο εστιατόριο με τη σφραγίδα του ιστορικού "Ζέφυρου" του Μικρολίμανου εστιάζει ασφαλώς στο ψάρι και τα θαλασσινά, αλλά κάνει χώρο και για όσους αγαπούν το κρέας.