To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά

Το νέο ιταλικό των Βορείων φέρει την υπογραφή του σεφ Pino Saccheri στα πιάτα του και τις γεύσεις της ιταλικής παράδοσης στο μενού του.

To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά

Με το μενού της γεμάτο γνήσιες ιταλικές γεύσεις απ’ όλη την παράδοση της μπότας, αλλά και λίγη αδυναμία παραπάνω στα μαγειρέματα της Σικελίας, απ’ την οποία έλκει την έμπνευσή του το όνομα του εστιατορίου, αλλά και την καταγωγή του ο σεφ Pino Saccheri (γνωστός μας απ’ τις ιταλιάνικες φούγκες του «Trovatore»), η «Ortigia» έχει εδώ και λίγο καιρό σκορπίσει τις μυρωδιές της στην Κηφισιά, σερβίροντας pasta fresca και pizza φτιαγμένη a posto, αλλά και κλασικά antipasti, αφράτες insalate, risotti, κρέατα και θαλασσινά.

To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά - εικόνα 1

Σε έναν ολοκαίνουριο χώρο, με άφθονο ιταλιάνικο ταμπεραμέντο και μια επιβλητική salumeria μπροστά απ’ τον ξυλόφουρνό της, η φρέσκια αυτή τρατορία μας λέει το «benvenutti» της με πιάτα όπως τα arancini γεμιστά με σικελιάνικο ραγού και κρέμα παρμεζάνας, καρπάτσιο από χταπόδι μαριναρισμένο σε μοσχολέμονο κι ελαιόλαδο, αλλά και κλασικά σαν το vitello tonnato ή το ταρτάρ μοσχαριού, που εδώ σερβίρεται με κάπαρη και αφρό πεκορίνο. Τα bucatini alla norma, με τηγανητούς κύβους μελιτζάνας, ρικότα και τριμμένο φιστίκι, φέρνουν στο τραπέζι μας τις αγαπημένες γεύσεις του επιθεωρητή Μονταλμπάνο, ενώ πιάτα σαν την costoletta, μοσχαρίσια στηθοπλευρά αργομαγειρεμένη στους ζωμούς της, χαράζουν πορεία για τη λίστα των χειμωνιάτικων φαβορί μας, ενώ φυσικά, από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν άκρως ιταλικά επιδόρπια, σαν τα σιτσιλιάνικα canolli, ή την κλασική προφιτερόλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.