Η vegan πλευρά της ελληνικής κουζίνας στο «W Karytsi»

Το νέο, ασπρόμαυρο και μικροσκοπικό spot της πλατείας Καρύτση σερβίρει χορτοφαγικές διασκευές ελληνικών φαβορί, αλλά και κλασικά αγαπημένα του vegan κύματος.

Η vegan πλευρά της ελληνικής κουζίνας στο «W Karytsi»

Τη χορτοφαγική πλευρά της ελληνικής κουζίνας φέρνει στο προσκήνιο το νέο, μικροσκοπικό κι ασπρόμαυρο spot της πλατείας Καρύτση, με το W του «W Karytsi» εδώ να μην διαβάζεται ως double-U, αλλά ως double-V, από τη σύνθεση των Vegan και Vegetarian κανόνων που διατρέχουν την κουζίνα του. Έτσι, μπιφτέκια και σουβλάκια σόγιας, μπουκιές τόφου με φυτικό γιαούρτι, πίτες μανιταριών και ντάκος με τυρί αμυγδάλου, ακόμη και brownies γλυκοπατάτας με vegan παγωτό βανίλια φιγουράρουν στο ελεύθερων ζωικών μενού του «W Karytsi», ενώ «πράσινο» παστίτσιο και vegan μουσακάς, παρέα με μυρωδάτες ρεβιθάδες και πατζαροσαλάτες με καρότο και κινόα κοντράρονται με φουρνιστούς λαχανοντολμάδες συνοδεία σάλτσας από λεμόνι και ταχίνι, την ώρα που το ελληνικό μποστάνι βρίσκει μοντέρνα έκφραση στο δροσερό και αναζωογονητικό Greek Super Bowl.

Η vegan πλευρά της ελληνικής κουζίνας στο «W Karytsi» - εικόνα 1

Πλατεία Καρύτση 5, Αθήνα, 2103216738

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.