Το «Kalon» ομιλεί μοντέρνα ελληνικά στο Κολωνάκι

Η νέα εποχή του χώρου που μεσουράνησε ως «Central», ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου με τον Βαγγέλη Λεούση στην κουζίνα της, και κλασικές ελληνικές γεύσεις, ιδωμένες με μοντέρνο πρόσημο στην κάρτα της.

Το «Kalon» ομιλεί μοντέρνα ελληνικά στο Κολωνάκι

Πίσω στα κλασικά, αλλά με όχημα τις σύγχρονες τεχνικές σκοπεύει να μας πάει το «Kalon», το νέο εγχείρημα του Γιάννη Μωράκη, που σε επιμέλεια του σεφ Βαγγέλη Λεούση θα εστιάσει στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ιδωμένη από σύγχρονο πρίσμα.

Πιάτα όπως το γιουβέτσι γαρίδας με φρέσκο βασιλικό και ξύσμα λεμονιού, ή το σπανακόρυζο εν είδει ριζότο, με λεμόνι κονφί και λαβράκι ατμού, θα χαράσσουν την ταυτότητα του μοντέρνου ελληνικού μπιστρό, ενώ προτάσεις όπως ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με κρέμα πατάτας και τρούφα, ή το striploin με σελινόριζα και κρέμα μανιταριών, θα προσθέτουν comfort στροφές στην κρεατοφαγία, με τον Άλκη Κουρή να εκτελεί τις ιδέες στην κουζίνα.

Το «Kalon» ομιλεί μοντέρνα ελληνικά στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Φυσικά, προτάσεις θαλασσινής ωμοφαγίας, όπως το καρπάτσιο λαβράκι με αχινό, ή το ταρτάρ τσιπούρας με ελιά και νερό ντομάτας, αλλά και χεράτα πιάτα σαν τα tacos με γύρο από ribeye και το flatbread με ντοματίνια, γραβιέρακαι προσούτο Στρεμμένου, θα ευνοούν το μεσημεριανό τσιμπολόι, ενώ αντίστοιχο ελληνικό μοτίβο θα ακολουθήσει και ο Μιχάλης Χατζηκαλημέρης στα γλυκά, με φαβορί όπως η γαλατόπιτα και ο χαλβάς να βρίσκουν ιντριγκαδόρικες εκφράσεις.

Ο χώρος, που ήδη φαίνεται να εκπέμπει ήσυχα μητροπολίτικα vibes στον διάκοσμο, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.