Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού

Το λιβανέζικο εστιατόριο του «6 dogs» υποδέχεται τις γιορτές με την ανατρεπτική γευστική του ταυτότητα επανακαλιμπραρισμένη, χάρη σε πιάτα γεμάτα γεύση.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού

Αγκαλιασμένο από τον άνετο αστικό κήπο του «6 dogs», αλλά και τη ντιζαϊνάτη, urban σάλα του, για τις μέρες που ο καιρός βγάζει δοντάκια, το «Badaoui» υποδέχεται τη χειμωνιάτικη σεζόν με την ανατρεπτική του ταυτότητα επανακαλιμπραρισμένη, χάρη σε πιάτα γεμάτα εξωτισμό και γεύση.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού - εικόνα 1

Εμπνευσμένο από κλασικά φαβορί του Λιβάνου, και με υλικά ενδεικτικά των εξελίξεων της διεθνούς vegan σκηνής να σιγοντάρουν την περιορισμένης κρεατοφαγίας πλευρά της ανατολίτικης παράδοσης, το νέο μενού που παρουσιάζει φέτος ο Fahd Kassem (γνωστός από το pop up project των Guerilla Chefs, που μας είχε να κυνηγάμε καντίνες και street food festivals για να δοκιμάσουμε το διάσημο burger του), φέρνει στο προσκήνιο την άνεση που έχει αποκτήσει ο Ελληνολιβανέζος σεφ σε δημιουργικές επαναπροσεγγίσεις της κουζίνας των παιδικάτων του, με casual χαρακτήρα.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού - εικόνα 2

Πιάτα όπως η ultra χορταστική noodle salad με κρέμα κουνουπιδιού, ταχίνι, παπαρουνόσπορο και μπούκοβο, κρύβει στη δροσερή μπουκιά το απολαυστικά πικάντικο φινίρισμα της επίγευσης, ενώ το moutabal, μια κρέμα καπνιστής μελιτζάνας δηλαδή, που σερβίρεται με ταχίνι και κύμινο, αλλά και σωταρισμένο «κιμά» από σεϊτάν, φέρνει στη σέντρα μια fun επανανάγνωση του εξωτισμού που διατρέχει την κουζίνα.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού - εικόνα 3

Ανοιχτό καθημερινά από νωρίς το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα (πριν δώσει σκυτάλη στο ταϊλανδέζικο «Dara Thai», στον ίδιο χώρο), το «Badaoui» έχει ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του ultra παραδοσιακό fatteh, με ρεβύθια, κουκουνάρι και τραγανά φύλα, σε κρέμα από ταχίνι και γιαούρτι καρύδας, που έρχεται στο τραπέζι ως ένα πρωτεϊνούχο superbowl ιδανικό για ξεκίνημα της μέρας (δεν είναι τυχαίο που στη Βηρυτό αποτελεί κλασικό street πρωινό). Για όποιον όμως θέλει κάτι πιο συμβατικό, scrambled αυγά ελευθέρας βοσκής, shakshuka αυγών με home made σάλτσα ντομάτας, αλλά και sando με μπεσαμέλ και παστράμι σκορπίζουν αρώματα στην αυλή, ενώ για τους αμετανόητους κρεατοφάγους, το burger με αρνίσιο κιμά είναι μια signature επιλογή που βρίσκει τη θέση της και σε αυτό το μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.