Hooters

Pop αμερικανισμός, Hooters girls στο σέρβις, καλή μουσική, bachelor parties, μέτρια τα burgers, αλλά νόστιμο rib eye, tex-mex και θαλασσινά.

Hooters

Food 'n’ girls

Pop αμερικανισμός, Hooters girls στο σέρβις, καλή μουσική, bachelor parties, μέτρια τα burgers, αλλά νόστιμο rib eye, tex-mex και θαλασσινά.

Hooters - εικόνα 1

Με όλο το σεβασμό στην ομορφιά των γυναικών -υποκλίνομαι- έχω την εντύπωση ότι αν σύχναζα σε αμερικάνικο «Hooters» θα βαριόμουνα! Όχι γιατί τα Hooters girls -βασικό στοιχείο της ταυτότητας της αλυσίδας- δεν είναι όμορφα, αλλά επειδή τόση γεωμετρική τελειότητα στήθους μαζεμένη σε κάνει να πηγαίνεις ένα βήμα πίσω, ποτέ δεν είναι τόσο copy-paste η μαμά φύση... Στο πρώτο ελληνικό «Hooters» που άνοιξε στο Mall μπορεί το casting να μην είναι για καλλιστεία, όμως το sex appeal είναι κάτι πιο σύνθετο από τις τέλειες αναλογίες. Σε κάθε περίπτωση οφείλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια της παρέας με την οποία συνέφαγα (στελέχη του lifestyle Τύπου) στην Τόνια και τη Μάρλα γιατί εκτός από φυσική ομορφιά διαθέτουν χαμόγελο και χάρη.

Στο νεοαφιχθέν «Hooters» του Mall λοιπόν, το pop αμερικάνικο στυλάκι, που μας κάνει να ονειρευόμαστε από Elvis μέχρι Hotel California, υλοποιείται, πέραν των κοριτσιών με τα πορτοκαλί σορτ και τα άσπρα στενά μπλουζάκια, από φουλ του ξύλου που το στολίζουν αναμνηστικές φωτό εποχής και μη, '50s και '60s διαφημιστικά, από την περίφημη χαρούμενη συστοιχία χρωματιστών λαμπιονιών (διακοσμητικό φετίχ των «Hooters» που ξέμειναν στο πρώτο μαγαζί το 1983 και από τότε καθιερώθηκαν), τη δυνατή ροκ και ροκ'ν'ρολ μουσική (από τα ατού του χώρου), και φυσικά από διάφορα memorabilia με κορυφαία τα μεγάλα pins με τα Hooters girls.

Και περνάμε στο ψητό, τσιμπολογώντας από το μενού που όπως αναμένεται έχει προφανές american style, με κρεατικά, θαλασσινά, σαλάτες και tex-mex πιάτα. Στα προτεινόμενα συμπεριλαμβάνουμε: τις τραγανιστές quesadillas με τυρί που τους πάνε πολύ οι καυτερές πιπεριές χαλαπένος και το guacamole (κρέμα αβοκάντο), το γενναιόδωρο «ultimate seafood sampler» με μια ενδιαφέρουσα ποικιλία αχνιστών μυδιών, γαρίδων και τηγανητών καλαμαριών με διάφορες σάλτσες, τις τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου που προσωπικά τις προτιμώ με καυτερή σάλτσα και που, αν θέλετε μια εξτραβαγκάντσα, σερβίρονται σε 20 κομμάτια μαζί με σαμπάνια Dom Perignon στην εκπληκτική τιμή των € 99,99. Δεν ξέρω κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα διαφυγής από το στενό εναγκαλισμό του franchise, αλλά τα burgers και οι τηγανητές πατάτες καλό θα ήταν να απομακρυνθούν από το στυλ του fast food και να κινηθούν προς το κλασικό αμερικάνικο πρότυπο. Μέχρι τότε εγώ θα προτιμώ το συμπαθέστατο rib eye από μοσχάρι γάλακτος. Ενδιαφέρουσα η beer list με αρκετές επιλογές, από την οποία ξεχωρίσαμε την αμερικάνικη Samuel Adams και την ινδική Cobra.

Δημήτρης Αντωνόπουλος
dantonopoulos@athinorama.gr
INFO

Hooters, Εμπορικό Κέντρο «The Mall», Μαρούσι, 2106300191. Και μεσημέρι. Τιμή: € 16-20.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.