Ο Κυριάκης γαστρονομεί στο «Zillers»

Ακρόπολη στο πιάτο, μινιμαλισμός και cool στιλ, με κουζίνα πλέον από τον βραβευμένο στους Χρυσούς Σκούφους Παύλο Κυριάκη.

Ο Κυριάκης γαστρονομεί στο «Zillers»

Το «Zillers» βάζει απ΄ ότι φαίνεται υψηλούς στόχους αφού μόλις πριν λίγες μέρες επεχείρησε μια δυνατή μεταγραφή φέρνοντας στην κουζίνα του τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Παύλο Κυριάκη που τις γαστρονομικές προτάσεις του έχουμε χειροκροτήσει στο «Lycabettus» και στο «Throubi» στη Σαντορίνη. Πήγα τη δεύτερη κιόλας μέρας της λειτουργίας του με τον καινούργιο σεφ, και ενθουσιάστηκα από τις προτάσεις που δοκίμασα. Από τους πιο ταλαντούχους νέους σεφ της νεότερης γενιάς ο Κυριάκης, έχει δημιουργήσει στο δημοφιλές εστιατόριο δύο προτάσεις διαφορετικών ταχυτήτων: ένα πιο comfort μεσημεριανό μεσογειακό μενού κι ένα fine dining βραδινό, και τα δύο σερβιρισμένα στο cool σύγχρονο ύφος που ταιριάζει στο «Zillers».

Στο δεύτερο λ.χ. ενθουσιάζεσαι με τη φινέτσα μιας sifonάτης κρέμας πατάτας με συριανό τυρί Σαν Μιχάλη που ανανεώνει τον κλασικό συνδυασμό σπαράγγια (σοταρισμένα με βούτυρο νουαζέτ, τσαγαλάτατη φρεσκάδα) και αυγά, προσθέτοντας επίσης τρούφα. Ή ακόμη πως ένα ντελικάτο λαβράκι με πολύ ωραία επίγευση εκπέμπει σήματα φινέτσας με «λέπια» αμυγδάλου, coulis σπανάκι, και αφρό παρμεζάνας με έντονη αρωματική γεύση.

Ο Κυριάκης γαστρονομεί στο «Zillers» - εικόνα 1

Στο lunch, τώρα, διαπιστώνεις πόση δύναμη αποκτούν οι comfort γεύσεις με τη σημασία στις λεπτομέρειες που δίνουν εδώ. Από το λεπτοτράγανισμα μιας τάρτας με πράσο – κοτόπουλο – μπέικον – μανιτάρια –λιωμένη γραβιέρα Κρήτης μέχρι τα άψογα νοτισμένα από βινεγκρέτ εσπεριδοειδών πολύχρωμα φύλλα σαλάτας –όχι κοινότοπη lolla– που δίνουν πολλές υφές και γεύσεις, μαζί με καρύδια και ξινοτύρι Ίου. Τα σιγομαγειρεμένα χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα κερασιού με ponzu αμαρτία. Μη χάσετε με τίποτα το μεταμοντέρνο γαλακτομπούρεκο και την κρέμα γιαουρτιού με καραμέλα μελιού και καρύδι.

3 σπέσιαλ που ξεχωρίζουν

Ο Κυριάκης γαστρονομεί στο «Zillers» - εικόνα 2

Marshmallow τζατζίκι

Δεν είναι εύκολο να το κάνεις πιο ανάλαφρο, πιο φίνο, πιο τροφαντό και τόσο αυθεντικό στη γεύση το αγαπημένο στο πανελλήνιο και το ονομαστό στο εξωτερικό τζατζίκι, όσο αυτή την αφράτη, αλμυρή marshmallow «καραμέλα»!

Μανιτάρια – φουντούκι –χοιρινό

Μια βόλτα σε ζουμερό δάσος μανιταριών μαγειρεμένα σε χοιρινό ζωμό για να νοτιστούν με έξτρα umami. Να δεις, όμως, και πως τους πάνε τα φουντούκια, σπασμένα αλλά και σ’ ένα βελούδινο, αφράτο σούπερ sabayon.

Μοσχαρίσια στηθοπλευρά

Λιώνει στο στόμα σιγομαγειρεμένη για 48 ώρες μέχρι να αποκτήσει αυτή τη σπέσιαλ «τραγανή» και απίθανα μελωμένη μαζί υφή και γεύση που τις ταιριάζει η πανέμορφη τριπλέτα κίτρινου, πορτοκαλί και μωβ πουρέδων καρότου αρωματισμένων με τζίντερ και κάρδαμο.

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.