«Huaca»: Nikkei γεύσεις στα ήσυχα του Μετς

Μίινιμαλ αισθητική, ανοιχτή κουζίνα και καλαίσθητες πινελιές δημιουργούν χαλαρωτική oriental ατμόσφαιρα στη γοητευτική και casual ιαπωνοπερουβιανή γωνίτσα του Μετς.

«Huaca»: Nikkei γεύσεις στα ήσυχα του Μετς

Μαγική είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο μικρό πεζοδρόμιο του «Huaca», λίγο πιο πέρα από την ολοένα και πιο κοσμική πιάτσα της οδού Αναπαύσεως. Όσο κρατάει ο καιρός στεγνά τα βράδια μας, η μικρή al fresco γωνίτσα του ιαπωνοπερουβιανού spot που έχουν ανοίξει ο Ειρήνη Μπέκα και Παναγιώτης Λογοθέτης, για να φωλιάσει μέσα η αγάπη τους για τον nikkei εξωτισμό, έχει μια γλυκιά ισορροπία ζωηράδας κι ησυχίας. Όχι ότι η εσωτερική σάλα, με τη μακριά μπάρα μπρος στην ανοιχτή κουζίνα, και τον μετρημένο, κομψό ανατολίτικο διάκοσμο που καταλήγει στο neon μότο «Behave Yourself», δεν έχει τη δική της χάρη, όμως το έξω είναι πάντα αλλιώς. Εκεί, λίγα stools και μερικά χαμηλά τραπεζάκια είναι τα μόνα που χρειάζονται για να αποχαιρετήσεις τα γλυκά φθινοπωρινά απόβραδα, συνοδεία tiradito, ceviche, causas και sushi, που επιμελείται ο ταλαντούχος Δημήτρης Κότσαλης στην κουζίνα.

«Huaca»: Nikkei γεύσεις στα ήσυχα του Μετς - εικόνα 1

Το δροσερό κι αρωματικό guacamole, που με την ορεκτική του κάψα αγκαλιάζει υπέροχα την αλμυρή λιπαρότητα που φέρνουν οι συνοδευτικές λεπτεπίλεπτες πιτούλες, είναι το απαραίτητο ξεκίνημα για τις νοστιμιές του «Huaca». Η επιδεξιότητα του σεφ εκφράζεται στα ντελικάτα dumplings γαρίδας, που έρχονται αχνιστά και μυρωδάτα, άψογα και περίτεχνα διπλωμένα, προτού ξεδιπλώσουν στο στόμα τη στακάτη σάρκα και την αρωματική νοστιμάδα του θαλασσινού τους. Απ’ τα ωμοφαγικά φαβορί, αν και το ταρτάρ μπαρμπουνιού είναι μια δροσερή και μυρωδάτη λιχουδιά, έτσι που έρχεται αρωματισμένο με λάιμ και κόλιαντρο σε κρέμα τοπιναμπούρ, συνοδεία τραγανού φύλλου nori, την παράσταση εύκολα την κερδίζει το σεβίτσε λαβράκι με ντοματίνια, κρεμμύδι, λάιμ, αγγούρι, aji Amarillo και αβοκάντο, που κρύβει ερεθιστική κάψα στη ρουστίκ αυθεντικότητα του στησίματός του, αλλά και απολαυστική ισορροπία οξύτητας και φρουτένιας νοστιμάδας.

«Huaca»: Nikkei γεύσεις στα ήσυχα του Μετς - εικόνα 2

Στις τραγανές κι αφράτες causas (δοκιμάσαμε με nigiri σολομού, σχοινόπρασο, kosho sauce και μπρικ, αλλά και με ταρτάρ τόνου μαριναρισμένο με ponzu και yuzu), η ορεκτική πικάντικη ένταση του τόνου, η ζωηρή σάρκα του σολομού, αλλά και το εξαιρετικό πανάρισμα του πουρέ γράφτηκαν στα highlights της βραδιάς, παρά το ελαφρύ καπέλωμα των γευστικών εντάσεων των ψαριών απ’ την πατάτα. Δυστυχώς, δεν έγινε το ίδιο και με τα sushi rolls με tempura λευκού ψαριού, αβοκάντο και pico de gallo φράουλας, όπου η λιγωτική επίγευση του φρούτου δείχνει ότι το πιάτο θέλει δουλειά στις ισορροπίες του. Πάντως, οι λιχούδικες υφές και οι γεμάτες γεύσεις που έφερε στο τραπέζι η namelaka yuzu με σoς ανανά και παγωτό βανίλιας, έδωσε θεαματικό φινάλε στη βραδιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.