To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές

Nigiri, sake και διπλοπενιές συνδυάζει για άλλη μια χρονιά το ανατρεπτικό sushi concept του YTON, με τον chef Take να σερβίρει premium sushi εμπειρία, ως γαστρονομικό ζέσταμα στο υπερθέαμα του Νίκου Βέρτη.

To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές

Μια από τις πιο ανατρεπτικές εστιατορικές προτάσεις της περσινής σεζόν, για όσο οι υγειονομικές συνθήκες της επέτρεψαν να ξεδιπλωθεί, το sushi concept του «YTON» επιστρέφει δριμύτερο φέτος, με τον γνωστό chef Take να σερβίρει ξανά την premium sushi εμπειρία του, ως apre γαστρονομικό ζέσταμα στο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα του Νίκου Βέρτη.

To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές - εικόνα 1

Ανοιχτό κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 9μιση το βράδι μέχρι τη 1 το ξημέρωμα, και όχι απαραίτητα για τους θαμώνες του αλά Las Vegas show του «ΥΤΟΝ», το «The Y Project» συνδυάζει στοιχεία από speakeasy εστιατόριο με διακριτική είσοδο στην πίσω πλευρά του επιβλητικού venue της οδού Πέτρου Ράλλη, αλλά και αύρα glam προορισμού, όπου ο διακριτικά πολυτελής και φωτεινός διάκοσμος, με τις pop και manga αναφορές, μπλέκεται με αρτιστίκ στοιχεία που φέρνουν την υπογραφή του ίδιου του Νίκου Βέρτη σε έμπνευση και σχεδιασμό.

To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές - εικόνα 2

Με τη μυκονιάτικη προϋπηρεσία του chef Take («Matsuhisha», «Nammos» και «Koursaros» οι βασικοί σταθμοί του) διάχυτη και στην κοσμοπολίτικη αύρα του χώρου, το σφιχτό και μαζεμένο μενού κινείται σε μονοπάτια ωμοφαγικών φαβορί, με προτάσεις όπως το καψαλισμένο nigiri με τρουφάτη σόγια και φρέσκια τρούφα, ο μαύρος μπακαλιάρος σε miso, και το πικάντικο tataki από Wagyu, ντρεσαρισμένο σε chily και lime, να ξεχωρίζουν από τη λίστα των ορεκτικών. Χτένια με βασιλικό καβούρι και σόγια τρούφας, black cod σε τεμπούρα λαχανικών, και τεριγιάκι σολομού σε γαρίδες τεμπούρα, φιγουράρουν ανάμεσα στα signature maki του chef Take, ενώ από τη λίστα δεν λείπουν κλασικά ρολάκια όπως τα California και τα veggie rolls.

Παράλληλα, το μενού σιγοντάρει η προσεκτικά σχεδιασμένη cocktail list του Χρήστου Λάγιου, που εκτός από δημιουργίες σαν το καπνιστό Dr Smoky, με rye whiskey μαγειρεμένο με βούτυρο, τόνκα, κακάο και λεμόνι, ή το λεμονάτο White Akoya Pearl, με παλαιωμένο blend ρουμιών, κρέμα καρύδας, καραμέλα και λιμοντσέλο, επιφυλάσσει και virgin προτάσεις αποτοξίνωσης, σαν το YTON Beverage, με tailor made σόδα, αρωματισμένη με κόκκινα μούρα και πράσινο τσάι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.