Στο «Dal Professore» παίζουν Ιταλικές γεύσεις κάτω από πεύκο και μουριά

Στην τρίτη του μετακίνηση, το δημοφιλές ιταλικό εστιατόριο του Νίκου Δημητροκάλη βάζει την καλοβαλμένη τρατορία σε μια γοητευτική αυλή στην Κηφισιά.

Στο «Dal Professore» παίζουν Ιταλικές γεύσεις κάτω από πεύκο και μουριά

Αυτή η πανέμορφη αυλή, δίπλα στον Άγιο Δημήτριο στην Κηφισιά, έχει δικαίως μεγάλο σουξέ. Πάμε νωρίς γύρω στις 7.30 για φαγητό και μέσα σε μία ώρα γεμίζει από καλοβαλμένες παρέες, νεολαία και μεγαλύτερους. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ρουά-ματ η κίνηση του Νίκου Δημητροκάλη να μεταφέρει το «Dal Professore» λίγο πιο βόρεια, από την Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι σ’ αυτή την πολύ χαλαρωτική αυλή.

Στο «Dal Professore» παίζουν Ιταλικές γεύσεις κάτω από πεύκο και μουριά - εικόνα 1

«Αυτό το στιλ της αναβαθμισμένης τρατορίας αρέσει περισσότερο στον κόσμο», μου λέει ο σεφ, που η μαγειρική τον κέρδισε από την ιταλική φιλολογία. Μετά τη φάση του μοντερνισμού, λοιπόν, το «Dal Professore» επιστρέφει σ’ ένα πιο κλασικό στιλ, όπως, διακοσμητικά τουλάχιστον, θα διαπιστώσετε μέσα, στις σάλες με το κεραμιδί, τις χρυσές κορνίζες και τις ρεπροντιξιόν, που θυμίζουν προσεγμένο εστιατόριο στην ιταλική επαρχία. Φαίνεται και στην κουζίνα αυτό. Υπάρχει ένας βασικός κατάλογος, ο οποίος όμως εμπλουτίζεται καθημερινά με ιδέες που προκύπτουν από τις πρώτες ύλες που βρίσκει στην αγορά. Έτσι, λοιπόν, εκτός από καλοφτιαγμένο vitello tonnato, και το καρπάτσιο, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα «νότιο» μιλφέιγ μελιτζάνας, πλούσιο και κλασικότροπο, με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και μια κρέμα από τυρί provola.

Μεγάλο κομμάτι του μενού καταλαμβάνουν οι πίτσες. «Είναι μια pizza non pizza», λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δημητροκάλης. Όντως, η κρούστα της είναι μεν τραγανή, αλλά όχι σαν χωριάτικου ψωμιού· πιο πολύ θυμίζει το λεπτοκριτσάνισμα μιας πιο μεστής σφολιάτας. Η σάρκα της είναι ελαστική και αφράτη και οι γευστικές εκδοχές της εκτείνονται σε μεγάλο εύρος: από μια ορεκτική Marinara με ντομάτα, καυτερή πιπεριά, ρίγανη και αντσούγιες μέχρι μια ντελικάτη Parmense με μοτσαρέλα, ντομάτα, προσούτο riserva San Daniele και μια ασυνήθιστη, προκλητική Norcina με σπανάκι, μοτσαρέλα, λουκάνικο αγριογούρουνου και τρούφα.

Στο «Dal Professore» παίζουν Ιταλικές γεύσεις κάτω από πεύκο και μουριά - εικόνα 2

Στο γήπεδο των ζυμαρικών, τώρα, πήραμε ραβιόλια γεμιστά με πεκορίνο με μια κρέμα αβγού με salsiccia, και homemade paccheri με μια γλυκιά –λόγω άφθονου κρεμμυδιού– σάλτσα ναπολιτάνικου Genovese, συνδυασμένη με κοπή κρέατος χτένι. Από τα ημέρας δοκίμασα μια πολύ ωραία φασκομηλάτη και πικάντικη κρέμα φακής με γαρίδες και guanciale, και φρικασέ με σπανάκι και σφυρίδα, που όμως το περίμενα πιο ελαφρύ. Το φινάλε με το ανάλαφρο, βελούδινο τιραμισού είναι εκ των ων ουκ άνευ στο «Dal Professore».

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.