Thai vs Thai: «Dara Thai» και «PatPong» στη σέντρα

Απέχουν μόλις δυο τετράγωνα, όμως πόσο κοντά είναι η εστιατορική εμπειρία που προσφέρουν τα δυο ταϊλανδέζικα του εμπορικού τριγώνου; Βάζουμε το ύφος, την ατμόσφαιρα και τα πιάτα των «Patpong» και «DaraThai» δίπλα δίπλα και συγκρίνουμε.

Thai vs Thai: «Dara Thai» και «PatPong» στη σέντρα

Απέχουν μόλις δυο τετράγωνα, όμως πόσο κοντά είναι η εστιατορική εμπειρία που προσφέρουν τα δυο ταϊλανδέζικα του εμπορικού τριγώνου; Βάζουμε το ύφος, την ατμόσφαιρα και τα πιάτα των «PatPong» και «Dara Thai» δίπλα δίπλα και συγκρίνουμε.

«Dara Thai»

Thai vs Thai: «Dara Thai» και «PatPong» στη σέντρα - εικόνα 1

Ατμόσφαιρα

Η ζωηρή ατμόσφαιρα του παραδοσιακά multiculti κοινού του «6 d.o.g.s» βάζει τη δική της νοστιμιά στην εστιατορική πρόταση του «Dara Thai», με το παλιό ταϊλανδέζικο του Αγίου Δημητρίου να έχει βρει σ’ αυτή τη νέα έδρα του ένα πεδίο έκφρασης που του ταιριάζει γάντι. Executives από τις γύρω εταιρείες κάθονται δίπλα δίπλα με hip νεαρόκοσμο και φρεσκοαφιχθέντες τουρίστες, συνθέτοντας μια πολυπρόσωπη κοινότητα, τόσο πολύχρωμη όσο και τα πιάτα που απολαμβάνουν.

Κουζίνα

Αγαπημένο για την ανόθευτη αυθεντικότητά του, με μερικά «πειράγματα» να δηλώνουν την υπογραφή των σεφ του (η Φωτεινή, η Γιασμίν και η Τζάκι), το «Dara Thai» διατηρεί τον ρουστίκ χαρακτήρα των πιάτων του, με έμφαση στην ισορροπία των γεύσεων και την ανάδειξη των υλικών. Το Pad Thai του, για παράδειγμα, με άριστο βράσιμο στο noodle και ωραίο μέλωμα στη σάλτσα, δείχνει μια artisanal δεξιότητα στη διαχείριση των υλικών, ενώ μαστόρικο είναι το μαγείρεμα της γαρίδας, σε όποια σύνθεση κι αν πρωταγωνιστεί.

Πιάτα-αστέρια

Αν και τα πιάτα – υπογραφή του «Dara Thai» παραμένουν τα Fresh Rolls με γλυκό χοιρινό λουκάνικο, κοτόπουλο, tofu και λαχανικά τυλιγμένα σε ρολό ομελέτας, και το Kao Phad, το τηγανητό ρύζι με λαχανικά, και ένα αέρινο φύλλο ομελέτας να τα σκεπάζει, η κορυφαία έκφραση του μενού είναι μάλλον η σούπα Tom Yum, με τα ζωηρά αρώματα, την ορεκτική λιπαρότητα και το απαλό, αλλά πλούσιο γευστικό της βάθος, να φέρνει στο πιάτο όλη τη νοστιμιά της χώρας που εκπροσωπεί.

«PatPong»

Thai vs Thai: «Dara Thai» και «PatPong» στη σέντρα - εικόνα 2

Ατμόσφαιρα

Παρά την casual και φιλική του αύρα, όσο το cozy εσωτερικό του παραμένει απαγορευμένο λόγω υγειονομικών συνθηκών, τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο δεν είναι ακριβώς το καλύτερο σημείο για να απολαύσεις τις comforting γεύσεις του, έτσι που απλώνονται παράλληλα στην κίνηση που κατεβαίνει την οδό Αθηναΐδος, όσο κι αν προσπαθούν οι μεγάλες ομπρέλες από ρατάν να σε αγκαλιάσουν με τον εξωτισμό τους, καθώς βυθίζεσαι στις αναπαυτικές καρέκλες, ή τις ινσταγκραμικές του πολυθρόνες.

Κουζίνα

Με την υπογραφή του Σπύρου Μαυροειδή, που απολαμβάνουμε τα τελευταία χρόνια και στο «Nikkei», το μενού του «PatPong» φέρει τη λεπτότητα του σεφ σε κάθε πιάτο, με τον comfort χαρακτήρα της ταϊλανδέζικης κουζίνας να αβαντάρεται έναντι των street χαρακτηριστικών της, παίρνοντας εδώ τα κομψά γνωρίσματα μιας ολοκληρωμένης εστιατορικής εμπειρίας, που δεν κάνει εκπτώσεις στη γεύση. Παράλληλα, προσθήκες και δάνεια από γειτονικές παραδόσεις, όπως τα αφράτα, νόστιμα και πολύ value for money Bao Buns, προσθέτουν πολυασιατικό χαρακτήρα στο μενού.

Πιάτα-αστέρια

Προτάσεις όπως οι αέρινες και τραγανές γαρίδες σε tempura, με την εκφραστική σος μουστάρδας που τις συνοδεύει, ή τα πληθωρικά baos με porkbelly, γαρίδα σε panko, γλασαρισμένο κοτόπουλο, ή λαχανικά, μπορεί εύκολα να κερδίζουν τις εντυπώσεις χάρη στον fun χαρακτήρα τους, όμως το πράσινο curry, με το σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, τις εκφραστικές μελιτζάνες και τα χίλια δυο αρώματα και γεύσεις του χειροποίητου, φτιαγμένου από το μηδέν curry, είναι στ’ αλήθεια ικανό να μετατρέψει και τον πιο περιστασιακό επισκέπτη σε ορκισμένο fan.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.