Έξι στάσεις για take away αξιώσεων

Η δεύτερη, πιο… ευκίνητη καραντίνα ήταν η αφορμή να γεννηθούν μερικά συναρπαστικά νέα projects που φέρνουν τη νοστιμιά βραβευμένων σεφ στο χέρι μας.

Έξι στάσεις για take away αξιώσεων

Η δεύτερη, πιο… ευκίνητη καραντίνα ήταν η αφορμή να γεννηθούν μερικά συναρπαστικά νέα projects που φέρνουν τη νοστιμιά βραβευμένων σεφ στο χέρι μας.

Smash ‘n’ Bun

Έξι στάσεις για take away αξιώσεων - εικόνα 1

Το project του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου («Première») και του επιχειρηματία Γιώργου Μελισσάρη («Nikkei», «Spit Jack» κ.ά.) φέρνει στο προσκήνιο το smash burger (οι παλιότεροι ίσως το θυμούνται από τους καιρούς των Wendy’s), όπου στην ουσία ο κιμάς ρολάρεται σε μπαλάκι και πιέζεται πάνω στην καυτή πλάκα για να καραμελώσει γρήγορα χωρίς να χάσει τα ζουμιά του. Στο «Smash ‘n’ Bun», το σερβίρουν μετά σε αφράτο ψωμάκι με custom made κέτσαπ και διάφορα καλούδια, που αναζωογονούν το εσχάτως πολυφορεμένο take away, απλοποιώντας το.

Η Βόλβη

Έξι στάσεις για take away αξιώσεων - εικόνα 2

Γεμίζοντας επιτέλους το κενό της κεντρικής αγοράς της Αθήνας, σε απλό και γρήγορο, αλλά ποιοτικό και προσεγμένο φαγητό στο χέρι, ο Άρης Δούκας («Noel», «Mr Fox the Bar») μαζί με τον Καβαλιώτη, πρώην κρεοπώλη και σουβλατζή Τάσο Περδίκη έφεραν στη Βαρβάκειο ένα φίνο, ντελικάτο και μινιμαλιστικό τυλιχτό, που, εκτός του ότι γεμίζει την αφράτη πίτα του με πεντανόστιμο χοιρινό σουβλάκι ή μυρωδάτο, χειροποίητο σουτζουκάκι, φρέσκο μαϊντανό, κρεμμύδι και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, την απαλλάσσει από το πιο περιττό, ’90s κατάλοιπο που την ταλαιπωρούσε: την τηγανητή πατάτα.

Γαλιάντρα

Έξι στάσεις για take away αξιώσεων - εικόνα 3

Δεν πρόλαβε να κάνει εγκαίνια στον νέο της χώρο η Γωγώ Δελογιάννη, κι η καραντίνα την έκλεισε πάλι μέσα. Αντί να το βάλει κάτω, όμως, βγήκε κι εκείνη στην πλατεία, με την ολοκαίνουργια καντίνα της: τη «Γαλιάντρα», που είναι αραγμένη στην πλατεία Αυδή και σερβίρει τα διάσημα κεφτεδάκια της, αλλά και περιποιημένα σάντουιτς, hot dogs και άλλα εδέσματα χεριού, όπου η κομψή μαγειρική συναντά τις πείνες του αφτεράδικου.

Bao Bae

Έξι στάσεις για take away αξιώσεων - εικόνα 4

Με τα bao buns να έχουν τρυπώσει πια ακόμη και στις προθήκες… τυροπιτάδικων, το να βρίσκεις στέκια που τα αντιμετωπίζουν με τη streetfood σοβαρότητα που τους αρμόζει χαρίζει μια μικρή δόση γευστικής αναζωογόνησης. Αυτό προσφέρει και το «Bao Bae», που φέρει τη δημιουργική υπογραφή του Χρήστου Γλωσσίδη (MasterChef 2018 με μακρά θητεία πλάι στον… πολυασιατικό Γιώργο Βενιέρη), αλλά και το μεράκι των ιδιοκτητών του, Μάριου και Άρη Ντούριου, που παρασκευάζουν τις ζύμες τους επιτόπου κι απ’ το μηδέν.

Sando

Έξι στάσεις για take away αξιώσεων - εικόνα 5

Προσκύνημα για τους επισκέπτες του κέντρου τα Σάββατα της καραντίνας, τα πολύχρωμα και άκρως ινσταγκραμικά ασιατικά σάντουιτς του «Sando», pop-up project του «Poke Hawaiian Sushi», δεν γέμισαν μόνο τα timeline μας, αλλά και την οδό Πετράκη με ουρές θαμώνων. Ιδανικά για να τα απολαύσεις στις λιακάδες της διπλανής πλατείας Μητροπόλεως, οφείλουν τη νοστιμιά τους όχι μόνο στα ευφάνταστα γλυκά και αλμυρά fillings τους, αλλά και στο ίδιο το αφράτο shokupan τους, το ιαπωνικό ψωμάκι με το αέρινο δάγκωμα.

Μίμης

Έξι στάσεις για take away αξιώσεων - εικόνα 6

Όχι για όσους συγχέουν την ποιότητα με την ποσότητα, το νεο-παραδοσιακό σουβλατζίδικο του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα («Alficon») εφάρμοσε τη διεθνή τάση των βραβευμένων εστιατορίων, που αναζήτησαν στην καραντίνα μια ευκαιρία να επαναδιατυπώσουν τις γαστρονομικές τους ρίζες. Έτσι, παρουσίασε ένα ντελικάτο, slow food σουβλάκι, που απογειώνεται με καύσιμο τη δεξιοτεχνική διαχείριση της εξαιρετικής πρώτης ύλης, ενώ με τη βοήθεια του Wine Kiosk ταιριάζει τις εναλλασσόμενες δημιουργίες του με ετικέτες που θα ακολουθούν το rotation του μενού.

Περισσότερες πληροφορίες

Smash ‘n’ Bun

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Βόλβη (H)

Ευριπίδου 24-26 και Φιλοποίμενος 1, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Γαλιάντρα

Γιατράκου 4, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.