Σαρδελάκι με... νέα θέα πάνω στη θάλασσα

Το αγαπημένο στέκι χαλαρής ψαροφαγίας επέστρεψε ενδυναμωμένο, με έναν υπέροχο νέο χώρο πάνω στο παλιό πυροβολείο της Βουλιαγμένης, αλλά και καινούργια πιάτα που ανεβάζουν στροφές στο γευστικό του παλμαρέ.

Σαρδελάκι με... νέα θέα πάνω στη θάλασσα

Διαχρονικό γκραν σουξέ της περιοχής, με φήμη ικανή να προσελκύει θαμώνες ακόμη κι απ’ την άλλη άκρη της Αττικής, στην επανέναρξη της λειτουργίας του, το «Σαρδελάκι με… Θέα» επέστρεψε στις προ-lockdown φούριες του με τέτοια φόρα που, από τις πρώτες κιόλας μέρες, η άνετή του σάλα με τη μαγευτική θέα στον Λαιμό και στην πλάτη του Αστέρα έφτανε τα όρια των νέων κανονισμών ασφαλείας σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό δεν το πετυχαίνεις αν δεν έχεις ταυτιστεί με την ποιοτική, χαλαρή ψαροφαγία σε value for money τιμές, εξασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα και θελκτική ατμόσφαιρα, ατού που αποτελούν τη βάση της ταυτότητας αυτού του παραθαλάσσιου στεκιού. Φέτος το καλοκαίρι, όμως, το «Σαρδελάκι» της Βουλιαγμένης έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι του, που όχι μόνο λύνει το σταθερό παράπονο των fans του για την έλλειψη δυνατότητας κρατήσεων, αλλά γίνεται και αφορμή ώστε η κουζίνα να ανεβάσει στροφές και να περάσει στο επόμενο επίπεδο της μακράς γευστικής της παράδοσης.

Μια πανέμορφη, άνετη, δροσερή κι ανεπιτήδευτη αυλή, σαν μικρό αυτόνομο νησί, κάτω ακριβώς από την κεντρική σάλα του μαγαζιού και μιαν ανάσα από τον παφλασμό της θάλασσας, η ταράτσα του παλιού πυροβολείου της Βουλιαγμένης έχει μεταμορφωθεί σε αυτό που οι άνθρωποι του μαγαζιού αποκαλούν «το πριβέ μας». Εδώ, μια ντουζίνα τραπεζάκια όλα κι όλα, σαν έτοιμα για να σαλπάρουν μέσα στον Σαρωνικό, υποδέχονται στη σαγηνευτική απλότητα του τοπίου τους καλεσμένους τους, που όχι μόνο την δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις έχουν, αλλά και να δοκιμάσουν πιάτα απ’ τη νέα γευστική βεντάλια της κουζίνας.

Σαρδελάκι με... νέα θέα πάνω στη θάλασσα - εικόνα 1

Με αιχμή του δόρατος την κομψή ωμοφαγία, σεβίτσε και καρπάτσιο πάνε κι έρχονται στα όμορφα φωτισμένα τραπέζια, λιχούδικες δημιουργίες σαν το σουβλάκι με σουπιά και γάμπαρη Αμβρακικού σκορπούν τις μυρωδιές τους, ενώ μεγάλα ψάρια κι εκλεκτά θαλασσινά ταιριάζουν τις γεύσεις τους με ετικέτες από τη νέα συλλογή κρασιών, που σύντομα θα παλαιώνουν όμορφα στο υπό διαμόρφωση εν είδει παραθαλάσσιου κελαριού εσωτερικό του πυροβολείου. Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει χαθεί ούτε λέπι από τη χαλαρή, οικεία και φιλική ατμόσφαιρα, που έχει εδραιώσει το «Σαρδελάκι με… Θέα» ως φαβορί των ψαροφαγικών μας προτιμήσεων.

Μην χάσετε

Σαρδελάκι με... νέα θέα πάνω στη θάλασσα - εικόνα 2

Σεβίτσε λαβράκι με γαρίδα

Ορεκτική οξύτητα, μετρημένη κάψα και ευχάριστα τροπικά αρώματα δίνουν ζωντάνια σ’ αυτό το παιχνιδιάρικο καινούργιο πιάτο, με το λαβράκι να δίνει υπόσταση στην μπουκιά και την αστεράτη γαρίδα, ζουμερή και νόστιμη, να κλέβει το σόου.

Γαύρος τηγανητός φιλέτο

Πιάτο-υπογραφή του μαγαζιού και όχι άδικα, ένα απ’ τα πιο fun μεζεδάκια που μπορείς να φας σε ψαροταβέρνα στην Αθήνα, με τη θεοτράγανη, ανάλαφρη κρούστα του να συνοψίζει στην μπουκιά την έννοια του ανέμελου τσιμπολογήματος.

Σουβλάκι σουπιά - γαρίδα

Πιάτο λιχούδικο, πλούσιο και γευστικό, ό,τι χάνει στην ανισορροπία των υφών του το κερδίζει με τη ρετρό γοητεία που του δίνει η πικάντικη σάλτσα με τη λιωμένη φέτα, σαν ένα μεταμορφωμένο σαγανάκι θαλασσινών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.