To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές

Nigiri, sake και διπλοπενιές συνδυάζει για άλλη μια χρονιά το ανατρεπτικό sushi concept του YTON, με τον chef Take να σερβίρει premium sushi εμπειρία, ως γαστρονομικό ζέσταμα στο υπερθέαμα του Νίκου Βέρτη.

To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές

Μια από τις πιο ανατρεπτικές εστιατορικές προτάσεις της περσινής σεζόν, για όσο οι υγειονομικές συνθήκες της επέτρεψαν να ξεδιπλωθεί, το sushi concept του «YTON» επιστρέφει δριμύτερο φέτος, με τον γνωστό chef Take να σερβίρει ξανά την premium sushi εμπειρία του, ως apre γαστρονομικό ζέσταμα στο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα του Νίκου Βέρτη.

To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές - εικόνα 1

Ανοιχτό κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 9μιση το βράδι μέχρι τη 1 το ξημέρωμα, και όχι απαραίτητα για τους θαμώνες του αλά Las Vegas show του «ΥΤΟΝ», το «The Y Project» συνδυάζει στοιχεία από speakeasy εστιατόριο με διακριτική είσοδο στην πίσω πλευρά του επιβλητικού venue της οδού Πέτρου Ράλλη, αλλά και αύρα glam προορισμού, όπου ο διακριτικά πολυτελής και φωτεινός διάκοσμος, με τις pop και manga αναφορές, μπλέκεται με αρτιστίκ στοιχεία που φέρνουν την υπογραφή του ίδιου του Νίκου Βέρτη σε έμπνευση και σχεδιασμό.

To «The Y Project» του YTON σερβίρει ξανά σούσι και… διπλοπενιές - εικόνα 2

Με τη μυκονιάτικη προϋπηρεσία του chef Take («Matsuhisha», «Nammos» και «Koursaros» οι βασικοί σταθμοί του) διάχυτη και στην κοσμοπολίτικη αύρα του χώρου, το σφιχτό και μαζεμένο μενού κινείται σε μονοπάτια ωμοφαγικών φαβορί, με προτάσεις όπως το καψαλισμένο nigiri με τρουφάτη σόγια και φρέσκια τρούφα, ο μαύρος μπακαλιάρος σε miso, και το πικάντικο tataki από Wagyu, ντρεσαρισμένο σε chily και lime, να ξεχωρίζουν από τη λίστα των ορεκτικών. Χτένια με βασιλικό καβούρι και σόγια τρούφας, black cod σε τεμπούρα λαχανικών, και τεριγιάκι σολομού σε γαρίδες τεμπούρα, φιγουράρουν ανάμεσα στα signature maki του chef Take, ενώ από τη λίστα δεν λείπουν κλασικά ρολάκια όπως τα California και τα veggie rolls.

Παράλληλα, το μενού σιγοντάρει η προσεκτικά σχεδιασμένη cocktail list του Χρήστου Λάγιου, που εκτός από δημιουργίες σαν το καπνιστό Dr Smoky, με rye whiskey μαγειρεμένο με βούτυρο, τόνκα, κακάο και λεμόνι, ή το λεμονάτο White Akoya Pearl, με παλαιωμένο blend ρουμιών, κρέμα καρύδας, καραμέλα και λιμοντσέλο, επιφυλάσσει και virgin προτάσεις αποτοξίνωσης, σαν το YTON Beverage, με tailor made σόδα, αρωματισμένη με κόκκινα μούρα και πράσινο τσάι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.