Ανακοινώθηκαν τα Michelin της Αθήνας για το 2020

Περιμέναμε πάλι κι άλλες επιβραβεύσεις που δυστυχώς δεν ήρθαν.

Ανακοινώθηκαν τα Michelin της Αθήνας για το 2020

Μόλις ανακοινώθηκαν τα αστέρια και τα υπόλοιπα βραβεία Michelin για τις Main Cities of Europe 2020. Όπως είχε προαναγγείλει από τον Απρίλιο ο γενικός διευθυντής του κόκκινου γαστρονομικού οδηγού Gwendal Poullennec, συμπαραστεκόμενοι στα εστιατόρια που έχουν τεράστιες δυσκολίες λόγω κορονοϊόυ κατά την περίοδο της επανεκκίνησης «θα είμαστε ευέλικτοι, ευαίσθητοι και ρεαλιστές σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια· είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε, να δώσουμε δημοσιότητα στις προσπάθειές σας και να σας ενθαρρύνουμε».

Έτσι το σκηνικό στην Αθήνα παραμένει ουσιαστικά το ίδιο με την «Σπονδή» διάστερη, τα «Βαρούλκο Seaside», «Botrini’s» και «Hytra» με το ένα αστέρι τους και τα «Αθήρι», «Nolan», «Οικείο», «7 Food Sins» να διατηρούν τη διάκριση Bib Gourmand. Με Michelin Plate προτείνονται και φέτος τα εστιατόρια «GB Roof Garden», «Electra Roof Garden», «2 Mazi», «Cookoovaya», «CTC», «Sushimou», «Vezene», «Άνετον» και «Sense», ενώ για πρώτη φορά προτείνονται τα «Alficon», «Birdman» και «Ergon House». Εντύπωση κάνει ακόμη μια φορά η απουσία εξαιρετικών εστιατορίων της πρωτεύουσας από τις επιβραβεύσεις του Michelin όπως τα «Tudor Hall», «Aleria» και «Patio». Συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.