«Kuzina»: Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στην Αδριανού

Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές έχει ξεκινήσει, γι’ αυτό ο Άρης Τσανακλίδης αποφάσισε να αλλάξει το μενού του εστιατορίου του στο Θησείο δίνοντάς του ευρηματικές χειμερινές νότες.

«Kuzina»: Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στην Αδριανού

Έστω και τώρα, Δεκέμβρη μήνα, κάποιοι ρομαντικοί κάθονται έξω για να χαζεύουν το ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη όταν έχει καλό καιρό. Είναι σαφές όμως ότι η δράση έχει μεταφερθεί στη ζεστή, ψηλοτάβανη σάλα. Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, λοιπόν, ο Άρης Τσανακλίδης άλλαξε μόλις το μενού στην «Kuzina» και του έδωσε χειμερινό χρώμα. Πώς; Με μια «σαλάτα του χειμώνα», που βάζει στο ίδιο πιάτο παντζάρι, μοβ και κίτρινο καρότο, γογγύλια και αγκινάρα Ιερουσαλήμ, τα ντύνει με μια φουλ του umami βινεγκρέτ από ψητά κρεμμύδια και τα στεφανώνει με ψητό ταλαγάνι. Αλλά και με σούπα γλυκιάς κολοκύθας με πορτοκάλι, καρότο, τζίντζερ και πασατέμπο, με ζεστή πολέντα με ραγού άγριων μανιταριών, σπανάκι και πεκορίνο ή με χωριάτικη τραβηχτή πίτα Μάνης με μανιτάρια πορτομπέλο και από πάνω λιωμένο καπνιστό μετσοβόνε και κατσικίσιο τυρί.

Εκτός από τους κλασικούς για όλες τις εποχές λουκουμάδες φέτας, πολύ ενδιαφέρον έχει η comfort δύναμη των τραγανών ρεβιθοκεφτέδων με μαϊντανό, άρωμα κόλιαντρου - λεμονιού και σάλτσα ταχίνι. Η comfort νοστιμάδα συνεχίζεται με καρέ από αρνάκι γάλακτος και σάλτσα δεντρολίβανου με ψητό σκόρδο αλλά και με χοιρινό σιγοψημένο για 12 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και μια φαντεζί σαλάτα ανανά με δυόσμο, λάιμ και φρέσκο κόλιαντρο. Οι θαλασσινές σπεσιαλιτέ, τέλος, δίνουν σπέσιαλ χρώμα, όπως το σαφρανέ ριζότο με γαρίδες, πέστο μαϊντανού, παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού ή το μυλοκόπι με καρότο, πράσο, φινόκιο και λεμονάτη βελούδινη μπεαρνέζ.

«Kuzina»: Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στην Αδριανού - εικόνα 1

Τα επιδόρπια περιλαμβάνονται στα δυνατά χαρτιά του Τσανακλίδη, με την τάρτα με καραμελωμένα καρύδια και παγωτό κανέλα και το αρμενοβίλ να ξεχωρίζουν δίπλα στην πολύ καλή γκοφρέτα σοκολάτας με κελυφωτό φιστίκι και μαστίχα και στο αμυγδαλωτό με homemade μυρωδάτο παγωτό μαχλέπι και γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.

Top 3 του νέου καταλόγου

«Kuzina»: Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στην Αδριανού - εικόνα 2

Pata negra

Είναι επιβεβαιωμένα εξαιρετικός ο σπανιόλικος μαύρος χοίρος και η σπεσιαλιτέ που δοκιμάζουμε εδώ δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο σιγομαγειρεμένος λαιμός είναι τόσο τρυφερός, που κόβεται (που λέει ο λόγος) με μαρούλι· συνοδεύεται δε από πουρέ λευκής γλυκοπατάτας με σος μύρτιλου.

Ματσάτες

Το παραδοσιακό ζυμαρικό της Φολεγάνδρου σερβίρεται σε μια πληθωρική, απαλά κρεμώδη χειμωνιάτικη εκδοχή, στην οποία συναντιούνται μανιτάρια, τρούφα, παρμεζάνα και κάστανα. Βαθιά νοστιμιά και comfort απόλαυση.

Ταρτάρ τόνου

Από τα δυνατά χαρτιά του Άρη Τσανακλίδη οι εξωτισμοί, εδώ σε έναν γευσιδοτικό συνδυασμό του ωραιότατου ψαριού με τζίντζερ, λάιμ, πικάντικο wasabi, σόγια σος και μια κρέμα αβοκάντο. Ερεθιστικές εντάσεις, νοστιμιά και αρμονία των αντιθέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".