Δοκιμάσαμε το κομψό restart του «Zillers»

Με τρία σπέσιαλ μενού, ο Παύλος Κυριάκης εξελίσσει τη γαστρονομία του αγαπημένου μπαρ-ρεστοράν, έχοντας στο πλάι του τον πολύ καλό chef patissier Γιώργο Πλατινό.

Δοκιμάσαμε το κομψό restart του «Zillers»

Δυναμικό restart έκανε το «Zillers» που η ταράτσα του με την απρόσκοπτη θέα σε Ακρόπολη και Μητρόπολη έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο αγαπημένες των Αθηναίων. Στη νέα του φάση, ο Παύλος Κυριάκης εστιάζει σε τρία διαφορετικά μενού (γευσιγνωσίας σε 8 στάδια στα € 60, ελληνικό σε 7 στάδια προς € 50 και vegetarian σε 7 στάδια με € 40), αλλά και στη συνεργασία του με τον Γιώργο Πλατινό που τα εξαιρετικά γλυκά του τα χειροκροτούσαμε επί χρόνια στη «Σπονδή», ενώ υπάρχει κι ένας μικρός κατάλογος αλά καρτ πιάτων από τα μενού.

Ο Κυριάκης έχει ανανεώσει την πρότασή του με κομψά και λεπτοδουλεμένα πιάτα. Δοκίμασα και από τα τρία μενού και ιδού τι ξεχώρισα: Η καλή μέρα απ’ το ψωμί φαίνεται, με ωραιότατο χωριάτικο και προζυμένια φοκάτσια που σε προσκαλούν να βάλεις πάνω τους γαλάκτωμα ελαιολάδου με φύλλα λεμονιάς. Η γκουρμέ ανάταση του πρώτου μενού οφείλεται κατά κύριο λόγο στα φίνα ραβιόλια αστακού με δυνατή σάλτσα μπισκ από το κέλυφός του αρωματισμένη με μοσχολέμονο, αλλά και στην απολαυστική φραγκόκοτα με τραγανή πέτσα, τολμηρή κροκέτα με ρουστίκ νοστιμιά από το μπούτι της μαζί με καπνιστό χέλι, πουρέ καλαμποκιού και τρουφάτη σάλτσα με τους χυμούς του πουλιού.

Δοκιμάσαμε το κομψό restart του «Zillers» - εικόνα 1

Στο ελληνικό μενού, πολύ χαρακτηριστική είναι η απόδοση της χωριάτικης με ντοµατίνια μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο πάνω σε ζελέ νερού ντομάτας αρωματισμένο με λουίζα και ξινόμηλο, μεταξωτή κρέμα φέτας και αιχμηρή κάππαρη που η γεύση της δεν λέει να φύγει απ’ το στόμα. Ακόμη δύο επιδόρπια του Πλατινού που αξίζουν ειδική μνεία είναι το τρυφερό al dente ρυζόγαλο με καραμελωμένα βερίκοκα, κανέλα, πορτοκάλι και τραγανό μούσλι και η καταπληκτική πολυσύνθετη σοκολάτα με παρφέ μπαχαρικών, καραμέλα με κάρι και τραγανό μπισκότο κακάο.

Στο «Zillers» το μπαρ ετοιμάζει πάντα ψαγμένα κοκτέιλ από τα οποία διάλεξα την πολύ επιτυχημένη παραλλαγή του Negroni The Athenian, με bourbon και Σαββατιανό, και το έξτρα δροσιστικό Rich & Fancy με μεσκάλ και φανταστικό αφρό καπνιστού αγγουριού.

Και τα 3 είναι υπέροχα

Δοκιμάσαμε το κομψό restart του «Zillers» - εικόνα 2

Ντομάτα

Καθώς το σερβίρουν στο πιάτο σχηματίζεται μια καρδιά από σούπερ ραφινάτο γκασπάτσο ντομάτας, πρωτότυπα συνδυασμένο με τη δροσερή οξύτητα και την αρωματική γεύση βύσσινων griotte, με ταρτάρ αγγουριού και παγωτό από burrata.

Λαβράκι

Υπερντελικάτο πιάτο επιπέδου Χρυσού Σκούφου. Το αέρινο ψάρι με κρούστα σπόρων και ξηρών καρπών έρχεται σε μια σάλτσα από dashi, τρούφα και αμύγδαλα, μαζί με λευκά σπαράγγια και αρακά.

Τούρτα φιστίκι

Ένα πολυεπίπεδο και πολύ μοντέρνο επιδόρπιο του βραβευμένου chef patissier Γιώργου Πλατινού με κρέμα και «κορδέλα» φιστικιού, βατόμουρα και φράουλες, που συνοδεύεται από παγωτό βανίλια και χυμό φράουλας. Ωραίο δείγμα εξελιγμένης ζαχαροπλαστικής.

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.