Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς

Το βραβευμένο εστιατόριο αφιερώνει την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς και συνοδεύει τις ετικέτες του με ειδικό γαστρονομικό μενού.

Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς

Τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς ετοιμάζεται να υποδεχτεί το «Botrini’s» (Χρυσός Σκούφος 2021) του Έκτορα Μποτρίνι, για μια μοναδικά οινογαστρονομική βραδιά την Τρίτη 5 Οκτωβρίου. Με επτά οινοποιεία να δηλώνουν παρόν, το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Χαλανδρίου θα σερβίρει πιάτα από το μενού του ειδικά επιλεγμένα για να ταιριάξουν με ισάριθμες ετικέτες, που καλύπτουν όλο το φάσμα του κεφαλονίτικου αμπελώνα.

Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς - εικόνα 1

Με στόχο να αναδείξει τον οινικό πλούτο της «ζώνης της Ρομπόλας», το 12 σταδίων μενού που θα σερβιριστεί, περιλαμβάνει πιάτα όπως ο θρυλικός ξιφίας καρπάτσιο συνοδεία Ρομπόλας από το οινοποιείο Gentilini, την περίφημη κολοκυθόπιτα του Μποτρίνι, ταιριασμένη με το 47 του οινοποιείου Φοίβος, αλλά και το ελληνικό αρνάκι γάλακτος, που δοκιμάσαμε στο πρόσφατο dinner de gala των Χρυσών Σκούφων, παρέα με το bland Μαυροδάφνη – Βοστυλίδι του οινοποιού Σκλάβος.

Το μενού, που περιλαμβάνει 7 ποτήρια κρασί, νερό και καφέ, κοστολογείται στα 130 ευρώ κατ’ άτομο, με απαραίτητες τις κρατήσεις, ενώ τα οινοποιεία που θα συμμετάσχουν είναι τα: Foivos Winery, Gentilini Winery, Haritatos Vineyard, Orealios Gaea, Petrakopoulos Wines, Sarris Winery, Sclavos Wines.

Περισσότερες πληροφορίες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.