Τα Michelin είναι πλέον (και) πράσινα

Στην φετινή ανακοίνωση των αστεριών Michelin της Γαλλίας ξεχωρίζουν τα πράσινα!

Τα Michelin είναι πλέον (και) πράσινα

Το πιο σημαντικό στοιχείο στην επίσημη ανακοίνωση των αστεριών Michelin της Γαλλίας φέτος, ήταν η βράβευση για πρώτη φορά 50 εστιατορίων με την ειδική διάκριση «αειφόρας γαστρονομίας» με σήμα ένα πράσινο φύλλο. Η διάκριση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ανάμεσα στα πράσινα εστιατόρια βρίσκονται και αρκετά 3άστερα που δίνουν μεγάλο κύρος και επιδραστικότητα σ αυτή την ενέργεια, όπως λ.χ. το «Mirazur» του Mauro Colagreco που είναι η 1η επιχείρηση και το 1ο εστιατόριο στον κόσμο το οποίο κέρδισε Plastic-FREE certification!

Η φιλοδοξία αυτής της ενέργειας είναι να δυναμώσει η απήχηση των καλών και ευρηματικών πρακτικών των σεφ βάζοντάς τις στο προσκήνιο. Οι ιδέες, οι μέθοδοι και το know-how που ανέπτυξαν προκαλεί την αναγνώριση και το σεβασμό ολόκληρου του τομέα της εστίασης στους πελάτες τους και σ ολόκληρη την κοινωνία» υπογράμμισε ό διεθνής διευθυντής των Michelin Gwendal Poullennec. Κατά τα άλλα είχαμε 3 νέα 3άστερα – «Christopher Coutanceau», «L'Oustau de Baumanière», «Kei»- που φθάνουν συνολικά τα 29, 11 καινούργια 2άστερα(86 συνολικά) και 49 καινούργια αστέρια με 513 στο σύνολο. Το σκηνικό ανανεώνεται με 72 φετινά Bib Gourmand (πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής) στα 567 που υπάρχουν σ όλη τη Γαλλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.