Πού θα φάμε τα καλύτερα tacos στη Νέα Υόρκη;

Και άλλα χρήσιμα tips για γαστριμαργική απόλαυση στη μητρόπολη των μητροπόλεων, μέσα από τα βραβεία του Eater.com για το 2021.

Cadence New York

Με την άρση του περσινού lockdown να έχει εισάγει στη Νέα Υόρκη εξωτικές εστιατορικές συνήθειες όπως τα τραπεζάκια – έξω, ή τα γεύματα σε διάφανα πλαστικά igloo, αλλά και να έχει χαράξει εκ νέου το χάρτη των pop up εκπλήξεων, των take away διαμαντιών και των speakeasy μυστικών, το σκηνικό της γεύσεις έχει αλλάξει άρδην στη μητρόπολη των μητροπόλεων, ξεδιπλώνοντας ένα συναρπαστικό τοπίο εξερεύνησης όχι μόνο για τους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους της.

Έναν μικρό χάρτη του νέου σκηνικού της σκιαγραφήσαμε στο χειμερινό μας Taste & Travel, που κυκλοφορεί ήδη από 9 Δεκεμβρίου στα περίπτερα, ένα μεγαλύτερο μπούσουλα όμως έχει συνθέσει και το επιδραστικό Eater.com, το εστιατορικό παρακλάδι του New York Magazine, που απένειμε τα ιδιαίτερα βραβεία του πριν από μερικές ημέρες.

Taqueria Ramirez New York

Εντοπίζοντας κι αναδεικνύοντας τα καλύτερα που δοκίμασαν οι συντάκτες του τους περασμένους 18 μήνες (παρατεταμένη περίοδος αξιολογήσεων, λόγω της παύσης της εστίασης το χειμώνα του 2020), η λίστα του Eater ξεκινά με το βραβείο για καλύτερο εστιατόριο για να φας μόνος (Best Solo Dining): το "Cadence" του East Village, σερβίροντας αποκλειστικά στη μακρόστενη μπάρα του, φαίνεται να αναβιώνει την πλούσια παράδοση του αμερικανικού diner, αν και με vegan προσέγγιση στο μενού και αρ ντεκό λεπτομέρειες στο urban σκηνικό του. 

Τα αυθεντικά tacos, αλλά και η πιο απροσδόκητη εμπειρία sushi στην πόλη είναι μάλλον οι δυο επιλογές που πρέπει να μπουν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, για την επόμενη επίσκεψή μας στη Νέα Υόρκη: η "Taqueria Ramirez", που φέρνει τη μεξικάνικη fast-flavor μενταλιτέ στο Brooklyn, ξεχωρίζει ως το μέρος για το καλύτερο γεύμα κάτω των $10, ενώ την πρωτιά για το καλύτερο γεύμα κάτω των $100 κερδίζει το "Sushi on Me" στο Queens, ένα omakase live-jazz clubstaurant, όπου ο επισκέπτης πληρώνει $89 δολάρια για bottomless sake, συνοδεία fusion sushi διαμαντιών που όπως υποδηλώνει ο τίτλος του, έρχονται... κερασμένα απ' το μαγαζί!

Sushi On Me

Σε μια λίστα που περιλαμβάνει επίσης βραβεία για τον καλύτερο φούρνο της χρονιάς (το "Mel" στο Lower East Side) και το καλύτερο γεύμα σε μπολ (το "Milu" στη γειτονιά του Flatiron Building), το "Pecking House", που αναδείχθηκε καλύτερο Pop Up της χρονιάς, είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό της αναμόχλευσης προτεραιοτήτων, αλλά και των success stories που έφερε η πανδημία σε μια πόλη - φυτώριο απίθανων επιτυχιών.

Σωσίβια λέμβος για τον πρώην sous chef του τριάστερου "Eleven Madison Park", Eric Huang, το "Pecking House" προέκυψε ως λύση ανάγκης για τον νεαρό σεφ: όταν η πανδημία έκλεισε την εστίαση, αποφάσισε να αναλάβει το ημιπτωχευμένο εστιατόριο του θείου του, "Peking House" και, αλλάζοντας κατά ένα γράμμα το όνομά (Peking = Πεκίνο, Pecking = ράμφισμα), το μεταμόρφωσε σε ντελιβεράδικο τηγανητού κοτόπουλου. Το σουξέ του οδήγησε σε λίστα αναμονής έξι εβδομάδων (για ντελίβερι!), με την επιτυχία να μεταφράζεται σε pop up events που έγιναν ανάρπαστα, ενώ τώρα το "Pecking House" απέκτησε σταθερή έδρα, για να αναδειχθεί σε ένα εστιατόριο – καμάρι του Queens.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.