Zaz: Αεράτο dining κάτω απ’ τ’ αστέρια

Το πολυπρόσωπο στέκι της Κάντζας αγκαλιάζει τους θαμώνες του με χαλαρωτικό after-summer mood και δυνατή cocktail list, ενώ η ομάδα της κουζίνας σερβίρει γεύσεις κοσμοπολίτικης αισθητικής με ελληνικό πρόσημο.

Zaz: Αεράτο dining κάτω απ’ τ’ αστέρια

Αυτό που χαίρομαι περισσότερο είναι ότι μπορέσαμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο μαγαζί στη γειτονιά που μεγάλωσα», λέει με ικανοποίηση ο Βίκτωρας Κουρούπης, βετεράνος της εστίασης εντός κι εκτός Αθήνας και ο ένας εκ των ιδιοκτητών, όταν μας υποδέχεται στον όμορφο, άνετο χώρο του «ZAZ». Κι αυτό είναι ακριβώς το στοιχείο που δίνει σ’ αυτό το πολυπρόσωπο στέκι της Κάντζας τον πυρήνα της χαλαρωτικής αύρας του: Ατμοσφαιρική, κομψή, μοντέρνα κι αεράτη, η χωρισμένη σε διάφορα επίπεδα αυλή του είναι προικισμένη με αυτή την αδιόρατη, αλλά αισθητή χάρη των μαγαζιών που έχουν αγαπηθεί από τη γειτονιά τους τόσο, ώστε μια τυχαία Τετάρτη του αποκαλόκαιρου να είναι σχεδόν γεμάτα, με θαμώνες που απολαμβάνουν την οικειότητα ενός χώρου τον οποίο νιώθουν πραγματικά δικό τους.

Νεαρά ζευγαράκια, διάσπαρτα στο open air κομμάτι της αυλής, χαζεύουν τη φεγγαράδα ή επιβλέπουν το πηγαινέλα του μαγαζιού απ’ τα μεταλλικά stools, ενώ ευδιάθετες γυναικοπαρέες, σε mood σβησίματος από τις διακοπές, κυριαρχούν στο χώρο του εστιατορίου, όπου τα απλόχωρα τραπεζάκια κρυφοκοιτούν προς το μεγάλο bar με τα ρετρό πλακάκια. Εδώ, ο Louis Rofy δίνει ρέστα με πειραγμένες εκδοχές κλασικών κοκτέιλ, αλλά και πρωτότυπες δημιουργίες που συμπυκνώνουν τη γεύση του καλοκαιριού, δίνοντας ωραίο lead in στα πιάτα που ετοιμάζει η κουζίνα.

Zaz: Αεράτο dining κάτω απ’ τ’ αστέρια - εικόνα 1

Δοκιμάστε το φρουτώδες αλλά στιβαρό Stomp That που, με βάση το ρούμι και τον πουρέ ανανά αλλά και νόστιμες πιπεράτες νότες από τζίντζερ και triple sec spicy syrup, προετοιμάζει με χάρη την παλέτα για τις γεμάτες φρεσκάδα γεύσεις και τα αρώματα που φέρνει στο τραπέζι η αριστοκρατική Burrata, με προζυμένιο ψωμί και ψητά ροδάκινα να απογειώνουν τη βουτυρένια εκφραστικότητα της mozzarella buffalo, σιγοντάροντας τις φρουτένιες νότες από τα ντοματίνια.

Το καλοκαιρινό κι ανάλαφρο Salmon Bowl, με άριστα ψημένο σολομό, μάνγκο, αβοκάντο και φρέσκα αρωματικά, παίρνει ενδιαφέρουσες ελληνικές στροφές χάρη στο φαγόπυρο που αντικαθιστά συνήθεις υπόπτους όπως οι κινόες και τα τσία, ενώ η περιπετειώδης διάθεση που μπορεί να μη «βγαίνει» σε πιάτα όπως η ταλιάτα μόσχου με φάβα wasabi και wakame, κερδίζει τις εντυπώσεις σε άλλες της εκφράσεις – το μοσχαρίσιο φιλέτο με ζωμό μπέικον, λόγου χάρη, ή ο σολομός με κέτσαπ παντζαριού, χάρη στην παιχνιδιάρικη τσαχπινιά τους αποσοβούν τις όποιες μικροαστοχίες στα ψησίματα, γυρίζοντας την παρτίδα υπέρ τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.