Δοκιμάσαμε τη νέα «Cookoovaya»

Με μια γερή γευστική ανανέωση το δημοφιλές εστιατόριο αρχίζει δυνατά τη σεζόν.

Δοκιμάσαμε τη νέα «Cookoovaya»

Θα το πω λίγο ανορθόδοξα αλλά έτσι το νοιώθω: στην «Cookoovaya» υπάρχει μια γοητευτική «εστιατορίλα», κι αν αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό θα διευκρινίσω ότι έχει στην ούγια κάτι από την αστική θέρμη παλιών εστιατορίων όπως το θρυλικό «Όλυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό το ύφος χρωματίζει και αρκετά από τα πιάτα του. Το σκεφτόμουν καθώς γευόμουν καμιά 15αριά από τα 20 καινούργια πιάτα που μπαίνουν στον καινούργιο κατάλογο ανανεώνοντας για τα καλά το εστιατόριο της τετράδας Κλεομένης Ζουρνατζής, Περικλής Κοσκινάς, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος.

Μια πρώτη αίσθηση μας δίνουν αυτοί οι αγαπημένοι δεινόσαυροι της πάλαι ποτέ διεθνούς κουζίνας της πρώιμης ξενοδοχειακής παγκοσμιοποίησης από τα ‘60s και τα ‘70s στις επιλογές που ακολουθούν παρακάτω. Κοντά τους, μια έξυπνη σαλάτα Caesar meets Niçoise κατά κάποιον τρόπο με μαρούλια και πικρά Treviso, ντρέσινγκ καπνιστού χελιού, μελιτζάνα, κάπαρη, βραστό αυγό και πολύ ωραίο back bacon από αυθεντικό ελληνικό μαύρο χοίρο της «Κιβωτού του Δήμου»∙ ένα ossobuco με πουρέ πατάτας, μια εκμαυλιστική ταρτ Τατέν με αχλάδια και καραμέλα βουτύρου.

Δοκιμάσαμε τη νέα «Cookoovaya» - εικόνα 1

Από τα ωμά ξεχώρισα ιδιαιτέρως το ταρτάρ από βοδινό φιλέτο με το βουτυράτο «δάγκωμα» ξιδάτες γαρίδες και ταραμοσαλάτα ρόκας, και το ξινούτσικο σασίμι του τόνου με τσίλι και μυρωδάτες φύτρες κορίανδρου. Τα νιόκι με σπάλα μαύρου χοίρου στον ξυλόφουρνο και τη σάλτσα του είναι από τα comfort που κανακεύουν με θέρμη, και το ωραίο αλανιάρικο ψητό κοτόπουλο έχει σαν γαρνιτούρα τη χωριάτικη νοστιμάδα μικρόκαρπων ρεβιθιών μαγειρεμένων με ρόκα.

Καλύτερο πιάτο εξ’ όσων δοκίμασα, το αιθέριο, τραγανιστό «σπρινγκ-ρολ» με γάμπαρη Αμβρακικού πάνω σ’ ένα ριζότο βασιλικού με ευγενή βανιλέ χλωροφύλλη. Εντυπωσιακό φινάλε με μια 3όροφη μπουγάτσα πολυκατοικία, που σπάνε τα dry φύλλα της σαν από σεισμό και την απολαμβάνεις μαζί με κρέμα βανίλιας και παγωτό κανέλα.

Basics with a twist

Δοκιμάσαμε τη νέα «Cookoovaya» - εικόνα 2

Cotoletta Milanese

Αέρινη κυματιστή κρούστα και με σούπερ ντελικάτη σάρκα αυτή η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος στο τηγάνι, δίνει μια κομψή εντυπωσιακή εκδοχή αγαπημένης αστικής σπεσιαλιτέ. Σερβίρεται με σως ρεμουλαντ , αγγουράκι τουρσί , κάππαρη και λεμόνι.

Pepper steak

Όλα τα λεφτά σ αυτή τη σιροπιαστή ιδιαιτέρως φινετσάτη σάλτσα. Αφήνει μια επίγευση κόκκινου κρασιού και καραμελωμένου umami διανθισμένη με τη νόστιμη κάψα των κόκκων του πιπεριού. Το φιλέτο φίνο, τα μανιτάρια πολύ ταιριαστά.

Σοκολατίνα

Αυτό που λένε death by chocolate είναι κυριολεξία σ αυτή τη σοκολατίνα, αγαπημένη από τα 70's, αλλά σε τούτη την ανανεωμένη παραδινόμαστε αμαχητί. Πέντε αν δεν κάνω λάθος υφές πολύ ωραίας, σέξι μπίτερ σοκολάτας που διώχνει τα κακά πνεύματα.

Περισσότερες πληροφορίες

Cookoovaya

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.