Ο Σουηδός Björn Frantzén νικητής των Best Chef Awards

Σεφ απ΄ όλο τον κόσμο ψηφίζουν για τον καλύτερο βραβεύοντας μέτρ της παγκόσμιας γαστρονομίας και όχι εστιατόρια.

Ο Σουηδός Björn Frantzén νικητής των Best Chef Awards

Είναι τόσο δυναμική πλέον η παγκόσμια γαστρονομική σκηνή που ανθίζουν πια πολλές ξεχωριστές βραβεύσεις διεθνούς εμβέλειας. Τα βραβεία The Best Chef Awards -Top100 βραβεύουν από το 2017 τους καλύτερους σεφ στον κόσμο. Φέτος τα βραβεία απονεμήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου σε μια αστραφτερή τελετή στο Πανεπιστήμιο της Βακελώνης, με παρόντες σεφ από την Αμερική, το Μεξικό, την Ιαπωνία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ολόκληρη την Ευρώπη. Στον διαγωνισμό που βραβεύονται οι σεφ σαν προσωπικότητες για την ξεχωριστή μαγειρική τους τέχνη και όχι τα εστιατόρια στα οποία μαγειρεύουν.

Νικητής λοιπόν και καλύτερος σεφ στον κόσμο για το 2019 αναδείχθηκε ο Σουηδός star chef Björn Frantzén ( 4ος πέρυσι) του ρεστοράν «Frantzén», που το 2016 είχε μαγειρέψει στην Αθήνα το μενού της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων. Δεύτερος αναδείχτηκε ο νικητής των βραβείων τις δύο προηγούμενες χρονιές Καταλανός Joan Roca (το «El Celler de Can Roca» έχει ανακηρυχθεί δύο φορές καλύτερο στον κόσμο) και 3oς o Ισπανός David Muñoz, ο 37χρονος με το κούρεμα Μοϊκανός που διαπρέπει ασυνήθιστα δημιουργικά στη Μαδρίτη στα «DiverXO» και «StreetXO».

Εντυπωσιακό άλμα έκαναν οι Mateu Casañas, Oriol Castro and Eduard Xatruch του «Disfrutar» που σκαρφάλωσαν μονομιάς στην 5η θέση κερδίζοντας ταυτοχρόνως το New Entry Award και το The Best Chef City Gourmet Award στην Βαρκελώνη. Το Rising Star Award κέρδισε η Pía León από το «Kjolle» στη Λίμα του Περού, το Best Chef Pastry Award ο Jordi Roca από το «El Celler de Can Roca», το Food Art Award ο Daniel Watkins του «St Leonards» στο Λονδίνο, το Best Chef Voted by Chefs Award ο Grant Achatz από το «Alinea» στο Σικάγο ο οποίος κατέλαβε και την 4η θέση στο Top100, ενώ το Chef Legend Award ο κορυφαίος Γερμανός Eckart Witzigmann. Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.thebestchefawards.com/top100-1.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.