Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ»

Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά υλοποιεί ένα γαλανόλευκο tapas bar με οικείες «πειραγμένες» γεύσεις που τη νοστιμιά τους υπογράφει το ταλέντο του Τσιοτίνη. Εύχομαι αυτό το pop up να γίνει μόνιμο.

Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ»

Πρώτη ημέρα λειτουργίας ενός γευστικού παιδιού της καραντίνας, κι εγώ σπεύδω να το δω, να το δοκιμάσω, να το χαρώ και να κάνω ξανά την πρώτη μου ουσιαστικά έξοδο σε εστιατόριο. Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, μη βλέποντας το «CTC» ν’ ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι, αφού δεν σερβίρει σε εξωτερικό χώρο, κουβέντιαζε με την ομάδα του «Senios» τη δική του εκδοχή στο θέμα «καφενείο με μεζέ». Αυτό, λοιπόν, που ξεκίνησε σαν πλάκα ετοιμάστηκε σε χρόνο-ρεκόρ και το «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ» πήρε σάρκα και οστά μέσα σε δέκα ημέρες. Ο χώρος παίρνει το χρώμα του από τις κρεμασμένες αρμαθιές με σκόρδα, πιπεριές, σαλάμια, καθώς και κουβάδες, πλάστες και άλλα λαογραφικά, έχοντας στο επίκεντρό του τα βαρέλια της παλαίωσης του τσίπουρου.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνει ο δίσκος με τους μεζέδες που σερβίρει ο Άλεξ. Σχεδόν όλοι βασίζονται σε κλασικές μεν, αλλά πειραγμένες ιδέες. Το τζατζίκι το φτιάχνουν με καπνιστό γιαούρτι και πουρέ ψητού σκόρδου. Το σεβίτσε με λαβράκι έχει τη γεύση και τη νοστιμιά της χωριάτικης σαλάτας με κονσομέ ντομάτας, κάππαρη, αγγούρι και κρίταμα. Η φανταστική clean cut σαρδέλα, μαριναρισμένη σε οινολάσπες κρασιού Vinsanto, στέκεται πάνω σ’ έναν αλλιώτικο «ντολμά» που από νουντλς ρυζιού με βινεγκρέτ αμπελόφυλλου, ωστόσο χρειάζεται περισσότερη οξύτητα για να λάμψει.

Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ» - εικόνα 1

Μην προσπεράσετε τους λουκουμάδες μπακαλιάρου, είναι τραγανοί και ζουμεροί έχοντας πάνω τους κρέμα από σούπα αμυγδάλου και μια σταλιά από ωραία XO sauce με παστουρμά. Η ανοιχτή πίτα γίνεται από αλεύρι ξινόχοντρου και έχει πάνω της καραμελωμένο κρεμμύδι, μαρμελάδα ντομάτας, κατσικίσιο τυρί και σιγοψημένο αρνί. Στο τέλος θα σας γλυκάνουν ο ζαχαρένιος λουκουμάς με μυζήθρα, κρέμα passion fruit και ναμελάκα καρύδας και το γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα, πορτοκάλι και τόνκα στην κρέμα του.

Top 3 πιάτα

Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ» - εικόνα 2

Μους ταραμά

Εξαιρετικός συνδυασμός φρεσκάδας, γλύκας και ιωδίου, αφού στη σύνθεσή της, εκτός από τον ταραμά, παίζουν και λεμονόχορτο, φρέσκο κρεμμύδι, μέλι, άνηθος και αβγοτάραχο. Δόκιμος νεωτερισμός που ανανεώνει ριζικά τον αγαπημένο μεζέ.

Ρεβίθια στο φούρνο

Είναι τρυφερά και ντελικάτα, αλλά η μαγκιά τους βρίσκεται στο περγαμόντο που τα φορτώνει ωραιότατο άρωμα, χωρίς όμως να τα κάνει κολόνια. Ωραίο το ζουμάκι τους και δένει με λιαστή ντομάτα και Aleppo pepper.

Καπνιστό αρνί

Αυτό το εκμαυλιστικά dirty έδεσμα πρέπει να καταγραφεί με νόστιμα γράμματα στο ρεπερτόριο της νέας ελληνικής κουζίνας. Μελωμένο, με καπνιστή και σχαριστή ένταση, σερβίρεται με ταιριαστό πουρέ από λεμονάτες πατάτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.