To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά

Το νέο ιταλικό των Βορείων φέρει την υπογραφή του σεφ Pino Saccheri στα πιάτα του και τις γεύσεις της ιταλικής παράδοσης στο μενού του.

To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά

Με το μενού της γεμάτο γνήσιες ιταλικές γεύσεις απ’ όλη την παράδοση της μπότας, αλλά και λίγη αδυναμία παραπάνω στα μαγειρέματα της Σικελίας, απ’ την οποία έλκει την έμπνευσή του το όνομα του εστιατορίου, αλλά και την καταγωγή του ο σεφ Pino Saccheri (γνωστός μας απ’ τις ιταλιάνικες φούγκες του «Trovatore»), η «Ortigia» έχει εδώ και λίγο καιρό σκορπίσει τις μυρωδιές της στην Κηφισιά, σερβίροντας pasta fresca και pizza φτιαγμένη a posto, αλλά και κλασικά antipasti, αφράτες insalate, risotti, κρέατα και θαλασσινά.

To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά - εικόνα 1

Σε έναν ολοκαίνουριο χώρο, με άφθονο ιταλιάνικο ταμπεραμέντο και μια επιβλητική salumeria μπροστά απ’ τον ξυλόφουρνό της, η φρέσκια αυτή τρατορία μας λέει το «benvenutti» της με πιάτα όπως τα arancini γεμιστά με σικελιάνικο ραγού και κρέμα παρμεζάνας, καρπάτσιο από χταπόδι μαριναρισμένο σε μοσχολέμονο κι ελαιόλαδο, αλλά και κλασικά σαν το vitello tonnato ή το ταρτάρ μοσχαριού, που εδώ σερβίρεται με κάπαρη και αφρό πεκορίνο. Τα bucatini alla norma, με τηγανητούς κύβους μελιτζάνας, ρικότα και τριμμένο φιστίκι, φέρνουν στο τραπέζι μας τις αγαπημένες γεύσεις του επιθεωρητή Μονταλμπάνο, ενώ πιάτα σαν την costoletta, μοσχαρίσια στηθοπλευρά αργομαγειρεμένη στους ζωμούς της, χαράζουν πορεία για τη λίστα των χειμωνιάτικων φαβορί μας, ενώ φυσικά, από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν άκρως ιταλικά επιδόρπια, σαν τα σιτσιλιάνικα canolli, ή την κλασική προφιτερόλ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ortigia

Εχίνου 1 & Ελαιών Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.