Ο χάρτης του cold brew

Έξι spots για παγωμένο καφέ αξιώσεων, που παράγεται από εκλεκτά χαρμάνια με κορυφαία χαρακτηριστικά, μας βοηθούν να ξορκίσουμε τον καύσωνα της πόλης, ταξιδεύοντάς μας στους τροπικούς με τις καθαρές και απολαυστικές, φρουτένιες γεύσεις τους

Ο χάρτης του cold brew

Anana Coffee Food

Κέντρο

Με βερολινέζικη αισθητική, λουσμένη στον αθηναϊκό ήλιο που εισβάλλει από τις μεγάλες τζαμαρίες και κάνει τα μωσαϊκά να λάμπουν, το «Anana» έχει γίνει σημείο αναφοράς στην Πραξιτέλους, και ο cold brew από specialty χαρμάνια δίνει γεύση στις τσάρκες μας στο κέντρο, με το πρόγραμμα ανακύκλωσης των funky συσκευασιών να γίνεται έξτρα αφορμή για επισκέψεις.

Redd Coffee

Κολωνάκι, Γλυφάδα

Ο χάρτης του cold brew - εικόνα 1

Κρυστάλλινος σε γεύσεις και αρώματα, ο cold brew του «Redd» περνά δυο φορές από απόσταξη 12 ωρών. Έτσι, απαλλαγμένος ολοκληρωτικά από ιζήματα που θα μπορούσαν να τον οξειδώσουν, κρατά τη φρεσκάδα του ζωηρή για εβδομάδες μετά το άνοιγμα, ενώ τα καταστήματα επιβραβεύουν την επιστροφή της μινιμαλιστικής συσκευασίας για ανακύκλωση.

Dope

Κέντρο

Ο χάρτης του cold brew - εικόνα 2

Γωνία Αθηνάς και Βύσσης, στο ισόγειο ενός παλιού ανακαινισμένου κτιρίου, το «Dope» έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο αγαπητά pit stops, χάρη στην ικανότητά του να μας φτιάχνει τη διάθεση με τα μυρωδάτα χαρμάνια και τα λαχταριστά σνακ του. Η εξειδίκευσή του σε εκλεκτά χαρμάνια συμπυκνώνεται σε ατομικές συσκευασίες, ιδανικές για take away και βόλτες.

The Roosters

Περιστέρι, Βριλήσσια

Ο χάρτης του cold brew - εικόνα 3

Καρπός του πάθους του Χρήστου Καβράκου για την ανακάλυψη εξαιρετικών κόκκων καφέ ανά την υφήλιο, το «The Roosters» έγινε πρόσφατα η πηγή του specialty καφέ στο Περιστέρι, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού βρήκε θέση και στα Βριλήσσια. Δέκα επιλεγμένες ποικιλίες καβουρδίζονται καθημερινά, ενώ η ειδική τεχνική ταχείας εκχείλισης δίνει στον cold brew φρεσκάδα σπάνιας διάρκειας. Οργανικός καφές απ' την Αιθιοπία, με το γεμάτο σώμα και τη γλυκιά φρεσκάδα του ως βασικά χαρακτηριστικά, βρισκει εδώ την ιδανική του έκφραση, και πλουτίζει το ποτήρι μας με εξωτικά αρώματα παπάγιας και ανανά.

Warehouse

Εξάρχεια, Πλάκα, Καλλιθέα

Ο χάρτης του cold brew - εικόνα 4

Αll-day concept με προσεγμένο καφέ, φαγητό και κρασί, που ξεκίνησε από τα Εξάρχεια πριν ανέβει στην Πλάκα για να κατρακυλήσει ως την Καλλιθέα, το «Warehouse» μπορεί να έχει ξετυλίξει ταλέντα που το κάνουν να αψηφά την κατηγοριοποίηση, η ειδικότητά του στον καφέ όμως παραμένει αδιαμφισβήτητη, και οι εξαιρετικοί του cold brew είναι ακόμα μία απόδειξη.

The Underdog

Θησείο

Ο χάρτης του cold brew - εικόνα 5

Πρωταθλητής στην εξάπλωση της κουλτούρας του καλού καφέ στην πόλη, με πολυνίκες baristas στις τάξεις του και την εδραίωση του brunch ανάμεσα στις δάφνες του, εκτός από ένα χάρμα ιδέσθαι κτίριο για σκηνικό, στη φαρέτρα του έχει κι εξαιρετικά χαρμάνια cold brew, που ανεβάζουν γευστικές στροφές όταν συνδυάζονται με τα εκλεκτά σνακ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.