Το «Kalon» ομιλεί μοντέρνα ελληνικά στο Κολωνάκι

Η νέα εποχή του χώρου που μεσουράνησε ως «Central», ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου με τον Βαγγέλη Λεούση στην κουζίνα της, και κλασικές ελληνικές γεύσεις, ιδωμένες με μοντέρνο πρόσημο στην κάρτα της.

Το «Kalon» ομιλεί μοντέρνα ελληνικά στο Κολωνάκι

Πίσω στα κλασικά, αλλά με όχημα τις σύγχρονες τεχνικές σκοπεύει να μας πάει το «Kalon», το νέο εγχείρημα του Γιάννη Μωράκη, που σε επιμέλεια του σεφ Βαγγέλη Λεούση θα εστιάσει στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ιδωμένη από σύγχρονο πρίσμα.

Πιάτα όπως το γιουβέτσι γαρίδας με φρέσκο βασιλικό και ξύσμα λεμονιού, ή το σπανακόρυζο εν είδει ριζότο, με λεμόνι κονφί και λαβράκι ατμού, θα χαράσσουν την ταυτότητα του μοντέρνου ελληνικού μπιστρό, ενώ προτάσεις όπως ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με κρέμα πατάτας και τρούφα, ή το striploin με σελινόριζα και κρέμα μανιταριών, θα προσθέτουν comfort στροφές στην κρεατοφαγία, με τον Άλκη Κουρή να εκτελεί τις ιδέες στην κουζίνα.

Το «Kalon» ομιλεί μοντέρνα ελληνικά στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Φυσικά, προτάσεις θαλασσινής ωμοφαγίας, όπως το καρπάτσιο λαβράκι με αχινό, ή το ταρτάρ τσιπούρας με ελιά και νερό ντομάτας, αλλά και χεράτα πιάτα σαν τα tacos με γύρο από ribeye και το flatbread με ντοματίνια, γραβιέρακαι προσούτο Στρεμμένου, θα ευνοούν το μεσημεριανό τσιμπολόι, ενώ αντίστοιχο ελληνικό μοτίβο θα ακολουθήσει και ο Μιχάλης Χατζηκαλημέρης στα γλυκά, με φαβορί όπως η γαλατόπιτα και ο χαλβάς να βρίσκουν ιντριγκαδόρικες εκφράσεις.

Ο χώρος, που ήδη φαίνεται να εκπέμπει ήσυχα μητροπολίτικα vibes στον διάκοσμο, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.