«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας

Το νέο bar restaurant του Παγκρατίου φέρνει τη φινέτσα του γαλλικού νότου στο ελληνικό terroir, μέσα από ένα concept που συνδυάζει τσιμπολόι μετά καλοποσίας, deli shopping και party ατμόσφαιρα.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας

Βέρα τέκνα της Κυανής Ακτής και της μπονιβιβερικής αύρας της, ο Alexandre κι ο Grégory αποφάσισαν να εκφράσουν με τρόπο χειροπιαστό την αγάπη τους για την Ελλάδα, δεύτερη πατρίδα τους εδώ και χρόνια, μεταμορφώνοντας την κοινή μενταλιτέ τους σε ένα νέο στέκι στο Παγκράτι.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 1

Ένα λιλιπούτειο γευστικό σημείο συνάντησης που θα συνδυάζει καλοποσία, deli shopping, χαλαρό τσιμπολόι και party ατμόσφαιρα με εκλεκτικά DJ sets, το «La Cigale» αντλεί το όνομά του από τον τζίτζικα, σύμβολο της Προβηγκίας αλλά και αγαπημένο αισωπικό ήρωα, του οποίου η χαλαρή, laissez-faire προσέγγιση προς τη ζωή, αντανακλά και το vibe του νέου spot. Αυτό ενός χώρου γεμάτου φυτά, λιτό αλλά ζεστό, όπου η μπιστρό λογική θα συναντά την ελληνική παράδοση του μεζέ, μέσα από μικρά και μεγαλύτερα πιατάκια, που θα συνδυάζουν τη γαλλική κληρονομιά των ιδιοκτητών με την αδυναμία τους για την ελληνική λογική της παρεΐστικής μοιρασιάς.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 2

Εμπνευσμένο από τις γιαγιάδες των ιδιοκτητών, το μενού έλκει την καταγωγή τους από τη Νότια Γαλλία, με πιάτα που μετουσιώνονται εδώ με τη χρήση αυθεντικών ελληνικών υλικών και υπό τη μαγική μπαγκέτα του Dominique Perrot: Ο Γάλλος σεφ, που διηύθυνε την κουζίνα του «Palais de l’Élysée» (από το 1983-1986) κατά την προεδρία του François Mitterrand, βρίσκεται τώρα εδώ ως σύμβουλος του «La Cigale», καθοδηγώντας έναν Έλληνα σεφ να δημιουργήσει με τα ωραία υλικά της ελληνικής γης.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 3

H «pissaladiere», η πίτσα αλά γαλλικά, στην εκδοχή «de Papy Michel», με καραμελωμένα κρεμμύδια, αντζούγιες και ελιές, με ζύμη λεπτή, τραγανή και νόστιμη, είναι ωραία επιλογή στα αλμυρά και της πάει πρίμα ένα «Château le Sèpe Bordeaux» που πρότεινουν για συνδυασμό. Αφράτες εσωτερικά, με ωραία κρούστα είναι οι κροκέτες τους, με κολοκύθι, έμενταλ και κρεμμύδι (beignets de Mamie Marie) ή κοτόπουλο, που συνδυάζονται με σκορδάτη αγιολί. Μπορείτε βέβαια να απολαύσετε το κρασί σας με ένα πλατό γαλλικών τυριών ενώ ο οινολόγος Σπύρος Παπαδόπουλος που έχει επιλέξει τα ελληνικά κρασιά της λίστας θα σας προτείνει ιδανικούς συνδυασμούς.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 4

Παράλληλα, μια wine list με επιλογές από μικρούς αμπελώνες της Νότιας Γαλλίας θα πλαισιώνει την drinking εμπειρία του «La Cigale», που θα πλουτίζεται από κλασικά απεριτίφ της χώρας όπως το Ricard και το Pastis, αλλά θα έχει για αιχμή της τα κοκτέιλ χαμηλού αλκοολικού βαθμού, εμπνευσμένα από τη Νότια Γαλλία και υλοποιημένα με ελληνικά υλικά.

Pièce de resistance του «La Cigale», που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 25 Νοεμβρίου, θα είναι ο εξωτερικός χώρος στο πεζοδρόμιο, όπου η σκιά των δέντρων συνθέτει σκηνικό Προβηγκίας στην καρδιά της Αθήνας.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 5

Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι
www.lacigale.gr, FB: lacigalegr, IG: lacigalegr

Τρίτη-Παρασκευή: 06:00 μ.μ.-02:00 π.μ.
Σάββατο: 01:00 μ.μ.-02:00 π.μ.
Κυριακή: 1:00 μ.μ.-08:00 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.