Τα Michelin είναι πλέον (και) πράσινα

Στην φετινή ανακοίνωση των αστεριών Michelin της Γαλλίας ξεχωρίζουν τα πράσινα!

Τα Michelin είναι πλέον (και) πράσινα

Το πιο σημαντικό στοιχείο στην επίσημη ανακοίνωση των αστεριών Michelin της Γαλλίας φέτος, ήταν η βράβευση για πρώτη φορά 50 εστιατορίων με την ειδική διάκριση «αειφόρας γαστρονομίας» με σήμα ένα πράσινο φύλλο. Η διάκριση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ανάμεσα στα πράσινα εστιατόρια βρίσκονται και αρκετά 3άστερα που δίνουν μεγάλο κύρος και επιδραστικότητα σ αυτή την ενέργεια, όπως λ.χ. το «Mirazur» του Mauro Colagreco που είναι η 1η επιχείρηση και το 1ο εστιατόριο στον κόσμο το οποίο κέρδισε Plastic-FREE certification!

Η φιλοδοξία αυτής της ενέργειας είναι να δυναμώσει η απήχηση των καλών και ευρηματικών πρακτικών των σεφ βάζοντάς τις στο προσκήνιο. Οι ιδέες, οι μέθοδοι και το know-how που ανέπτυξαν προκαλεί την αναγνώριση και το σεβασμό ολόκληρου του τομέα της εστίασης στους πελάτες τους και σ ολόκληρη την κοινωνία» υπογράμμισε ό διεθνής διευθυντής των Michelin Gwendal Poullennec. Κατά τα άλλα είχαμε 3 νέα 3άστερα – «Christopher Coutanceau», «L'Oustau de Baumanière», «Kei»- που φθάνουν συνολικά τα 29, 11 καινούργια 2άστερα(86 συνολικά) και 49 καινούργια αστέρια με 513 στο σύνολο. Το σκηνικό ανανεώνεται με 72 φετινά Bib Gourmand (πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής) στα 567 που υπάρχουν σ όλη τη Γαλλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/09/2025

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.