Οι πρώτες εικόνες από τον «PROVELEGGIOΣ» του Σωτήρη Κοντιζά

Πόσες διαφορετικές τεχνικές χωράνε σε έναν κεφτέ; Τα ερωτήματα μιας κουζίνας δεν τελειώνουν ποτέ, και η ομάδα του «Nolan» μοιράζεται τους πειραματισμούς της σε μια παιδική χαρά για μάγειρες, η οποία ανοίγει τις πόρτες της αυτές τις μέρες.

Οι πρώτες εικόνες από τον «PROVELEGGIOΣ» του Σωτήρη Κοντιζά

Το είχαμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό αυτό το πολύ πρωτότυπο concept του Σωτήρη Κοντιζά και της ομάδας του «Nolan» αλλά ήρθε πλέον η ώρα να ανοίξει ο «PROVELEGGIOΣ» στην οδό Παραμυθιάς 11 στον Κεραμεικό τις πόρτες του, πράγμα που θα συμβεί την Τρίτη 17/12. Το όνομά του το παίρνει από τον Αριστομένη Προβελέγγιο, τον αρχιτέκτονα που το σχεδίασε και συμμερίζεται τη φιλοσοφία του.

Έτσι όπως αυτός δεν έχτιζε απλώς σπίτια αλλά σκεφτόταν πάνω στον τόπο, έτσι και το καινούργιο αυτό εργαστήριο γεύσης δεν θέλει μόνο να φτιάχνει φαγητό, θέλει να σκέφτεται πάνω σε αυτό. Να δοκιμάζει, να πειραματίζεται, να ψάχνει πρώτες ύλες, να επανεφευρίσκει διαρκώς τον εαυτό του και το μενού του, να επιχειρεί καθημερινά να χαρτογραφήσει το DNA της ομάδας του και να τροφοδοτεί με γνώσεις και τεχνικές το σύμπαν που φιλοδοξεί να φτιάξει. Να γίνει με δυο λόγια η μήτρα του «Nolan».

Οι πρώτες εικόνες από τον «PROVELEGGIOΣ» του Σωτήρη Κοντιζά - εικόνα 1

Δεν θα είναι όμως ένα κλασσικό εστιατόριο με στάνταρ μενού καθώς όσοι πηγαίνουν θα γεύονται τους πειραματισμούς της μαγειρικής ομάδας. Στον «PROVELEGGIOΣ» άλλοτε θα τρώμε κεφτεδάκια και pork ribs και άλλοτε μαγειρευτά, θα βγαίνουν πίτσες από τον ξυλόφουρνο, θα φτιάχνουν το δικό τους ψωμί, τυριά, παγωτό, μπίρα. Μια επιβλητική και εξαιρετικά ενημερωμένη μπάρα θα κυριαρχεί στο χώρο και οι μουσικές θα παίζονται δυνατά. Αν έπρεπε τώρα κάποιος να παραλληλίσει τη μαγειρική ιδέα πίσω από τον «PROVELEGGIOΣ» με ένα καλλιτεχνικό ρεύμα θα έπρεπε να στραφεί στο Bauhaus. Απλότητα, λειτουργικότητα, απόρριψη κάθε διακοσμητικού στοιχείου καθώς τα ίδια τα υλικά εμπεριέχουν ένα είδος φυσικής και εγγενούς αξίας.

Αυτό ακριβώς πρέσβευε και ο Αριστομένης Προβελέγγιος που σχεδίασε το ιστορικό κτίριο που στεγάζει αυτό τον πειραματικό χώρο. Μ’ αυτό έρχεται σε διάλογο ο εικαστικός Παύλος Τσάκωνας, που σχεδίασε το Τwo Hands στην Πειραιώς, και πέρασε 3 εβδομάδες σκαρφαλωμένος στις σκαλωσιές «υφαίνοντας» τη ζωγραφιά στην πρόσοψη του «PROVELEGGIOΣ». Μείνετε συντονισμένοι για την πρώτη γευστική δοκιμή του νέου εστιατορίου.

i Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός | 2105234749 | Ανοιχτά καθημερινά εκτός Κυριακής (από 7.00 μ.μ.) | Εγκαίνια την Τρίτη 17/12/2019

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".