«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας

Το νέο bar restaurant του Παγκρατίου φέρνει τη φινέτσα του γαλλικού νότου στο ελληνικό terroir, μέσα από ένα concept που συνδυάζει τσιμπολόι μετά καλοποσίας, deli shopping και party ατμόσφαιρα.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας

Βέρα τέκνα της Κυανής Ακτής και της μπονιβιβερικής αύρας της, ο Alexandre κι ο Grégory αποφάσισαν να εκφράσουν με τρόπο χειροπιαστό την αγάπη τους για την Ελλάδα, δεύτερη πατρίδα τους εδώ και χρόνια, μεταμορφώνοντας την κοινή μενταλιτέ τους σε ένα νέο στέκι στο Παγκράτι.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 1

Ένα λιλιπούτειο γευστικό σημείο συνάντησης που θα συνδυάζει καλοποσία, deli shopping, χαλαρό τσιμπολόι και party ατμόσφαιρα με εκλεκτικά DJ sets, το «La Cigale» αντλεί το όνομά του από τον τζίτζικα, σύμβολο της Προβηγκίας αλλά και αγαπημένο αισωπικό ήρωα, του οποίου η χαλαρή, laissez-faire προσέγγιση προς τη ζωή, αντανακλά και το vibe του νέου spot. Αυτό ενός χώρου γεμάτου φυτά, λιτό αλλά ζεστό, όπου η μπιστρό λογική θα συναντά την ελληνική παράδοση του μεζέ, μέσα από μικρά και μεγαλύτερα πιατάκια, που θα συνδυάζουν τη γαλλική κληρονομιά των ιδιοκτητών με την αδυναμία τους για την ελληνική λογική της παρεΐστικής μοιρασιάς.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 2

Εμπνευσμένο από τις γιαγιάδες των ιδιοκτητών, το μενού έλκει την καταγωγή τους από τη Νότια Γαλλία, με πιάτα που μετουσιώνονται εδώ με τη χρήση αυθεντικών ελληνικών υλικών και υπό τη μαγική μπαγκέτα του Dominique Perrot: Ο Γάλλος σεφ, που διηύθυνε την κουζίνα του «Palais de l’Élysée» (από το 1983-1986) κατά την προεδρία του François Mitterrand, βρίσκεται τώρα εδώ ως σύμβουλος του «La Cigale», καθοδηγώντας έναν Έλληνα σεφ να δημιουργήσει με τα ωραία υλικά της ελληνικής γης.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 3

H «pissaladiere», η πίτσα αλά γαλλικά, στην εκδοχή «de Papy Michel», με καραμελωμένα κρεμμύδια, αντζούγιες και ελιές, με ζύμη λεπτή, τραγανή και νόστιμη, είναι ωραία επιλογή στα αλμυρά και της πάει πρίμα ένα «Château le Sèpe Bordeaux» που πρότεινουν για συνδυασμό. Αφράτες εσωτερικά, με ωραία κρούστα είναι οι κροκέτες τους, με κολοκύθι, έμενταλ και κρεμμύδι (beignets de Mamie Marie) ή κοτόπουλο, που συνδυάζονται με σκορδάτη αγιολί. Μπορείτε βέβαια να απολαύσετε το κρασί σας με ένα πλατό γαλλικών τυριών ενώ ο οινολόγος Σπύρος Παπαδόπουλος που έχει επιλέξει τα ελληνικά κρασιά της λίστας θα σας προτείνει ιδανικούς συνδυασμούς.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 4

Παράλληλα, μια wine list με επιλογές από μικρούς αμπελώνες της Νότιας Γαλλίας θα πλαισιώνει την drinking εμπειρία του «La Cigale», που θα πλουτίζεται από κλασικά απεριτίφ της χώρας όπως το Ricard και το Pastis, αλλά θα έχει για αιχμή της τα κοκτέιλ χαμηλού αλκοολικού βαθμού, εμπνευσμένα από τη Νότια Γαλλία και υλοποιημένα με ελληνικά υλικά.

Pièce de resistance του «La Cigale», που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 25 Νοεμβρίου, θα είναι ο εξωτερικός χώρος στο πεζοδρόμιο, όπου η σκιά των δέντρων συνθέτει σκηνικό Προβηγκίας στην καρδιά της Αθήνας.

«La Cigale»: Ραστώνη και γεύση σε χρώματα Προβηγκίας - εικόνα 5

Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι
www.lacigale.gr, FB: lacigalegr, IG: lacigalegr

Τρίτη-Παρασκευή: 06:00 μ.μ.-02:00 π.μ.
Σάββατο: 01:00 μ.μ.-02:00 π.μ.
Κυριακή: 1:00 μ.μ.-08:00 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.