Η vegan πλευρά της ελληνικής κουζίνας στο «W Karytsi»

Το νέο, ασπρόμαυρο και μικροσκοπικό spot της πλατείας Καρύτση σερβίρει χορτοφαγικές διασκευές ελληνικών φαβορί, αλλά και κλασικά αγαπημένα του vegan κύματος.

Η vegan πλευρά της ελληνικής κουζίνας στο «W Karytsi»

Τη χορτοφαγική πλευρά της ελληνικής κουζίνας φέρνει στο προσκήνιο το νέο, μικροσκοπικό κι ασπρόμαυρο spot της πλατείας Καρύτση, με το W του «W Karytsi» εδώ να μην διαβάζεται ως double-U, αλλά ως double-V, από τη σύνθεση των Vegan και Vegetarian κανόνων που διατρέχουν την κουζίνα του. Έτσι, μπιφτέκια και σουβλάκια σόγιας, μπουκιές τόφου με φυτικό γιαούρτι, πίτες μανιταριών και ντάκος με τυρί αμυγδάλου, ακόμη και brownies γλυκοπατάτας με vegan παγωτό βανίλια φιγουράρουν στο ελεύθερων ζωικών μενού του «W Karytsi», ενώ «πράσινο» παστίτσιο και vegan μουσακάς, παρέα με μυρωδάτες ρεβιθάδες και πατζαροσαλάτες με καρότο και κινόα κοντράρονται με φουρνιστούς λαχανοντολμάδες συνοδεία σάλτσας από λεμόνι και ταχίνι, την ώρα που το ελληνικό μποστάνι βρίσκει μοντέρνα έκφραση στο δροσερό και αναζωογονητικό Greek Super Bowl.

Η vegan πλευρά της ελληνικής κουζίνας στο «W Karytsi» - εικόνα 1

Πλατεία Καρύτση 5, Αθήνα, 2103216738

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.