Ο Δημήτρης Κατριβέσης σε «Drakoulis» και Τήνο

Ο «κεντημένος» σεφ σε νέα δυναμικά σχέδια που εστιάζουν στο εκλεκτό κρέας και τα προϊόντα του «χειροποίητου» νησιού.

Ο Δημήτρης Κατριβέσης σε «Drakoulis» και Τήνο

Τον χάσαμε από τη «Fuga» αλλά ο Δημήτρης Κατριβέσης ανέλαβε executive chef του Ομίλου Δρακούλη. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ετοιμάζονται σημαντικές αλλαγές στο μενού των εστιατορίων του Κολωνακίου και της Βούλας. Και μάλιστα καθώς ο Στράτος Δρακούλης έχει την αποκλειστικότητα για την Ευρώπη του ισάξιου του περίφημου Kobe, του Matsusaka beef, το οποίο είναι πρακτικά άγνωστο εκτός Ιαπωνίας καθώς δεν εξάγονταν, θα δημιουργήσει ένα ειδικό μενού γι' αυτό το σπάνιο κορυφαίο κρέας. Το καλοκαίρι επίσης θα δούμε καινούργιο «Drakoulis Dry & Raw» στη Βουλιαγμένη που πολύ σύντομα θα οριστικοποιήσει το πόστο του.

Ο Κατριβέσης τώρα ετοιμάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατόριο στις Κυκλάδες, και πιο συγκεκριμένα στην Τήνο, κοντά στη Χώρα εκεί που ήταν πρόπερσι η «Φάρμα Μπράλου», το οποίο ανοίγει τον Απρίλιο με μενού που θα έχει έμπνευση από τα προϊόντα του νησιού. Θα επανέλθουμε συντόμως με λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.