Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ»

Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά υλοποιεί ένα γαλανόλευκο tapas bar με οικείες «πειραγμένες» γεύσεις που τη νοστιμιά τους υπογράφει το ταλέντο του Τσιοτίνη. Εύχομαι αυτό το pop up να γίνει μόνιμο.

Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ»

Πρώτη ημέρα λειτουργίας ενός γευστικού παιδιού της καραντίνας, κι εγώ σπεύδω να το δω, να το δοκιμάσω, να το χαρώ και να κάνω ξανά την πρώτη μου ουσιαστικά έξοδο σε εστιατόριο. Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, μη βλέποντας το «CTC» ν’ ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι, αφού δεν σερβίρει σε εξωτερικό χώρο, κουβέντιαζε με την ομάδα του «Senios» τη δική του εκδοχή στο θέμα «καφενείο με μεζέ». Αυτό, λοιπόν, που ξεκίνησε σαν πλάκα ετοιμάστηκε σε χρόνο-ρεκόρ και το «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ» πήρε σάρκα και οστά μέσα σε δέκα ημέρες. Ο χώρος παίρνει το χρώμα του από τις κρεμασμένες αρμαθιές με σκόρδα, πιπεριές, σαλάμια, καθώς και κουβάδες, πλάστες και άλλα λαογραφικά, έχοντας στο επίκεντρό του τα βαρέλια της παλαίωσης του τσίπουρου.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνει ο δίσκος με τους μεζέδες που σερβίρει ο Άλεξ. Σχεδόν όλοι βασίζονται σε κλασικές μεν, αλλά πειραγμένες ιδέες. Το τζατζίκι το φτιάχνουν με καπνιστό γιαούρτι και πουρέ ψητού σκόρδου. Το σεβίτσε με λαβράκι έχει τη γεύση και τη νοστιμιά της χωριάτικης σαλάτας με κονσομέ ντομάτας, κάππαρη, αγγούρι και κρίταμα. Η φανταστική clean cut σαρδέλα, μαριναρισμένη σε οινολάσπες κρασιού Vinsanto, στέκεται πάνω σ’ έναν αλλιώτικο «ντολμά» που από νουντλς ρυζιού με βινεγκρέτ αμπελόφυλλου, ωστόσο χρειάζεται περισσότερη οξύτητα για να λάμψει.

Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ» - εικόνα 1

Μην προσπεράσετε τους λουκουμάδες μπακαλιάρου, είναι τραγανοί και ζουμεροί έχοντας πάνω τους κρέμα από σούπα αμυγδάλου και μια σταλιά από ωραία XO sauce με παστουρμά. Η ανοιχτή πίτα γίνεται από αλεύρι ξινόχοντρου και έχει πάνω της καραμελωμένο κρεμμύδι, μαρμελάδα ντομάτας, κατσικίσιο τυρί και σιγοψημένο αρνί. Στο τέλος θα σας γλυκάνουν ο ζαχαρένιος λουκουμάς με μυζήθρα, κρέμα passion fruit και ναμελάκα καρύδας και το γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα, πορτοκάλι και τόνκα στην κρέμα του.

Top 3 πιάτα

Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ» - εικόνα 2

Μους ταραμά

Εξαιρετικός συνδυασμός φρεσκάδας, γλύκας και ιωδίου, αφού στη σύνθεσή της, εκτός από τον ταραμά, παίζουν και λεμονόχορτο, φρέσκο κρεμμύδι, μέλι, άνηθος και αβγοτάραχο. Δόκιμος νεωτερισμός που ανανεώνει ριζικά τον αγαπημένο μεζέ.

Ρεβίθια στο φούρνο

Είναι τρυφερά και ντελικάτα, αλλά η μαγκιά τους βρίσκεται στο περγαμόντο που τα φορτώνει ωραιότατο άρωμα, χωρίς όμως να τα κάνει κολόνια. Ωραίο το ζουμάκι τους και δένει με λιαστή ντομάτα και Aleppo pepper.

Καπνιστό αρνί

Αυτό το εκμαυλιστικά dirty έδεσμα πρέπει να καταγραφεί με νόστιμα γράμματα στο ρεπερτόριο της νέας ελληνικής κουζίνας. Μελωμένο, με καπνιστή και σχαριστή ένταση, σερβίρεται με ταιριαστό πουρέ από λεμονάτες πατάτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.