Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς

Το βραβευμένο εστιατόριο αφιερώνει την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς και συνοδεύει τις ετικέτες του με ειδικό γαστρονομικό μενού.

Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς

Τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς ετοιμάζεται να υποδεχτεί το «Botrini’s» (Χρυσός Σκούφος 2021) του Έκτορα Μποτρίνι, για μια μοναδικά οινογαστρονομική βραδιά την Τρίτη 5 Οκτωβρίου. Με επτά οινοποιεία να δηλώνουν παρόν, το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Χαλανδρίου θα σερβίρει πιάτα από το μενού του ειδικά επιλεγμένα για να ταιριάξουν με ισάριθμες ετικέτες, που καλύπτουν όλο το φάσμα του κεφαλονίτικου αμπελώνα.

Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς - εικόνα 1

Με στόχο να αναδείξει τον οινικό πλούτο της «ζώνης της Ρομπόλας», το 12 σταδίων μενού που θα σερβιριστεί, περιλαμβάνει πιάτα όπως ο θρυλικός ξιφίας καρπάτσιο συνοδεία Ρομπόλας από το οινοποιείο Gentilini, την περίφημη κολοκυθόπιτα του Μποτρίνι, ταιριασμένη με το 47 του οινοποιείου Φοίβος, αλλά και το ελληνικό αρνάκι γάλακτος, που δοκιμάσαμε στο πρόσφατο dinner de gala των Χρυσών Σκούφων, παρέα με το bland Μαυροδάφνη – Βοστυλίδι του οινοποιού Σκλάβος.

Το μενού, που περιλαμβάνει 7 ποτήρια κρασί, νερό και καφέ, κοστολογείται στα 130 ευρώ κατ’ άτομο, με απαραίτητες τις κρατήσεις, ενώ τα οινοποιεία που θα συμμετάσχουν είναι τα: Foivos Winery, Gentilini Winery, Haritatos Vineyard, Orealios Gaea, Petrakopoulos Wines, Sarris Winery, Sclavos Wines.

Περισσότερες πληροφορίες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.